Actualitzat el 12/06/2011 a les 00:01h

El tauler de joc

La primera regla diu que, quan mous una peça, modifiques el sistema de relacions de tot el tauler de joc. La segona, que és bo que la nova posició t’afavoreixi o que, en tot cas, no et faci més feble. ¿És això el que ha aconseguit CiU amb els acords de vot tant en ajuntaments i diputacions com en els pressupostos?

Primer, Garcia Albiol. Tapant-me el nas, defenso que se’l deixi regir Badalona en estricta solitud. Amb tots els partits vigilant-lo, amb la moció de censura a la butxaca, si l’home es passa un pèl en temes de convivència, solidaritat i distribució d’ajuts socials. La Badalona per a tothom depèn de l’oposició, no pas de l’alcalde. Aquest haurà d’aconseguir les coses que ha promès amb eines democràtiques. És la millor manera d’abaixar-li els fums, perquè si l’haguessin deixat fora de joc, no hauria deixat de fer el gallet. Constrenyit a l’oposició, s’hauria inflat com un globus i no hauria deixat de garlar.

Segon: aleshores llista més votada per tothom. No s’hi val a canviar els principis quan no et convenen. La imatge de vull la cadira peti qui peti fa un lleig que no vegis. Sí que és l’hora de CiU, però per això mateix cal administrar-la amb elegància. Estem d’acord que a l’últim moment totes les peces han caigut dempeus, però s’ha estat a un pam de trobar guapos els nois de PxC i de compartir alcaldies ara tu/ara jo, que és la pitjor solució. I massa fer manetes amb la Sánchez Camacho. Sí, sí: els pressupostos; i el PSC que no es treu de sobre la “pájara”. Però igual.

I tercer, la gran pregunta: ¿és lògic consolidar el primer poder que toca el PP a Catalunya, quan el PP català és l’enemic principal de la Nova Transició que predica CiU? ERC ja va provar quin pa s’hi dóna, amb aquest joc de fer fort aquell que s’oposa als teus objectius. ERC ja sap que no cola. CiU està greixant la bicicleta d’avui però demà es trobarà les dues P a les rodes. I, li agradi o no al senyor Duran, CiU és qui té més vots independentistes a la cartera.

Navega per les etiquetes

municipals 2011CiUPP

Referències a Internet

CiU PP

COMENTARIS

+0
-0
ets el que votes
bacus, 12/06/2011 a les 15:02
no estic d'acord un independentista vota un partit independentista......


això de que voten ciu i patatim i patatam no ho menga ningú.


ets el que votes.
+0
-0
Tapar-se el nas, n-hi ha prou ?
postfederalista, 12/06/2011 a les 14:00
Desconec com es va produir a l'Alemanya dels anys trenta la escalada democràtica amb vots, dels racistes. Només estem en un nivell tàctic Sra Gabancho ? Que es cremi l'Albiol , oi? Que CIU es cremi amb l'aliança del PP es solament el problema tàctic de perdre els votants independentistes ? Jo no tinc clar res, però em pregunto quants alemanys anaven a votar a Hitler amb el nas tapat, mentre es perseguien jueus i comunistes ? Sra Gabancho com es pot anar a l'Independentisme sense les classes populars o sigui sense gestionar la cohesio social ? ?
+3
-4
Poleixi el seu català Sra Gabancho
Anònim, 12/06/2011 a les 07:59
Sra Gabancho: He llegit moltes coses seves i molts m'han agradat, però sempre trobo que les expressions no estan polides. Hi ha massa frases traduïda directament del castellà. Jo entenc que la seva primera parla no és el català, però avui en dia, amb els mitjans electrònics que hi ha , qualsevol pot escriure textos perfectes.
No hauria de posar castellanades com lleig que no vegis, fer el gallet,no cola, treure's la pàjara, es passa un pel. Jo per exemple diria, en un estil molt més català:
Fer el viu, no s'ho creu ningú,fer mans i mànigues,fer-ne un gra massa.
Gràcies per parlar millor el català
+9
-2
Badalokistan
Oriol (CH), 12/06/2011 a les 01:33
És el nom que hom donen els badalonins a llur ciutat. Fa uns 10 anys vam passar-hi amb uns amics que hi tenien família. No m'ho podia pas creure !

Només s'hi veien Pakis !

Però els Catalans ja ens hi hem acostumat. Quan era adolescent vaig anar a un barri "Nou Barris" on un galifardeu de 10 anys em posà una navalla a la panxa i em robà. I aquest barri era una colònia espanyola. I no calia anar al Singuerlin de Santa Coloma per descobrir-ho. Només agafant un autobús i en 30 minuts et presentaves a un suburbi d'Espanyols: Xarnegolàndia.

Però tot plegat és "tout à fait" normal. S'esdevé arreu del món. Amb una diferència: Espanyols i Pakis NO VOLEN PARLAR LA NOSTRA LLENGUA NACIONAL ! I ho demostren fins i tot a TV3 diàriament.

Sobre les ajudes, només cal demanar als francesos perquè l'illa de Mayotte va lluitar per mantenir-se francesa i perquè ara esdevindran un "départément comme les autres". Per cobrar totes les subvencions. I li deien a en Christian Karembeu davant la tv.

Els Catalans esdevindrem l'única nació del món que desapareixerà tot ajudant els qui ens volen fer desaparèixer.

Una nació de rucs, i perdó als rucs que segur que tenen un comportament més coratjós.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: