Registrar-se
Recorda contrasenya

Política. dijous, 09 de juny de 2011, 16:15

Andorra serà el 76è país a reconèixer Kosovo com Estat independent

El govern andorrà ho farà per no desmarcar-se dels reconeixement majoritari dels estats europeus · 22 dels 27 estats de la Unió Europea reconeixen Kosovo com a país independent

El govern andorrà ha anunciat que reconeixerà la República de Kosovo com a país independent. Així ho assegura la Ràdio i Televisió Andorrana (RTVA), confirmant que Andorra serà així el 76 país a reconèixer Kosovo com a Estat independent. L'executiu andorrà, conscient que els estats espanyol i francès no han reconegut la independència unilateral d'aquesta antiga província sèrbia, s'ha posat en contacte amb tots dos per avançar-los la decisió. L'anterior govern andorrà del Partit Socialdemòcrata ja havia contactat anteriorment amb representants kosovars i serbis. L'actual executiu liberal reformista assegura que ha pres la decisió per no desmarcar-se del reconeixement que ja han atorgat a Kosovo la majoria d'estats europeus (22 dels 27 de la Unió Europea). També ha dit que pren la decisió per poder establir contactes diplomàtics amb Kosovo, mentre ha fet una crida a mantenir el diàleg obert amb Sèrbia.

 

Envia Corregeix

537 lectures   16 comentaris

  • Andorra grans!

  • Encara no ho havien fet?

  • Ja veig els ponts de diàleg Kosovo-Andorra!!!

     

  • Molt malament, Kosovo es la trista història d'una colonització violenta per part dels albanesos desplaçant els autèntics autòctons d'aquella terra que eren els serbis, i tot amb el vistiplau de la OTAN i la Unió Europea. Què trist, al final els colonitzadors han aconseguit els seus objectius.

    • No dic ni que sí ni que no (no en conec la història), però en el moment en que demograficament són més, i no dic d'un dia per l'altre, però sí en unes generacions, els habitants tenen tot el dret a decidir el seu futur, no?

      • Aleshores justifiques la colonització, no? Doncs regala als espanyols el Baix Llobregat, el nord d'Irlanda es una segona Anglaterra i el Sàhara Occidental es Marroc.

         

        Les colonitzacions, quan encara no han desaparegut els nadius i els habitants originals del lloc colonitzat, no són mai justificables.

        • I tu què proposes, doncs?

          • Què propose? Doncs que si els nadius, els habitants originals d'aquella terra encara viuen i han viscut sempre allà, es dir que no són nouvinguts, són els sobirans d'aquella terra i punt.

            • Bé, per això deia "no dic d'un dia per l'altre, però sí en unes generacions..." Fins a quina generació segons tu encara no es pot considerar nadiua una persona? És una qüestió de color de pell, de cognom o de què?

               

               

              • Si dos cultures sempre han conviscut en un lloc i actualment es maten entre ells, jo no dic res, però això són casos puntuals... normalment es una cultura la que envaeix el territori d'una altra i vol fer-se en el control, aleshores  hi munta una guerra (casos: Palestina-Israel, Mongòlia interior-Xina, Tibet-Xina, Serbokosovars-albanesos, kurds-Turquia/Iran/Irak, txetxens-Russia... és evident qui són els aborigens i els invasors en estos exemples, no?), la cultura (nació) que estava primer es la autèntica sobirana d'aquella terra, no hi han generacions que valguen.

                 

                Quan no hi queden nadius vivint en aquella terra, gent de la nació sobirana i nadiva, aleshores que facen el que rota.

                •  

                  Entenc la teva postura. Són les putades de les majories: El 2003 el 88% de la població de kosovo era albanesa. Tu dius que abans eren Serbis, saps com ha esdevingut això? Perquè pel que he llegit allò ha estat un batibull de guerres i annexions durant segles.

                  • Ha sigut una colonització en tota regla amb el vistiplau d'Occident (UE, OTAN) que guanyaven molt amb la jugada, li llevaven poder a un alïat històric de Rússia.

                     

                    Al 1945 la població de Kosovo era majoritàriament sèrbia, i hi havia pau amb Tito on totes les manifestacions ultra-nacionalistes de caràcter agressiu i racista contra altres iugoslaus eren prohibides, a més, va fer de Iugoslàvia una república federal quan sempre havia sigut Sèrbia la que havia manejat els fils. 

                    Als 70, quan Tito va començar afeblir els albanesos van començar a emigrarcap a Kosovo, i als 80 amb la mort de Tito tot se'n va anar a fer la mà, els albanesos amb el suport del seu estat van començar a colonitzar tots els territoris kosovars i clar, va esclatar la violència fins a hui en dia.

                     

                    El que està clar es que:

                    -Aquella terra és històricament sèrbia.

                    -La OTAN va donar el vistiplau (indirectament, no condemnant els seus atacs) a Albània i al seu braç armat en Kosovo, l'UÇK, per a que mataren i atemptaren contra la població sèrbia.

                    -Ni la OTAN ni la UE van condemnar mai durant la guerra els actes de l'UÇK, si en canvi van comdemnar i reprimir els actes de les Forces Sèrbies. 

                    -Hui en dia alguns països continuen sense considerar a l'UÇK com a grup terrorista (va ser implicat en els atemptats de l'11S) tampoc consideren que l'UÇK haja atemptat directament contra els drets humans ni tampoc el consideren responsable dels genocidis i matances contra població Sèrbia a Kosovo.

les notícies més...