Dimarts, 14 de juny de 2011 | 12:31
Vostè es troba a: Inici > RSC >

2.200 tallers s'adhereixen al Pla Renove de Pneumàtics

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Compta amb un pressupost de 4,8 milions d'euros
2.200 tallers s'adhereixen al Pla Renove de Pneumàtics
RSC 06/06/2011 13:14
EuropaPress.- Al voltant de 2.200 tallers de reparació i d'instal·lació de pneumàtics s'han adherit fins al moment al Pla Renove de Pneumàtics, engegat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, i que entra en vigor el 10 de juny.
Pneumàtics de cotxe
Fonts de l'associació de tallers de pneumàtics Fenacor van explicar a Europa Press que fins al moment prop de 2.200 punts de reparació han demanat inscriure's a aquest Pla, encara que van assenyalar que de moment és una incògnita l'acolliment que tindrà aquesta iniciativa per part dels clients.

A més, van criticar la dificultat burocràtica que suposa per als tallers l'inscriure's en el Pla, així com la posterior execució de les subvencions, ja que aquests han d'avançar als clients l'import de les ajudes, que posteriorment poden ser rebutjades per l'Idae, en el cas que no compleixin amb algun dels requisits necessaris.

En aquest sentit, van recordar que els tallers d'instal·lació i reparació de pneumàtics van remetre una carta al Ministeri d'Indústria sol·licitant una major agilitat en els tràmits i una millora de les condicions dels tallers en aquest Pla, a causa que han d'avançar diners que poden no recuperar.

Pla eminentment informatiu

Aquestes fonts van indicar que la resposta des d'Indústria, a través d'una carta del secretari d'Estat d'Energia, Fabrizio Hernández, indica que el Pla Renove de Pneumàtics té un caràcter eminentment informatiu, amb la finalitat de difondre els beneficis dels pneumàtics de major eficiència energètica.

Indústria explica que aquesta iniciativa és de caràcter "voluntari" per als punts d'instal·lació de pneumàtics, ja que és una invitació pública que té l'objectiu d'informar i de conscienciar a l'usuari sobre l'ús d'aquest tipus de pneumàtics.

Dijous 10 de juny s'obre el termini per a la concessió de les subvencions a la compra de pneumàtics més eficients a canvi de substituir uns antics, contemplades en el Pla Renove de Pneumàtics, al que només s'han acollit tres fabricants o importadors de rodes, segons dades de l'Idae recollits per Europa Press.

Els punts de venda i instal·lació de pneumàtics poden presentar les seves sol·licituds d'adhesió a aquest Pla des del passat 10 de maig, encara que les primeres operacions de compra i substitució de rodes noves més eficients per altres més antigues es podran realitzar a partir del proper dijous i el termini es tancarà el 15 de desembre o en el moment en el qual s'esgoti el pressupost (4,8 milions d'euros).
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1