Dimarts, 14 de juny de 2011 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

Un cordó humà per frenar les retallades del Govern

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els 'indignats' intentaran evitar pacíficament que es pugui accedir al Parlament
Un cordó humà per frenar les retallades del Govern
10/06/2011 14:42
rdp d'acampadabcn protestes
Els 'indignats' de Barcelona han anunciat aquest divendres que faran un cordó humà el dimecres 15 de juny davant el Parlament per evitar, sense "coaccionar", que els polítics aprovin els Pressupostos catalans de 2011 que es debatran aquest dia a la Cambra.
En roda de premsa, el membre d'Acampada Bcn Ibai Arbide ha justificat que aquesta iniciativa respon al fet que els comptes contenen el "major atac als serveis públics de la història de Catalunya".

"No realitzarem un delicte de coaccions, però si som milers de persones, ells -els polítics- hauran d'escollir si tenen legitimitat o no per entrar a la Cambra. Nosaltres no forçarem a ningú a fer res", ha sentenciat.

Els 'indignats' han convocat el cordó sota el lema '#aturemelparlament', encara que asseguren que és "una consigna política i no una tàctica militar", per la qual cosa la seva presència en els voltants de la Cambra no serà per evitar el seu funcionament normal perquè seria un delicte.

Hores abans del cordó humà, la nit del 14 al 15, l'objectiu dels 'indignats' és acampar davant la Cambra, malgrat que contravé l'Ordenança del Civisme de Barcelona ja que, recentment, va ser desallotjada una iniciativa similar impulsada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

Resistència "pacífica"

Arbide ha advertit que si els Mossos d'esquadra o la Guàrdia Urbana decideixen desallotjar-los respondran amb una resistència "passiva i pacífica", i ha exigit als responsables polítics que no percebin les accions davant el Parlament com un problema d'ordre públic.

Els 'indignats' consideren que una acció policial vulneraria els seus drets de reunió i manifestació, i en al·lusió al conseller d'Interior, Felip Puig, i la tinent d'alcalde de Seguretat en funcions de Barcelona, Assumpta Escarp, els han advertit: "Ells no manen si nosaltres no obeïm".

Arbide ha precisat que els detalls de l'acampada i el cordó humà es decidiran en una assemblea en Plaza Catalunya diumenge que ve 12 de juny, i ha recordat que per al diumenge 19 del mateix mes també preparen una manifestació en aquest cèntric espai.

Sense consens a la plaça

Preguntat per l'acampada de Plaça Catalunya, Arbide ha explicat que existeix un acord de l'assemblea per donar-la per finalitzada, encara que ha admès que hi ha 'indignats' que segueixen dormint allí.

"El que està més que decidit és que el 14 de juny acamparem al Parc de la Ciutadella. Jo i el meu grup d'afinitat ja no dormim a la plaça, hi ha un acord de l'assemblea, però jo no puc obligar a ningú", ha conclòs.

Per la seva banda, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Jordi Bonet, també present en l'acte, ha anunciat que preparen una cacerolada ciutadana el mateix dia 15 davant les portes del Parlament per protestar contra les retallades.

D'altra banda, els 'indignats' de Tarragona aixecaran el campament de la plaça de la Font el 20 de juny, en el marc d'una jornada de manifestació pels carrers de la ciutat, convocada amb una plataforma ciutadana contra les retallades en salut i educació.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1