Dimarts, 14 de juny de 2011 | 12:20
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El president del TC rebutja la renúncia de Gay, Pérez Vera i Delgado

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els obliga a romandre fins a la seva renovació
El president del TC rebutja la renúncia de Gay, Pérez Vera i Delgado
Societat 13/06/2011 20:35
EP.- El president del Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat aquest dilluns les renúncies presentades tant pel vicepresident d'aquest òrgan, Eugeni Gay, com pels magistrats Elisa Pérez Vera i Javier Delgado, per la qual cosa hauran de continuar en els seus càrrecs fins a ser renovats pel Congrés dels Diputats.
La renúncia constituïa una de les set causes de cessament de magistrats contemplades en el citat article de la LOTC. Al costat de l'expiració del termini de nomenament, són els dos únics suposats l'acceptació dels quals correspon en exclusiva al president del Tribunal Constitucional.

La resta de les contemplades en la norma -per incórrer en causa d'incapacitat, incompatibilitat sobrevinguda, per deixar d'atendre amb diligència els deures del seu càrrec, per violar la reserva pròpia de la seva funció o per haver estat declarat responsable civil en algun delicte- són causes de cessament sobre les quals correspon respondre al Ple d'aquest òrgan per majoria simple o qualificada, segons els casos.

Els tres magistados dimisionaris -dos designats a proposta de PSOE i un tercer a instàncies del PP- són aquells la plaça dels quals havia d'haver-se renovat per la Cambra baixa abans del passat 7 de novembre juntament amb la vacant que va deixar Roberto García-Calvo, mort al maig de 2008.

L'absència de renovació i la paralització al Congrés dels contactes polítics dirigits a renovar les places ha estat raó adduïda pels magistrats per justificar la seva extrema decisió, que és la primera vegada que es produeix en la història d'aquest òrgan.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1