Actualitzat el 10/06/2011 a les 00:01h

La Peggy i els porcs

Quan he llegit que el 2013 entrarà en vigor la llei de benestar animal per a les granges de porcs, m'he recordat de la Peggy. Per a qui no ho tingui clar en una comarca tan plena de porcs com Osona, amb aquesta llei es tracta que els animals visquin millor, que tinguin una alimentació adequada, un lloc prou ventilat i ampli, que no els facin un soroll excessiu, que no se'ls maltracti innecessàriament i, fins i tot, que tinguin joguines.

I ara us explico qui era la Peggy: era una cria de porc senglar que, morta la seva mare, una família de Cantonigròs va decidir endur-se a casa. La idea de futur amb el senglar era de clara filosofia pagesa: quan creixés, la matarien i se la menjarien. Però ai, va passar el que no havia de passar i és que algú li va posar un nom: Peggy. I la Peggy ja no va ser la cria per engreixar sinó un animal de companyia... de companyia salvatge però de companyia.

M'explicava la pagesa, una dona molt intel•ligent i divertida, que, cada vegada que tenien intenció de matar-la, els mirava amb aquells ullets i la mirada trista, i no tenien cor per a res que no fos continuar alimentant-la i tractant-la com si fos de la família. La pagesa estava enfadada amb ella mateixa perquè deia que ella era pagesa i els pagesos maten els animals perquè els animals són per menjar; però que quan es trobava davant de la Peggy perdia l'oremus.

Quan he llegit això de la llei de benestar animal per a les granges de porcs, he pensat que estava molt bé, però m'he demanat immediatament si, d'altra banda, no tindrem el problema de criar Peggys, de no fer-los així més pròxims a nosaltres i de no trobar-nos amb problemes emocionals el dia que s'hagi de portar les pobres bèsties a l'escorxador. Ja sé que als humans condemnats a mort se'ls tracta amb guants de seda, se'ls alimenta d'allò més bé i després no hi ha gaire escrúpols a fer-los seure a la cadira elèctrica, però els humans són els humans i no fan mai tanta pena com uns quants centenars de Peggys tancats en una granja i mirant-nos amb aquells ullets innocents i penedits de no haver fet ben bé res de dolent.

Així que no em queda més que animar els senyors grangers en aquesta nova etapa i dir-los que no oblidin mai la seva condició de pagesos i la dita, tan certa, que diu que cada porc -mort- val un imperi. Encara que es digui Peggy.

Navega per les etiquetes

sector porcíramaderia

COMENTARIS

+0
-0
anti humana
Anònim, 11/06/2011 a les 15:29
aquesta dona es un montra no sap lo que es tracta be als animals es una terrorista de animals nomes vol diners a costa de la vida dels animals porca
+0
-0
la Pegy
mariangeles, 11/06/2011 a les 10:50
Bien, bien lo que intentemos varias veces, fué integrarla con los jabalís de la zona, una vez acabada la epóca de caza, no hubo manera..y fué un animal más de casa. Tengo que deciros después de la experiencia que era un animal muy noble. Ahora uso su piel de alfombra con mucho cariño.
+1
-0
La Peggy no és humana
Elisenda, 10/06/2011 a les 12:56
Diria que hem perdut l'oremus! Una cosa és tractar bé els animals i l'altra és humanitzar-los d'aquesta manera! Ja té raó l'articulista, sí! A veure si als grangers se'ls generarà un problema de consciència i hauran de fer un ERO al negoci...
Recordo que quan jo era petita hi havia una velleta al barri molt rica que tenia un gosset que dormia amb un llitet amb llençols i que tenia un tovalló per seure a taula...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Blanca Busquets
Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té cinc novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i acaba de publicar La nevada del cucut.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: