De la indignació a la indignitat

Date juny 15, 2011

Catalunya viu avui un episodi indigne, inacceptable. No hi caben mitges tintes: la condemna als fets d’aquest matí protagonitzats per les persones convocades a l’entorn del Parlament de Catalunya amb la consigna d’impedir l’entrada als diputats que en formem part ha de ser inequívoca i contundent. La indignitat ha ocupat els espais que noblement havia creat la indignació d’uns quants ciutadans preocupats per l’esdevenidor i les mancances del sistema democràtic. No és un sistema perfecte i necessita mirades crítiques que és segur que no podem adreçar només els qui en som representants. Unes mirades que han de conduir-nos a canvis de maneres de fer, llenguatges, formats. No és un combat nou, però si que és nova la magnitud de la seva socialització… i ara també són noves les formes antidemocràtiques que han caracteritzat l’acció d’avui.

Avui el Parlament de Catalunya ha estat objecte d’una acció pensada per entorpir-ne el seu funcionament. Qualsevol democràcia es basa en el funcionament normal i segur de les seves institucions, i d’una forma molt singular el seu Parlament que és format per les persones que són elegides pels ciutadans perquè s’ocupin de la tasca legislativa. Impedir la seva funció i violentar els seus membres és una forma més d’impedir la democràcia en una de les seves expressions més indiscutibles.

Avui he patit pels companys, de tots els partits, que han estat objecte d’agressions més o menys violentes. A mi només m’han intentat una estrebada de la bossa on duc l’ordinador, i m’han entorpit l’accés en un moment determinat, quan algú s’ha posat al meu davant i m’ha obstruït. Res que no hagi superat amb l’ajuda d’alguns concentrats que han contribuït a evitar que la cosa anés a més i, naturalment, a la professionalitat dels Mossos que estaven a l’aguait. Però he patit sobretot per la imatge del meu país i per la grapejada al meu Parlament que han perpetrat una minoria molt sorollosa, amb moltes complicitats amplificades, però que hauria de ser objecte de la mateixa mirada crítica que s’adreça –i és bo que sigui així– a la política.

El Ple ha pogut celebrar, malgrat tots els intents de boicot, la seva sessió. He enregistrat aquest vídeo en els instants previs i durant el moment en què la Presidenta De Gispert obre la sessió.

3 comentaris a “De la indignació a la indignitat”

  1. David ha escrit:

    Totalment d’acord Carles. D’aquí un temps es veurà el paper que els mitjans de comunicació i un cert bonisme han jugat en covar un monstre ben poc democràtic en els seus plantejaments. Jo no me n’he estat de criticar coses que entenia que la classe política no feia bé, però no tinc cap dubte si haig de triar entre parlamentaris escollits entre tots i un grup de denominats “indignats” que no representen a ningú.

    Records d’un dels tants ciutadans que us donen suport, encara que sigui silenciosament.

  2. Francesc Puertas ha escrit:

    Estic absolutament d’acord amb el teu article.

  3. Martí Peraferrer Vayreda ha escrit:

    Totalment d’acord amb les teves paraules…no podem saltar-nos les regles del joc…en tot cas podem pactar-ne de noves…peró sempre des del respecte i la bona convivència…

Escriu una resposta

XHTML: Podeu fer servir totes aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>