Dimecres, 15 de juny de 2011 | 13:01
Vostè es troba a: Inici > Política >

Iglesias: les eleccions seran "quan toquen", a la primavera de 2012

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El PSOE desmenteix les anticipades
Iglesias: les eleccions seran "quan toquen", a la primavera de 2012
Política 13/06/2011 18:57
EP.- El secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, ha assegurat que tant el Govern com el partit que el recolza volen esgotar la legislatura i que les eleccions siguin "quan toquen" perquè avançar eleccions suposaria "paralitzar" les reformes econòmiques i "seria negatiu" per a la recuperació i l'ocupació.
"La voluntat del Govern que recolza el PSOE és que les eleccions generals seran a la primavera de l'any 2012. Aquest és l'objectiu del Govern plenament recolzat pel PSOE. Considerem que encara cal prendre i consolidar moltes decisions, així que no seria entendible per ningú que el Govern avancés les eleccions", ha proclamat.

Iglesias s'ha expressat així en roda de premsa després d'una reunió de la Comissió Permanent de l'Executiva del PSOE, un òrgan al que no vas agafar el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero. No obstant això, el 'número tres' del partit ha assegurat que la direcció del PSOE ha parlat amb Zapatero i també amb el proper candidat, el vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba, així com "amb la resta de responsables que té opinió", i que tots ells tenen "opinió clara de quan han de ser les eleccions".

"Les eleccions quan toquen, precisament perquè estem sortint d'un moment de dificultat econòmica és més necessari que mai que esgotem la legislatura", ha insistit. Segons Iglesias, "cap veu" en l'Executiva del partit ni al Govern ha opinat una altra cosa.

És més, ja que el motiu principal d'aquesta obstinació és culminar les reformes econòmiques (negociació col·lectiva i altres normes laborals, reforma del sistema financer) Iglesias ha assenyalat que fins i tot si el Govern no aconseguís suports suficients per aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) la legislatura es podria portar fins a març prorrogant els d'aquest any.

Això sí, ha reconegut que fer ús d'aquest instrument "no seria bo", de manera que ha assegurat que "el Govern farà tot el que estigui a la seva mà" per treure endavant els comptes per a l'any que ve, fins i tot, ha opinat que "els partits responsables voldran col·laborar" en aquest objectiu.

L'"ideal", ha reconegut, seria que el Govern pugui treure endavant uns pressupostos que transmetin una "imatge clara, decidida i rotunda" que Espanya va a complir els seus compromisos de reducció de dèficit. Per això mateix, ha insistit que l'Executiu vol seguir treballant i complint els terminis (per exemple reformant la negociació col·lectiva), per "transmetre estabilitat" als creditors i els mercats i demostrar que "Espanya és un país seriós".

"El Govern no abandonarà aquest treball sabent que estem en el moment de la recuperació, aquestes mesures són clau. Si abandonéssim això es paralitzarien durant uns mesos crucials les reformes que cal prendre", ha reblat.

"El govern i el president tenen força"

Segons Iglesias, "complir els terminis electorals" també és "transmetre seguretat, garanties" i el Govern i el president tenen força i voluntat política suficient per seguir fent les reformes i els canvis que el país necessita per desenganxar definitivament".

A preguntes dels periodistes, el dirigent socialista ha insistit que complir els calendaris "és el que convé al país" i que "interrompre aquest treball" amb una precampanya i una campanya electoral seria "molt irresponsable" i "negatiu per a la recuperació econòmica" perquè "paralitzar aquestes reformes seria paralitzar la recuperació econòmica i la de l'ocupació".

Iglesias no ha comentat les paraules del president sortint de Castella-la Manxa, José María Barreda, qui considera possible l'avançament electoral, però sí les de l'ex ministre Jordi Sevilla, que ha opinat que l'única alternativa a l'avançament electoral seria una investidura avançada de Rubalcaba com a president. "No ho contemplem, l'única alternativa que contemplem és seguir treballant fins al final de la legislatura", ha afegit.

El 'número tres' del PSOE no ha volgut tampoc pronunciar-se sobre canvis al Govern després que Rubalcaba hagi reconegut que deixarà almenys la cartera d'Interior abans que se celebrin les eleccions. "Quina notícia els donaria si anunciés una crisi de Govern", ha ironitzat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1