Dimecres, 15 de juny de 2011 | 13:20
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els grups parlamentaris intenten pactar una declaració de condemna dels incidents

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Imprimir Enviar notícia Veure i/o afegir comentaris
FacebookTwitterMy SpaceGoogle ReaderYahooMenéameDiggDeliciousTechnoratiFresqui
Milers d'indignats rodegen la Ciutadella
Els grups parlamentaris intenten pactar una declaració de condemna dels incidents
Societat 15/06/2011 08:32
Els primers diputats han aconseguit entrar al Parlament gràcies al dispositiu policial dels Mossos d'Esquadra, i entre crits dels indignats, que es concentren per milers a la zona. Entre els diputats que hi han accedit hi ha els convergents Jordi Turull (CiU) o Celestino Corbacho (PSC).
9puig-helicopter
9puig-helicopter
Després d'haver passat la nit al ras, milers d'indignats han envoltat, ja abans de les 07.00 hores, els accessos al Parlament. No obstant això, un impresionant dispositiu policial ha aconseguit obrir una porta al carrer Wellington per on entren treballadors del Parlament i diputats. També han entrat altres diputats com Josep Maria Vila d'Abadal, Joan Ferran o Enric Millo.

Els Mossos han carregat contra la multitud, que no ha deixat d'arribar des de primera hora del matí, per aconseguir obrir aquesta porta.

Segueixi-ho minut a minut:


13.11 S'aixeca la sessió. Ara els grups parlamentaris intentaran pactar una declaració conjunta abans de les 14.00 hores.

13.05 També acaba el debat de l'esmena a la totalitat presentada per ICV. El diputat Joan Boada assegura que els pressupostos tiraran endavant, "però no convenceran". "Retirin els pressupostos i la Llei de l'Abús (Omnibus) ", demana al Govern de CiU.

13.00 Uns 20 indignats han saltat les tanques del parc de la Ciutadella i han estat identificats pels Mossos, encara que no detinguts.

12:45 També els indignats han convocat una assemblea a les 13.30 hores on dissenyaran l'estratègia a seguir en les pròximes hores. A aquesta hora les protestes són minoritàries, i són molts els que s'han retirat després d'un matí molt tens.

12:25 Acaba el debat entre Mas-Colell i Martínez Sampere (PSC). La socialista assegura que és "legítim" que el Govern pacti amb el PP, acceptant demandes d'aquest grup com podria acceptar les dels socialistes. "Però llavors digui el senyor portaveu del Govern, Francesc Homs, que deixi de insultar cada dia", sentencia.

12:11 23 ferits lleus, primer balanç dels enfrontaments d'aquest matí.

12:10 De Gispert i Mas convoquen una reunió extraordinària amb la taula, els presidents i portaveus dels grups. Se celebrarà cap a les 13.30 hores.

11:57 Acampadabcn a les xarxes socials: "Tornem a recordar als manifestants pacífics que hem de calmar les minories quan els seus moviments no siguin coherents amb el moviment dels indignats".

11:54 Els indignats es defensen. En declaracions a RAC1, un dels assistents afirma: "Els incidents són nuls per la nostra part. Nosaltres ens organitzem col.lectivament i que se surt de les consignes ho fa individualment"

11:42 Es reprèn el debat al Parlament. Li toca respondre, per part del PSC, la diputada Rocío Martínez Sampere.

11:37 Fora, al carrer Wellington ha hagut un nou enfrontament entre manifestants i Mossos, que finalment s'han retirat. Un periodista de TV3 assegura que ha estat agredit per indignats.

11:34 El conseller d'Interior, Felip Puig, té prevista una compareixença, però l'ha retardat perquè es troba reunit amb els presidents dels grups parlamentaris.

11:05 Però més que el debat, en el Ple es parla dels incidents. L'ex consellera Geli assegura a Twitter que li sembla "molt trist haver d'arribar al Parlament en una furgoneta dels Mossos".

11:00 Acaba la primera intervenció del conseller Mas-Colell, que defensa que el pressupost que presenten serà bo per a la recuperació. S'aixeca la sessió mitja hora.

10:35 El Zoo, tancat per motius de seguretat. No hi ha horari previst de reobertura.

10.32 La calma ha tornat als carrers que envolten el parc de la Ciutadella, que segueix tancat. La presència de policia i manifestants segueix sent molt important, encara que ara sense càrregues. El sol fa acte de presència amb força.

10/10 Comença el Ple amb uns minuts de retard i sense gairebé la meitat dels diputats. La presidenta del Parlament demana "normalitat" en obrir la sessió.

10.00 Artur Mas i la vicepresidenta Joana Ortega accedeixen al Parlament en helicòpter.

09:56 A la seu d'Unió, al carrer Nàpols, s'han refugiat nombrosos diputats, però ara ja s'han anat cap al Parlament.

09:46 Uns seixanta diputats ja han entrat al Parlament, però encara queden més de la meitat fora. Segurament el Ple es retardarà.
9herrera-camats09.36 Alguns periodistes, com Iñaki Ellakurria de La Vanguardia o Rebeca Carranco d'El País, denuncien a Twitter dificultats per exercir el seu treball, tant per part de indignats com de la policia.

09:33 Tura explica a TV3 com ha entrat. Reconeix que han estat moments difícils però es mostra conciliadora: "en un grup tan nombrós hi ha de tot".

09:20 Els diputats que entren al Parlament han estat escridassats i, en alguns casos, els han pintat amb pintura vermella. És el cas de Joan Boada, a qui li han pintat el cap, o de Montserrat Tura, a qui li han pintat una gavardina.

08:40 Entren els primers diputats. Jordi Turull, Vila d'Abadal, Corbacho, Joan Ferran, Rocío Martínez Sampere, Enric Millo...
Imprimir Enviar notícia Veure i/o afegir comentaris
FacebookTwitterMy SpaceGoogle ReaderYahooMenéameDiggDeliciousTechnoratiFresqui
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1