Notícia

Sam_1078ok

Raquel Galera, Alexandra Sevilla i Siscu Sánchez formen el grup municipal d'ICV-EUiA.

Mesimg

Fletxa_component
14/06/2011
ICV-EUiA defensa la convivència i la cohesió social en el Ple de constitució

En la investidura de Núria Parlon, el nou grup municipal d'ICV-EUiA -format per Siscu Sánchez, Alexandra Sevilla i Raquel Galera- va reivindicar l'eficàcia, la transparència i el diàleg com el camí a seguir davant la nova corporació.

El nou grup municipal d'ICV-EUiA -format per Siscu Sánchez, Alexandra Sevilla i Raquel Galera- va defensar la convivència i la cohesió social en el Ple de constitució celebrat dissabte passat a l'Ajuntament de Santa Coloma, en el qual també hi eren presents els tres regidors de PxC. "No volem fractura social, no volem mentides que contaminin l'esperit de convivència i solidaritat que sempre ha caracteritzat Santa Coloma" -va assegurar el portaveu del grup d'ICV-EUiA- "Des d'aquí vull emplaçar a totes les forces demòcrates de la ciutat a treballar plegades per lluitar contra el racisme i la xenofòbia" -i va concloure- "Santa Coloma necessita més cohesió social i més convivència".

En el mateix discurs, el grup municipal d'ICV-EUiA va reivindicar l'acció de la política local i l'acció política "com a mecanisme de transformació de la nostra realitat quotidiana" i va apostar per l'eficàcia, la transparència i el diàleg -els tres eixos que han marcat la campanya d'ICV-EUiA- com el camí a seguir davant la nova corporació. En aquest sentit, Siscu Sánchez va recordar que "tots els polítics no són iguals" i que la coalició que ell representa ja ha demostrat reiteradament que "l'honestedat ho és tot". ICV-EUiA també va agraïr públicament la confiança dels votants d'ICV-EUiA i va reconèixer la tasca dels treballadors municipals.

ICV-EUIA VOTA PARLÓN

En el moment de la investidura, els tres representants d'ICV-EUiA van votar Núria Parlon, de la mateixa manera que va fer el grup del PSC (12) i de CiU (2) , assolint d'aquesta manera la majoria suficient per ser proclamada alcaldessa en primera votació. Siscu Sánchez, que repeteix com a regidor per segona vegada, ja va advertir en el seu moment que votarien a Parlon per ser la candidata de "la llista d'esquerres més votada" i que no seria un condicionant a l'hora d'establir diàleg amb el PSC de cara a un possible pacte de govern. Per la seva banda, els cinc regidors del PP van votar la seva candidata, Mª Carmen Sáez, al igual que els tres de Plataforma X Catalunya, que van votar el seu cap de llista, Sergio Palomo. Els dos representants de Gent de Gramenet es van abstenir.

En el seu discurs de presa de possessió, Parlon va fer una crida a treballar per "un projecte comú" per fer de Santa Coloma una ciutat millor i referent de la democràcia. L'alcaldessa també ha volgut remarcar que continuarà "treballant des de la transparència i la corresponsabilitat amb la ciutadania i amb les entitats i associacions". La ja alcaldessa va fer un breu resum de les prioritats per aquest mandat, com la creació de la figura del regidor de districte, noves llars d'infants o els ajuts a les famílies.

RAQUEL GALERA, A LA MESA D'EDAT

La sessió, que va començar a les 12:00 hores de dissabte, va estar presidida per la mesa d'edat, formada per la regidora més jove, Raquel Galera (ICV-EUiA-E), i el regidor de més edat, Francisco martín (PP). La ciutadania va poder seguir el transcurs de l'acte des de la sala de plens i des de la pantalla instal·lada a la sala d'espera de l'Oficina d'Informació i Atenció al Ciutadà del propi Ajuntament.

Després de finalitzar l'acte institucional, tres representants de l'assemblea d'indignats acampats a la plaça de la Vila van lliurar al secretari de l'Ajuntament un manifest per tal que la secretaria general el faci arribar als diferents grups municipals.

Discurs_Siscu_investidura_11-06-2011_1_.pdf

DJ 16/06/2011 | 09:22
Fons_fixed_agenda
Fons_fixed_articles