Dijous, 16 de juny de 2011 | 12:18
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Albert Manent, Premi d'Honor de les Lletres Catalans

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Fa una crida a l'optimisme
Albert Manent, Premi d'Honor de les Lletres Catalans
15/06/2011 10:59
9albert-manent
L'escriptor, historiador i activista cultural Albert Manent ha rebut aquest dimarts el XLIII Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de mans de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i ha fet una crida a l'optimisme.
Així, ha constatat que mai abans en la història de Catalunya hi ha hagut tants novel·listes, poetes, periodistes, actors i estudiosos de la llengua, la literatura i la història com ara.

Manent (Premià de Dalt, 1930) ha rebut el premi en una emotiva cerimònia al Palau de la Música Catalana, a la que han assistit més de 1.500 persones, i el seu discurs d'agraïment, que ha llegit el seu fill, Jordi, ha tingut un to optimista amb alguns tocs d'atenció al catalanisme, als "il·lusos que demanen la lluna", ha dit.

"No creem frustració", ha demanat, i ha afegit que cal fomentar la il·lusió per fer de Catalunya un país d'integració, parafrasejant a Vicens Vives.

Manent rep un guardó dotat amb 30.000 euros, que també va guanyar el seu pare, Marià Manent, fet que ha atribuït al "pur atzar" en fer-se públic la fallada del jurat el passat 28 de març a Barcelona.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1