Dijous, 16 de juny de 2011 | 12:16
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

El millor servei "al sistema" neoliberal

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
José Rodríguez
El millor servei "al sistema" neoliberal
Jose Rodríguez
14/06/2011 18:30
El millor servei al sistema i les decisions del poder econòmic és que l'endemà d'una manifestació de més de 200.000 persones en contra de les retallades socials que realitza la Generalitat de Catalunya (o qualsevol altra administració), surti una altra "nova" menys multitudinària, que faci treure fora de focus la primera.

El millor servei al sistema és atomitzar el vot de l'esquerra en mil partits sense representació possible, en lloc de concentrar-ho en una coalició concreta o en una plataforma ciutadana, mentre s'aconsegueix cohesionar per reacció al vot de la dreta.

El millor servei al sistema és que el dia que el Parlament discuteix la bateria de lleis a favor de lobbyes concrets i de retallades de la Generalitat, el focus mediàtic se centri en els qui intentaran de forma antidemocràtica impedir als diputats reunir-se. En lloc de poder focalitzar sobre el contingut de la llei o les protestes legítimes que se li facin, el focus estarà en "la violència dels antisistema" que per la seva acció pretenien impedir que una cambra es reuneixi.

El millor servei al sistema és dividir les energies i convocar una manifestació contra el pacte de l'euro dos dies abans de la qual ha convocat el moviment sindical europeu, per així dividir energies, missatges, convocants i esforços.

El millor servei al sistema ara mateix l'estan fent els qui més ganes diuen de voler reformar-lo. A vegades penso que a les acampades hi ha entrisme de l'extrema esquerra, encara que amb perspectiva penso que a la pràctica, aquest moviment espontani està sent més útil al neoliberalisme.
David
15/06/2011
Jose, si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma va a la muntanya. Potser donat que aquests moviments emergents no són conscients de la pèrdua de poder al estar dividits, caldrà que l'esquerra clàssica s'apropi i faci més passos per tal de buscar una acció conjunta, no creus??
Rechi Manflai
15/06/2011
Lo de siempre, hablamos de promover la transformación social pero cuando salen a la luz las contradicciones del sistema ("podéis hacer esto pero esto otro no") nos acongojamos y decimos que así no. Lo único que teme el neoliberalismo es que la gente despierte, y está sucediendo ;)
mbecerra
15/06/2011
José, no se pueden hacer tortillas sin romper algún huevo (perdón por la metáfora garbancera). Quizás habría que hacer las concentraciones al norte de la Diagonal y hacerles partícipe, generosamente, de un poco del miedo y de la incertidumbre de la que disfrutan parados, ejecutados hipotecarios y jovenes sin perpectivas.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1