Dijous, 16 de juny de 2011 | 12:21
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Madrid tindrà el seu 'passeig de la fama' del cinema espanyol

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Al carrer de Martín de los Heros
Madrid tindrà el seu 'passeig de la fama' del cinema espanyol
14/06/2011 19:08
Estels del cinema espanyol
EP.- Coincidint amb el 25 aniversari de l'Acadèmia de Cinema, el madrileny i cinematogràfic carrer de Martín de los Heros -allà estan els cinemes Renoir i Golem- es convertirà en un Passeig de la Fama amb les estrelles d'altres 25 personalitats destacades del nostre cinema.
Els homenatjats seran Pedro Almodóvar, Alejandro Amenábar, Juan Antonio Bardem, Luis García Berlanga, Luis Buñuel, Jose Luis Garci, Pilar Miró, Carlos Saura i Fernando Trueba; i les actrius Imperio Argentina, Penélope Cruz, Carmen Maura, Sara Montiel, Emma Penella, Amparo Rivelles, Carmen Sevilla i Concha Velasco.

Antonio Banderes, Javier Bardem, Fernando Fernán Gómez, Pepe Isbert, Alfredo Landa, Toni Leblanc, Paco Rabal i Fernando Rey completen els noms d'aquestes vint-i-cinc primers estrelles de granit, marbre blanc i acer dissenyades per Oscar Mariné.

Són 25 anys de l'Acadèmia i 25 estrelles seleccionades per la seva Junta Directiva, a les quals aquesta entitat homenatja per la seva contribució al cinema espanyol. Les voreres de Martín de los Heros s'ampliaran cada any amb una o dos estrelles més.

Les primeres estrelles deixaran la seva marca per a la posteritat el proper 27 de juny, a les 19:00 hores, jornada en la qual s'inaugurarà El Carrer de les Estrelles amb els seus protagonistes, familiars i amics.

L'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón; Alvaro Ballarín, regidor del districte de Moncloa i impulsor d'aquest projecte patrocinat per Loteries de l'Estat; Aurelio Martínez, president de Loteries i Apostes de l'Estat (LAE); i la terna presidencial de l'Acadèmia -Enrique González Macho, Marta Etura i Judith Colell- assistiran a l'esdeveniment.

Com el Passeig de la Fama d'Hollywood, un dels llocs més visitats de Los Angeles que va ser declarat Patrimoni Històric de la ciutat, El Carrer de les Estrelles persegueix ser un punt de referència per al públic i els creadors.

Aquest projecte parteix d'una iniciativa del Ministeri de Presidència anomenat 'Carrers de Cinema' el propòsit del qual és revaloritzar i promocionar les arteries i zones de Madrid que han tingut i tenen relació amb l'activitat cinematogràfica.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1