Dijous, 16 de juny de 2011 | 12:28
Vostè es troba a: Inici > Política >

Nadal reivindica la "legitimitat" del Parlament enfront de la violència

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Tots els grups critiquen els fets del dimecres al matí
Nadal reivindica la "legitimitat" del Parlament enfront de la violència
Política 15/06/2011 16:53
Els partits catalans han carregat en bloc contra l'actitud dels violents que han boicotejat l'accés dels diputats al Parlament amb la intenció d'impedir la celebració del ple sobre els Pressupostos de la Generalitat.
Els líders dels partits han evitat valorar el dispositiu policial al·legant que aquest dimecres el que toca és condemnar la violència, encara que el secretari general d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha reconegut que tindria "molt a dir" sobre l'operatiu i ha assegurat que ja tindrà temps de fer-ho.

El líder del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha subratllat que "ningú té el dret a impedir que la resta digui el que pensa", i ha avisat que el que estava en joc davant el Parlament era la dignitat de tot un poble.

Nadal ha assegurat que "el Parlament restaurat mai s'havia trobat amb una situació així" i ha defensat que "ningú té legitimitat per posar en perill la legitimitat dels 135 diputats".

Un "fracàs" si no es fan compatibles protesta i Parlament

Des de les files del PP català, la seva líder, Alicia Sánchez Camacho, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que actuï amb l'autoritat que sigui necessària per restablir la normalitat perquè s'han traspassat 'línies vermelles' de la democràcia, i ha afegit que hi ha "un abans i un després" del moviment pacífic i cívic del 15M després de la jornada d'aquest dimecres.

Joan Herrera (ICV) ha reconegut que els episodis viscuts són "inacceptables des del punt de vista democràtic", i ha avisat als manifestants que les actituds violentes fan molt més difícil la lluita contra les retallades socials i la construcció d'alternatives.

Des de les files d'ERC, el seu president, Joan Puigcercós, s'ha alineat també amb la teoria que s'ha traspassat la frontera en recórrer a la violència i la coacció, i ha assenyalat que "seria un fracàs no fer compatible la democràcia parlamentària amb la participativa".

El líder de C's, Albert Rivera, ha afirmat que "el que ha succeït és intolerable en democràcia", encara que ha desvinculat l'actuació d'alguns violents aquest dimecres de les reivindicacions pacífiques que fins ara havia realitzat el moviment dels 'indignats'.

Es nega a respondre en castellà


El diputat de SI Alfons López Tena ha cridat als catalans a "no deixar que trepitgin els seus drets democràtics", i ha demanat que la Conselleria d'Interior garanteixi la llibertat de tot el món a exercir els seus drets. S'ha negat a respondre en castellà perquè diu que és la llengua en la qual li han insultat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1