Dijous, 16 de juny de 2011 | 12:29
Vostè es troba a: Inici > Política >

Ridao aposta per que ERC es distanciï més de CiU

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
'Passa' de "fronts patriòtics"
Ridao aposta per que ERC es distanciï més de CiU
14/06/2011 12:50
9ridao
EP.- El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha impulsat un manifest en clau successòria que advoca per reforçar el perfil d'esquerres del partit, i rebutja crear un "front patriòtic" que els aproximi a CiU i a altres formacions independentistes.
'Reflexions per a un debat d'idees en ERC' advoca per que el partit es converteixi en l'esquerra nacional que doni "rèplica" a la federació nacionalista, i no en una força que aposti exclusivament per l'independentisme.

"Quan CiU puja, ERC baixa. I a l'inrevés. A Catalunya li convé una esquerra nacional igual de potent que el centre-dreta nacional. I aquest espai només es pot aconseguir si ERC, des del seu adn independentista, amplia el seu perímetre cap al conjunt del catalanisme d'esquerres", resa el document.

Així mateix, avisa que l'independentisme ja és un fenomen "transversal" present en gairebé tots els partits catalans, per la qual cosa els republicans no han d'aspirar a ser el partit hegemònic entre els secessionistes, sinó entre els catalanistes d'esquerres.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1