dia a dia

tornar

UNITATxBCN obre la porta a un pacte amb CiU i ICV a la Diputació

16/06/2011

UNITATxBCN obre la porta a un pacte amb CiU i ICV a la Diputació

ShareThis

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, que alhora representarà ERC a la Diputació, està disposat a establir un acord real de govern a la Diputació de Barcelona basat en un pacte entre CiU (que amb 20 diputats és el partit amb més representació) i ICV.
Portabella creu que les bases d’un possible acord no haurien de ser els càrrecs institucionals derivats, sinó el paper que ha de tenir la Diputació de Barcelona en la futura organització territorial de Catalunya, la qual, segons Portabella, “hauria de comportar una progressiva reconversió de les actuals Diputacions”.

Portabella sosté que l’entrada del PP al govern de la Diputació comportaria el bloqueig de facto de l’evolució de la llei territorial i demana a CiU una reflexió sobre quin creu que ha de ser el futur del debat territorial; el manteniment del sistema territorial provincial o una organització territorial feta des de Catalunya.

Jordi Portabella considera que cal pensar en els serveis que la Diputació ofereix als ajuntaments, serveis i temàtiques com: govern local, benestar social, cultura, esports, igualtat i ciutadania, comerç, educació, o infraestructures i urbanisme, “àrees en què el PP defensa unes línies de treball i unes polítiques molt allunyades del posicionament de CiU, d’ICV i d’ERC”.

Així doncs, des del grup d’ERC s’establiran contactes tant amb CiU com amb ICV per tal d’avaluar les possibilitats d’aquesta proposta.

El resultat de les eleccions municipals ha deparat 20 diputats per a CiU a l'ens supramunicipal, el PSC (19) el PP (6), ICV (4) ERC (2), resultat que ha precipitat una aposta per l'acord entre la federació i els populars.

El ple en què s’elegirà la nova Diputació tindrà lloc cap al 15 de juliol, un cop s’hagi constituït l'Ajuntament de Barcelona.

Barcelona Portabella

Twitter

Facebook

Versió mòbil del web

Fes campanya
amb nosaltres

Ajuda’ns a fer trucades, organitzar material, fer parades informatives, organitzar actes, activitat a les xarxes socials.... ens cal l’ajuda de tots i totes , i tothom i es benvingut. Fes click aquí

Vols rebre
informació

Envian’s el teu email i t’inclourem en la nostra llista

Vols rebre informació

Avís legal