• 07oct
    Categories: CiuBadia Comments: 4

    La gent que em coneix ja sap que una de les coses que més em molesta és l’incivisme. I un dels aspectes de l’incivisme és el “morro” d’un determinat sector de la població (una minoria) a l’hora d’interpretar que les normes i les lleis no són vàlides per a ells. M’estic referint, en concret, al tema de l’aparcament. Ja he comentat a moltes comissions informatives d’urbanisme, i fins i tot durant algun ple, que qualsevol persona que passegi habitualment per Badia veurà que els vehicles mal aparcats sempre són els mateixos i sempre al mateix lloc. Tots podem veure com un determinat cotxe està mal aparcat, sobre la vorera, i just al costat diverses zones d’aparcament lliures; o com un petit camió -de menys de 3.500kg- aparca cada dia de l’any a sobre d’un parterre, sense que ningú hi faci res. Doncs bé, quan plantejo aquestes qüestions, l’equip de govern sempre em respon que a Badia no hi ha llocs d’aparcament per tothom. No ho dubto. Però llavors, com és possible que els vehicles mal aparcats sempre siguin els mateixos? i sempre al mateix lloc? Jo puc pressumir d’haver pogut estacionar correctament sempre a Badia. Dec tenir més sort que altres. 

    Doncs bé, el que plantejo ara és el següent: com pot ser que diumenge el conductor d’aquest camió de més de 3.500 kg pogués estacionar durant tot el dia just al costat de la Plaça Major sense rebre cap advertiment policial (l’estacionament de vehicles de més de 3.500kg està prohibit a Badia i, de fet, a les afores hi ha zones habilitades en aquest sentit)? Senyors de l’equip de govern, per què permeten que els incivics continuin amb les seves actuacions impunement?

    Aparcament

    Aparcament

     

    Però la cosa no acaba aquí. La següent foto és d’ahir, dimarts. Mireu atentament:

    Aparcament

    Aparcament

    Sí, sí: els ulls no us enganyen! Dos dies després, el camió continuava mal aparcat…i tenint en compte que la guardia urbana estava a pocs metres del vehicle, se’m planteja la següent reflexió: no van veure realment el camió, o no el van voler veure? Les dues opcions són igual de preocupants. En tot cas, la conclusió final sempre és la mateixa: PER QUÈ ES PERMETEN AQUESTES COSES? Per què es permet a una minoria incívica fer qualsevol cosa sense conseqüències? Quin tipus de respecte és aquest per la gent -la majoria, insisteixo- que sí complim les normes?

4 Responses

WP_Floristica
  • joan Says:

    Marta:

    Estoy totalmente de acuerdo contigo, la guardia urbana de Badia para mí es como si no existiera.
    Lástima que nadie me ha contestado a la pregunta que deje en el aire, sobre cuantas multas había puesto la guardia urbana sobre incivismo.
    Ahora hago otra pregunta, cuantas multas por mal aparcamiento han hecho durante un mes.
    Yo vengo mucho a Badía para ver a mi familia y siempre he podido aparcar correctamente.
    Cierto que a veces lo tengo que hacer lejos de casa de mi familia ( como mucho 100 metros ).
    Esto que he dicho, lo he explicado a mis amistades y se han puesto a reir, pues donde vivo yo, a veces tenemos que dejar el coche a mas de 1 kilómetro. (si es que tenemos suerte de encontrar aparcamiento libre.)
    No te canses mucho Marta, pues estoy viendo que el ayuntamiento de Badia (a pesar de la dimisión del alcalde, y su sustitución ), continúan creyéndose, que Badia es el cortijo del partido que manda, y no harán nada al respecto, pues tanto la suciedad como el aparcamiento no es de ahora.

    Joan

  • admin Says:

    Hola Joan. Si opines això, t’agradarà el següent post. Merci per participar!

  • admin Says:

    En tot cas, t’he de comentar que a partir d’una pregunta que vas fer en una de les teves intervecions anteriors, vaig traslladar-la a la comissió informativa pertinent. Així que suposo que durant la propera comissió informativa de territori ens facilitaran les dades relatives a les accions policials relacionades amb incivisme. Si això és així i efectivament arriba a les mans dels diferents portaveus municipals aquesta informació, la penjaré aquí, al post. Salut.

  • Un any després…hi ha coses que no canvien. | Marta Figueras Says:

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.