• 13nov
    Categories: CiuBadia Comments: 5

    Avgda. Cantàbric

    És ús i costum demanar que, d’una anècdota no s’extregui una generalitat. És injust, s’argumenta, que un detall s’utilitzi per oferir una imatge que corre el risc de ser parcial i desenfocada. I la petició pot ser justa, almenys en la majoria de vegades; tanmateix, altres vegades una anècdota assumeix el paper de símptoma i sí que serveix per determinar amb certa proximitat una “malaltia”, la gravetat de la qual, si no s’atén a temps, pot augmentar i ser irreversible.

    Un cop superada aquesta petita introducció pot ser convenient avançar i argumentar el que s’ha dit. Per començar dir que l’origen d’aquestes línies va ser una simple ensopegada. Sí, una senzilla, molesta i afortunadament, ensopegada sense conseqüències per a la meva integritat física.

    Comencem la lectura amb una mínima contextualització d’aquesta petita ensopegada perquè qualsevol veí o veïna de Badia pugui fer-se una idea, i fins i tot es pugui apropar a “admirar” el petit greuge viari. Avinguda Cantàbric, a l’alçada dels primers números d’aquest carrer i a pocs metres de la seva confluència amb l’Avinguda Costa Brava.

    Ocupant un espai del centre de la vorera d’aproximadament 40 x 40 centímetres, qualsevol ciutadà es pot trobar amb l’absència de quatre peces de panot (aquelles de color gris amb forma de pastilla de xocolata). Peces que ja no és possible veure per la zona i l’absència de les quals provoca un desnivell a la vorera que sembla portar massa temps esperant ésser reparat.

    Seguim “llegint” aquesta anècdota per a no quedar-nos “fora de joc”. Resulta que em vaig molestar a intentar esbrinar el possible cost de reparar aquesta degradació de la vorera. Doncs bé, a grans trets això és el que vaig esbrinar: el cost de quatre peces de panot si es compressin a un proveïdor per Internet és d’uns 3 euros (ja que costa 5 euros el metre quadrat), el cost de la resta de materials necessaris per fer aquesta reparació podria ser també d’uns 3 euros i el temps que podria necessitar un paleta per realitzar el treball podria ser d’una mitja hora (aquesta dada contrastat, lògicament, contrastada amb un paleta de reconeguda solvència professional). Doncs bé, llevat que els paletes de l’Ajuntament de Badia cobrin com el Cristiano Ronaldo (cosa que no crec), sembla que el cost econòmic de l’operació “Salvem els ciutadans d’entrebancs” és bastant baix i, malgrat la crisi, assumible per l’Ajuntament.

    No vaig a caure en aquest estil de redacció que se sosté en l’agressivitat adjectiva. No seran adjectius del tipus “incompetent”, “irresponsable” … els que utilitzi per qüestionar un model de gestió política que s’està realitzant des d’Urbanisme. I no ho faré per dos motius: primer perquè és possible que arribi un moment en que la duresa del redactat també sigui injusta; segon perquè no crec necessari carregar d’acritud la meva posició crítica davant del que considero un treball “no fet” .

    Però sí crec que és legítim qüestionar la qualitat de la gestió dels responsables de mantenir Badia i els seus carrers en condicions. Tant els polítics, que haurien d’atendre les deficiències del seu municipi, com tota l’estructura que pugui tenir l’obligació d’evitar aquestes situacions. Per descomptat, jo tinc clar quin nivell de responsabilitat pot tenir cadascun, i tinc clar que els màxims responsables són els polítics als quals es va triar per treballar per la qualitat de vida de la ciutadania de Badia, els que haurien de preocupar-se de l’estat del municipi i els que, i això sí que és important, tenen la potestat d’ordenar el que es repara i amb quina prioritat.

    El final de la lectura d’aquesta anècdota no pot ser feliç, i mira que m’agradaria. Crec que aquesta vorera és un símptoma clar d’absència de sensibilitat política per aquells aspectes més propers al ciutadà del carrer. La progressiva degradació que estan patint els carrers de Badia, els seus jardins, les seves places, les seves tanques, el seu enllumenat, són tema diari de conversa entre els badiencs. Són símptomes clars i lamentables de l’empitjorament d’una malaltia degenerativa, a manera d’artritis reumàtica, que està afectant a la gestió política d’aquest Ajuntament i que hauria de ser corregida com més aviat millor. Si més no abans que una persona es trenqui la crisma en alguna “senzilla anècdota”.

5 Responses

WP_Floristica
  • edmundo garcia mira Says:

    Hola:
    Gran article, desidia, crec jo es podria resumir tot plegat.
    Edmón.

  • Joan Says:

    Ya de paso, también podrías hacer un comentario sobre las malas hierbas que salen
    en las aceras y que tampoco las personas competentes las quitan.
    ( en la foto se ven al lado mismo de donde falta un trozo de acera )
    Pero esto es como clamar en el desierto, el ayuntamiento de Badia pasa del tema.

    Joan

  • Carles Sanchis Says:

    La solució es mol fàcil, quan CiU. tenia la responsabilitat d’urbanisme ben contreta a dues personàs que la seva tasca principal era repara i canvia als panots, aparti de les eleccions del 2004 las competencials d’urbanisme las ban a sumi el PSC i ban acomiadar a les personàs que es dedic abans arranjar les voreres.

  • admin Says:

    Gràcies als tres per participar. En relació al que tu dius, Carles, t’he de donar una data més. Cada setmana el responsable polític de l’àrea d’urbanisme ens envia un llistat de les tasques que representa que ha fet la brigada. En les darreres tres setmanes (que és la informació més actualitzada que tenim. Abans d’això se’ns enviava aquesta informació, però s’havia deixat de fer, i ara tornem a rebre-la), saps quantes intervencions hi ha a la via pública? Cap ni una. Demà hi ha comissió informativa de territori (és a dir, d’urbanisme). A veure com justifica l’equip de govern, donat l’estat de deixadessa que s’observa per Badia (Joan, tu tens raó pel que fa a les males herbes), la manca d’intervencions al carrer. Edmon, jo no sé si és desidia. Espero que no ho sigui. Però està clar que hem de fer un pas endavant.

  • Joan Says:

    A parte de tu foto, si te paseas por la acera de Via de la Plata entre Segovia y Burgos, veras que esta acera también le faltan “panots” y parte de la acera se levanta.
    El estado lamentable de las aceras de Badía, provocará alguna caida, y espero que si esto sucediera ( Dios no lo quiera ),denuncien al ayuntamiento. ( el ayuntamiento está obligado a pagar una indemnización por ser responsable del mantenimiento de las aceras,calles etc).

    Joan

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.