• 13des
    Categories: CiuBadia Comments: 5

    independenciaEn el ple municipal del passat 25 de novembre vaig defensar, en qualitat de portaveu del grup municipal de Convergència i Unió, una moció que m’havia fet arribar la Coordinadora de les consultes populars sobre la independència de Catalunya. Durant la negociació, el PSC -majoria absoluta al consistori i, per tant, responsable majoritari de l’aprovació o rebuig de qualsevol moció presentada pels grups de l’oposició- va explicar que el seu vot favorable s’aconseguiria només amb l’eliminació de la paraula “independència” de l’escrit. Després de valorar les implicacions d’aquest fet, vaig considerar que en essència el que era més important és que l’ajuntament de Badia es mostrés com un defensor de la democràcia participativa i que permetès que els badiencs i badienques es poguessin pronunciar respecte de qualsevol tema que fos d’interès públic. I dins d’aquests temes podríem incloure, en conseqüència, els relacionats amb les consultes populars sobre la independència de Catalunya. Vaig consultar-ho amb un dels responsables del moviment a Badia, i hi va estar d’acord. Així ho vam fer, i la moció va ser aprovada amb els vots favorables del PSC, AEB, ICV-UEiA i lògicament CiU. I el vot en contra de la regidora del PP.

    Durant la defensa de la moció, va intervenir el portaveu de la Plataforma per la independència de Catalunya a Badia, que va venir acompanyat de la premsa. Al dia següent, alguns mitjans de comunicació publicaven que “el PSC de Badia estava a favor de les consultes per a la independència”. Totes aquestes notes de premsa no van agradar massa al grup municipal de Partit Socialista a Badia, que finalment va optar per publicar una nota de premsa amb el següent titular: “l’ajuntament de Badia del Vallès no recolza les consultes populars per la independència i demana als mitjans de comunicació que no tergiversin la realitat” (podeu consultar-ho a: http://www.badiadelvalles.cat/document.php?id=497).

    El cas és que, estrictament parlant, els diversos mitjans de comunicació no tergiversen res: el consistori badienc va votar una moció de suport a QUALSEVOL consulta popular. La moció no especificava, com afirma l’alcaldessa en el comunicat, que les consultes a les quals s’estava fent referència eren aquelles orientades específicament a qüestions com posar el nom a una plaça o decidir la urbanització d’un parc. No, ni molt menys. De fet, durant les diverses juntes de portaveus vam reflexionar sobre les implicacions de la moció, i sobre la possibilitat que des d’algun col·lectiu es volgués promoure una consulta sobre la independència de Catalunya. Des del grup municipal al qual represento SÍ DEFENSEM les consultes popular sobre la independència de Catalunya (que s’estan duent a terme durant el dia d’avui a 166 municipis catalans). De fet, defensem les consultes populars. Totes. Incloses les relatives a la independència.

    Ahir, a les 12:00, la Plataforma Badia per la independència va organitzar un acte comarcal, que va coincidir amb l’acte de cloenda de la recollida d’aliment i joguines solidaries promogut per diverses entitats i partits polítics del territori. Per aquest motiu, no es va poder celebrar a la Plaça Major, sinó que es va realitzar a la Plaça de la Sardana. Va ser un acte de presentació de les comissions ciutadanes del Vallès i de la Coordinadora el Vallès Decideix/2010, i hi van participar en Carles Mora, la Patricia Gabancho, en Titot, la Ione Goreizelaia, advocada i ex-parlamentaria de l´esquerra abertzale, en Diego Arcos, president del Casal Argentí de Barcelona, la Carme Carandell (PDD), l’Emili Gispert i Granell, director d´”El Punt”, l’Enric Canela, portaveu de 10.000 x l´autodeterminació, i la Coral de Jordi Llobet (la mateixa que va actuar el 29N al forum).
    L’acte es va celebrar amb tota normalitat i diversos representants dels grups municipals de CiU, d’ICV-EUiA i de l’AEB hi vam assistir. Curiosament, cap resposable ni càrrec electe del PSC va ser vist per la Plaça de la Sardana. Llàstima.

5 Responses

WP_Floristica
  • edmundo garcia mira Says:

    Bona feina.

  • admin Says:

    Ui! i la que queda! això no ha fet res més que començar!

  • edmundo garcia mira Says:

    Peró te’n has adonat, aqui s’ha pogut fer, en canvi a Euskadi amb el Plan Ibarretxe no ho van aconseguir, aqui la societat civil ho ha fet millor.

  • Albert Says:

    Quan per la premsa vam llegir que a Badia es podia celebrar una consulta sobre la independència molts ens en vam alegrar molt. Que en un dels municipis a piori més contraris a un Estat català es pugui opinar sobre aquest tema és magnífic per a exposar raons i provar de convèncer els més reacis. Bon treball el de tots plegats!

  • admin Says:

    Gràcies Albert. Ara cal treballar de valent i procurar fer la màxima difussió. Crec que el primer objectiu haria de ser que aquesta consulta popular no es celebra per anar “en contra” de ningú, ni és “cap atac” de res, sinó que simplement és la voluntat de deixar que els catalans i catalanes es manifestin sobre el seu present i futur.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.