• 13des
    Categories: CiuBadia Comments: 4

    StopEl clima polític de Badia porta massa messos crispant-se. Acusacions i atacs més o menys personals plouen d’una banda a l’altra. Dia a dia tots plegats -alguns més que d’altres, val a dir- hem anat formant part d’aquest joc de brutícia i males formes, i ho hem assumit com a conseqüència inevitable. Durant aquesta setmana una darrera gota colmà el vas: aparegueren per Badia uns cartells on s’havia utilitzat il·legalment el logotip d’un partit polític, i s’havien llençat tot un seguit d’afirmacions relatives a l’esfera privada dels tres regidors d’aquesta agrupació de forma totalment anònima. Personalment, hem sembla molt trist que hi hagi persones que puguin donar suport a aquest tipus d’actuacions. Ja no queda ètica? Ja no queda moral? Aquest fet, que condenmo incondicionalment, ens ha de servir a tots plegats per reflexionar sobre la gran responsabilitat que suposa fer política. Espero que durant els propers dies ens poguen reunir els portaveus de tots els grups municipals, i iniciar una nova etapa on l’objectiu únic de tots plegats sigui el benestar de Badia, i no el deslegitimar als adversaris.

    Tanmateix, sobre aquest fet hi ha un altre detall preocupant: divendres vam dur a terme un ple extraordinari per aprovar els pressupostos. En un ple no ordinari no hi ha possibilitat d’introduir mocions d’urgència. Per aquest motiu, i donada la condemna unànime que tots els grups amb representació al consistori badienc fem de la situació a la que la nefasta política d’exteriors del sr. Zapatero ha abocat respecte de l’activista Aminetu Haidar, es va realitzar una lectura d’un escrit consensuat per unanimitat. De la mateixa manera, els portaveus de tots els partits confiàvem en poder també llegir un comunicat condemnatori dels atacs que l’AEB havia rebut. Tots? No. Tots no. I aquí radica el nucli de la meva preocupació. El PSC es va negar a donar suport a l’escrit, al·legant que aquest havia estat precipitat i que no havien tingut temps per poder treballar-lo. Contradictòriament, sí havien pogut lluitar contra el tempus per acordar el manifest a favor de la Sra. Haidar. Per si fos poc, dels 11 regidors del PSC, només un d’ells ha tingut la valentia de condemnar per escrit aquest fet. Des d’aquí, el felicito. I confio que durant els propers dies el PSC pugui dedicar-se a aquesta qüestió, i que institucionalment l’ajuntament de Badia es pronuncïi a favor de la democràcia i en contra no només d’aquest, sinó de qualsevol altre acte difamatori.

    L’escrit, que havíem consensuat CiU, ICV-EUiA, PP i AEB és el següent:

    Reunits a data de 11 de desembre de 2009 el Sr. Eusebio Argueta (ICV-EUiA), la Sra. Antonia Escrivà (PP), la Sra. Marta Figueras (CiU) i el Sr Sergio Escribano (AEB) volem manifestar que:

     Davant de l’aparició a la nostra població de cartells  que fan un ús fraudulent del logotip i de la capçalera de la publicació de l’Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB), així com de la fotografia dels seus regidors, els presents, en representació dels seus respectius grups municipals, volem declarar que:

     Primer. Rebutgem enèrgicament que la publicació d’aquest atac polític s’hagi fet de forma anònima, utilitzant detalls de la vida personal de tres regidors d’aquesta corporació irrellevants per a la seva tasca al consistori i usurpant les sigles (signe d’identitat de tota organització política) i la capçalera del seu butlletí informatiu. A més, destaquem que aquesta utilització s’ha fet amb la única finalitat de menysvalorar els regidors víctimes d’aquesta acció reprovable i ,de retruc, les idees per ells defensades.

    Segon. Creiem que la política és una activitat  digna a la que qualsevol ciutadà pot dedicar  una part del seu temps al marge de  qualsevol altra  ocupació habitual. Creiem que hauríem de fer-ho proposant idees per a la gestió del que ens és comú i criticant aquelles idees o fets que no ens semblen correctes. En aquest sentit, considerem fora de l’activitat política democràtica la utilització de mitjans il·legals i èticament reprovables com aquests cartells anònims de caràcter difamatori.

     Tercer. Posarem de la nostra part totes les energies i esforços per treure a la llum el/la/els responsable/es d’aquest repulsius cartells que no aporten res de positiu al municipi de Badia ni els seus veïns/nes els quals tenim l’orgull i la responsabilitat de representar en aquest consistori.

     Badia del Vallès a 11 de desembre de 2009.

4 Responses

WP_Floristica
  • edmundo garcia mira Says:

    La lluita neta és vital.
    Edmón.

  • admin Says:

    I tant. El problema és que a hores d’ara, des de l’equip de govern encara no se’ns ha convocat per parlar d’aquesta qüestió. Trist.

  • Ramon Says:

    Jo voldria saber si el milió d’euros que ha costat la remodelació del camp de futbol de Badia del Vallès més o menys, ha estat encertada per Convergència o hagués estat millor fer un referèndum per si era millor emprar-los en la urbanització de Badia en benefici dels nostres aturats.

  • admin Says:

    Hola Ramon,
    quan es va posar en funcionament el fons d’inversió municipal 2009, ens vam trobar amb un gran problema: com sempre, l’equip de govern del sr. Zapatero, en comptes d’elaborar plans d’actuació per sortir de la crisi pensant a mitjà i llarg plaç, improvitzava d’un dia per l’altra una mesura de tal dimensió, sense tenir en compte la problemàtica que suposava a nivell municipal haver de presentar uns projectes tècnics amb poc més d’un mes de plaç. Això va fer que des de l’equip de govern es decidís treure la pols a totes les carpetes que tenien abandonades dins d’expedients perduts per la’juntament, i presentar dins del pla FEIL algunes d’aquestes propostes. Inicialment, el PSC ens va presentar quatre propostes (que, per cert, no van ser pactades amb cap grup de l’oposició. Utilitzant l’excusa de la premura de temps, van prescindir completament de la nostra opinió. Això sí, el primer tinent alcalde d’urbanisme ens va informar de la presentació dels projectes): reforma parcial del camp de futbol (977.169,00 euros ), construcció d’escales mecàniques (737.287,33 euros), pintura i adequació dels patis de les escoles Jota-Sardana (330.000,00 euros ), i urbanització de la zona d’apartaments del c/Saragossa (428.954,67 euros ). He de dir que malgrat la forta inversió que suposava el camp de futbol, des de Convergència, fent un exercici de responsabilitat i assumint la problemàtica que suposa el surreal tempus que el Sr. Zapatero havia marcat, vam donar-hi suport, entenent que l’esport té una funció de cohesió social molt important en general, i a Badia en particular. En canvi, vam criticar molt la construcció de les escales mecàniques perquè, tot i ser cert que hi ha un fort desnivell a la zona, també és cert que Badia no arriba al km quadrat i que el desnivell es pot superar donant la volta per Mediterrani, i caminant poc més de 5 minuts. No té cap tipus de sentit invertir més de 700.000 euros en unes escales, el manteniment de les quals costarà permanentment a les arques de l’ajuntament 2.000euros mensuals pels segles dels segles. La debilitada economia municipal no es pot permetre el luxe d’assumir una despesa de més de dos mil·lions de les antigues pessetes cada any per mantenir una obra d’infrastructura més pròpia d’una ciutat gran i amb economia solvent com Barcelona. Des de Convergència vam proposar invertir aquests 700.000euros en eliminació de barreres arquitectòniques, tenint en compte que a l’ajuntament hi ha un pla d’actuació al respecte. Pla d’actuació que, per cert, es va portar a terme mentre Convergència va assumir la regidoria d’urbanisme, i que es va paral·litzar gairebé complementament quan vam deixar aquestes funcions.
    I això del referendum, insisteixo: crec que l’any passat no hagués hagut temps de preparar tot el que suposa fer una consulta popular. Ara bé, aquest any sí que s’hagués pogut fer, i l’equip de govern no ha apostat per aquesta formula. Com he comentat a l’entrada “les consultes populars”, sembla que el PSC té por de deixar que la gent opini.
    Merci per la teva participació. Espero que no sigui la última!

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.