• 31gen
    Categories: CiuBadia Comments: 0

    Darrerament i per desgràcia de tots els què trepitgem Badia, cada dia és veuen més mostres d’incivisme . Parlem d’actes incívics entre d’altres quan tirem una cigarreta a terra, deixem les defecacions del gos sense recollir, trenquem mobiliari urbà, causem desperfectes a la via pública o no deixem dormir als nostres veïns amb sorolls a hores intempestives.

     Una bona base educativa, tant en el centres educatius com a l’entorn familiar, ens podria evitar moltes de les campanyes que es fan des dels governs i entitats per a què tinguem una consciència cívica amb el bé comú i col.lectiu. Pensem que el que tenim a casa és nostre i, el que hi ha al carrer no és de ningú o ja s’encarregarà algú de reparar-ho o substituir-ho. Una mostra d’egoisme, donat que aquestes reparacions surten de les nostres butxaques de contribuent.

     Volem més autoritat i coerció normativa, però critiquem l’excés de regulacions, la intromissió institucional en les nostres vides. Hauríem de reaccionar amb encert. Podem millorar els nostres espais públics, implicant tots en la seva sostenibilitat social. En alguns casos és un tema de petits ajustos urbanístics, en altres de facilitar o restringir accessos.

    Aquesta disbauxa bé donada, perquè des del govern municipal no és prenen mesures per paliar-ho.

     Un clar exemple el tenim amb l’ordenança de tinença d’animals, no es compleix, però ningú diu res.

    .-A les vies públiques tal i com diu l’ordenança els gossos hauran d’anar lligats i proveïts de cadena i collar amb la xapa d’identificació censal col.locada de forma visible. Tenim tots els gossos censats a Badia?

    .-Els gossos de races potencialment perilloses, a més a més, hauran de portar morrió. Quants ho compleixen?

    .-Queda prohibit deixar les deposicions fecals dels gossos i gats a les vies públiques, Per tant, els posseïdors de gossos i gats són responsables de recollir convenientment els excrements i dipositar-los, o bé en bosses d’escombraries, o bé en aquells llocs que l’autoritat municipal destini expressament a aquesta finalitat.

    .-Resta expressament prohibit que els gossos i gat accedeixin a les zones de joc infantil de les places i parcs del municipi.

     Estem farts d’anar pel carrer i trobar-nos la bona digestió que ha fet el gos a sota dels nostres peus, però mes farts estem que les ordenances no s’apliquin com és mereixen tots els ciutadans de Badia que si que paguen els seus impostos religiosament  i que tenen dret que l’equip de govern vetlli pel seu compliment.

     Potser seria bo prendre mesures  quan s’assolís el màxim grau d’incivisme i aplicar l’últim recurs del que disposa l’ajuntament: les sancions per infraccions en cas que siguin reiterades. El deure de la policia local es detectar aquests casos, avisar al ciutadà que fa la infracció, però no denunciar-lo, d’aquesta manera també potenciaríem la relació policia local- ciutadà actualment tant deteriorada, perquè no els veuen ni pels carrers (excepte a l’hora d’entrada i sortida dels infants a les escoles).

     Avancem una mica cap a la consciència col.lectiva de “ el meu és teu” i del “ el que no vols que et facin a tu, no ho facis tampoc tu” .

    Carme Mateu

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.