Actualitzat el 14/06/2011 a les 00:01h

A Manlleu, el 22-M també ha canviat coses

Les recents eleccions municipals a Catalunya han canviat, des del llunyà any 1979, en el qual varen tenir lloc les primeres eleccions locals, el mapa del país. Les quatre diputacions, les alcaldies de Barcelona i Girona i moltes alcaldies del que s'anomena la segona corona metropolitana han pintat el mapa de color blau. El blau que, combinat amb el taronja, és el suport cromàtic de l'emblema de CiU. Per primera vegada, des de la transició, Convergència i Unió ha guanyat les eleccions municipals.

Però el 22 de maig ha canviat alguna cosa a Manlleu? A simple vista, hom diria que no ha canviat res. Manlleu tindrà el mateix alcalde que governa la vila des del 2003. Manlleu ha decidit que vol per alcalde el sr. Pere Prat i ho ha dit molt clar.

Però la política és com la vida mateixa, cal filar prim i detectar moviments de fons, alguns bens clars i altres mes subtils. I és aquesta remor de fons que mica en mica, crec que va dibuixant el futur i caldrà estar-hi atent.

ERC ha perdut la majoria absoluta i li caldrà suports per governar. Comptarà amb Iniciativa però no li serà suficient. El PSC ha mantingut els seus tres regidors, els mateixos dels que disposa des del 1999. La Plataforma x Catalunya va augmentant la seva representació, cada elecció guanya un regidor més. En aquesta ocasió en tenen tres. CiU ha passat de ser l’última força durant el passat mandat a ser, des del dia 11 de juny, la segona força política del estrenat consistori. Esta bé, però ens sap a poc!

És clar que hauríem volgut guanyar les eleccions i que 1.643 manlleuencs així ho volien. Algú sap d'algun partit polític, amb experiència i vocació de govern que es presentí per perdre? Sabíem que era difícil. Els manuals de ciència política, gairebé a la primera lliçó, expliquen que la grapada de dos a vuit o nou regidors és gairebé impossible. Els libres no s'han equivocat.

No les hem guanyat, però estem satisfets perquè hem treballat, la feina ha donat resultats i hem sembrat la llavor de futur perquè crec fermament que tenim candidat. La llavor del canvi de color polític a Manlleu esta sembrada, ara cal tenir- ne molta cura perquè creixi i acabi donant fruits abundosos, quan sigui hora.

Iniciem el mandat a l’oposició perquè falsejaríem la voluntat dels nostres electors si ara entréssim en un govern, presidit per ERC, amb el qual no compartim ni programa urbanístic, ni econòmic, ni cultural... Tenim i defensem altres maneres de fer i altres percepcions de la realitat del municipi i de la gestió municipal.

Ens donem temps per conèixer la situació en la qual es troba l'Ajuntament, ens donem temps per col•laborar en tot allò que coincidim i ens donem temps per llegir les necessitats de la població. Mentre, intentarem liderar la oposició, de manera rigorosa, forta i constructiva, quan calgui. Estic convençuda que, si ho sabem fer bé, no ens espera una travessia del desert, ens esperen temps difícils, però es en el silenci i en la dificultat on es gesten els nous líders.

Navega per les etiquetes

eleccions municipalsManlleuCiU

COMENTARIS

+1
-0
Travessia del desert
Anònim, 15/06/2011 a les 20:43
Fermament espero que sigui una llarga travessia del desert. I com és llarga, millor.

Ah! I jo crec que l'expressió és incorrecte, encara que saber tingui diferents significats i inclogui "tenir gust a". I si és correcte (francament crec que no, crec que és traducció literal del castellà) no hauria pogut utilitzat alguna altre expressió més original? O és que realment la sra Mercè escrivint aquest article volia exclusivament que tots els comentaris estessin dedicats a preguntar-se això? Va home va...
+0
-3
sí que ens sap a poc
Anònim, 14/06/2011 a les 12:43
disculpeu, teniu raó, saber també significa tenir gust a...
+1
-5
"ens sap a poc"
Anònim, 14/06/2011 a les 11:12
Potser és una expressió castellana, però segur que és correcta. La Mercè té un excel·lent nivell de català, segur que ens ho posat per fer-nos "ballar la padrina". Aviam si ella mateixa ho comfirma
+1
-1
Expressió
Anònim, 14/06/2011 a les 10:39
"ens sap a poc". Potser no ens agrada i ens fa mal a les orelles, però si no m'equivoco seria una expressió correcta
+2
-1
"ens sap a poc"
Anònim, 14/06/2011 a les 00:35
"la segona força política del estrenat consistori. Esta bé, però ens sap a poc!"... és una expresió castellana.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Mercè Puntí
Mercè Puntí, nascuda a Manlleu on hi ha residit gran part de la seva vida.  És llicenciada en Geografia-Història i Art per la Universitat de Barcelona. Al acabar els estudis va treballar al col•legi de l’Escorial de Vic, posteriorment es traslladà a treballar a l’ Institut Antoni Pous de Manlleu, d’ on ha estat  professora gairebé 30 anys. Actualment exerceix la docència al Institut Jaume Callís de Vic. Per això, és  nombrosíssim  l’alumnat que ha passat per les seves aules. Últimament també ha realitzat docència a la UVic.
És autora de diversos llibres, dedicats a la docència així com  també de vídeos històrics i dedicats a l’art. Un dels llibres va ser realitzat en col•laboració amb la dibuixant vigatana Pilarin Bayés. També és autora de nombrosos articles i estudis dedicats a diferents etapes de la història i a alguns personatges manlleuencs. Ha participat en projectes de recerca dirigits per la UB i ha elaborat webs dedicades a la didàctica de les Ciències Socials.
La seva vida professional s’ha mogut entre la política, la seva passió,  i l’ensenyament que  és i ha estat la seva vocació. Hi ha una frase que ha inspirat i continua inspirant la seva extensa tasca docent que diu així:

“Si planifiques per un any, sembra blat
Si planifiques per una dècada, planta arbres,
Però si planifiques per una vida, educa persones!”


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: