Actualitzat el 02/06/2011 a les 12:52h

Una manera de fer

La meva reflexió d'avui pot sonar banal i reiterativa; banal perquè hi ha qüestions d'importància molt més vital i reiterativa, perquè des del 28 de maig, se n'han omplert pàgines i pàgines. Ja ho sé, però avui voldria parlar del Barça.

Però no em vull referir a la seva excel·lència esportiva, ni vull fer estadística dels seus mèrits inqüestionables. Avui no és la meta el que m'interessa, sinó el camí per arribar-hi; perquè en el cas del Barça, si la culminació és antològica, l'èpica ruta que hi porta és un exemple a seguir.

En el món de l'alta competició, sovint la fi justifica els mitjans i per assolir l'objectiu final qualsevol estratègia és bona, encara que no sigui estrictament esportiva. Per guanyar una cursa, per exemple, tens dues opcions: pots ser més ràpid que els altres, o pots fer que caiguin pel camí.

És aquí on volia anar a parar, al model de club, a la manera de fer les coses, a l'actitud i als valors que impregnen l'entitat blaugrana. Si des d'altres clubs s'ha optat per la guerra bruta, basada en mentides, falses acusacions i atacs extraesportius, des del Camp Nou s'ha respost amb sacrifici, humilitat, planificació i treball. Cada nou embat mediàtic, s'ha replicat amb una allau de joc i de resultats; a cada acusació absurda s'hi han oposat nous gols; cada lament histriònic ha tingut el silenci i el treball per resposta.

I així, amb la unió de l'equip i de l'afició, més forta que mai, optant per la via del compromís, de la solidaritat i de la gent de casa, han anat caient aquests deu títols que rendeixen el món als peus d'un equip, d'un estil de joc i d'una manera de fer.

Davant de l'evidència, la meva reflexió: no seria bo que aquest model Barça, que triomfa als quatre vents, l'exportéssim a altres àmbits de la nostra vida, prou mancats d'unitat i de projecte comú?

Navega per les etiquetes

barça

COMENTARIS

+8
-1
Totalment d'acord Ramon
Josep Àngel Colomés, 02/06/2011 a les 17:47
Tan de bo això que expliques passi en molts àmbits. Altres societats amb més dificultats que la nostra, d'altres èpoques, van aixecar el cap per la seva unió, la seva humilitat i el seu treball. Tan de bo n'aprenguem!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Ramon Segués
President l'Òmnium Cultural Solsonès.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: