Notícia

576_1251276163buenaventura
Fletxa_component
14/06/2011
ICV exigeix al Govern accions judicials contra les 659 grans fortunes sense declarar en comptes de Suïssa

La diputada d'ICV-EUiA al Congrés de Madrid, Núria Buenaventura, defensarà aquesta setmana vinent una moció amb una bateria de propostes per lluitar contra el frau fiscal i per redistribuir i equilibrar la riquesa al nostre país.

La portaveu d'ICV al Congrés dels Diputats, Núria Buenaventura, defensarà aquesta setmana una moció al Congrés dels Diputats amb una bateria de propostes que contribueixen, ha dit, "a redistribuir els costos de la crisis, a generar llocs de feina i a posar fi a l'especulació com estratègia". En el text de la moció Buenaventura ha exigit al Govern central accions judicials  i especial "contundència" amb els casos de frau fiscal i, en particular, amb les 659 grans fortunes titulars de comptes bancaris a Suïssa sense declarar.

Per a aquest cas concret la portaveu d'ICV al Congrés ha demanat que s'iniciïn "immediatament" les inspeccions necessàries, en els casos en que encara no s'hagi fet, i es posi en coneixement dels jutges tots el supòsits de presumpte delicte fiscal "sense excepcions". "Exigim que es faci públic també el llistat de les persones a qui es denunciï per aquest presumpte delicte d'Hisenda Pública", ha afegit Buenaventura, qui ha recordat la importància d'actuar amb celeritat per poder castigar tots els fraus, ja que aquests casos prescriuen en 60 dies.

En la mateixa moció Buenaventura ha demanat, entre altres mesures, la recuperació de l'impost sobre el patrimoni per gravar les grans fortunes, el desenvolupament de la fiscalitat verda i la creació  un impost de Béns Suntuaris que s'apliqui als productes considerats de luxe. "A canvi -ha afegit la diputada ecosocialista- s'han de reduir els tipus d'IVA per a determinats béns i serveis que són de primera necessitat".

 

DL 20/06/2011 | 09:44
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
197
  • Mesveure