ICV > Vegueria de Girona > Alt Empordà > Figueres > articles > Discurs de Xavi M...

Article

Fletxa_component
16/06/2011
Discurs de Xavi Monfort amb motiu de la constitució de l'Ajuntament de Figueres. 11 de juny de 2011

Xavi Monfort

regidor a l'Ajuntament de Figueres

-

Bon dia,

el passat 22 de maig les eleccions municipals a la ciutat de Figueres van tenir un clar guanyador, i aquest va ser l´abstenció. Més de la meitat dels ciutadans i ciutadanes citats a les urnes no van exercir el seu dret de vot. Des de l´agrupació municipal d´Iniciativa per Catalunya Verds- Entesa creiem que aquesta ha de ser la primera lectura i principal preocupació de tots els regidors i regidores que estem aquí asseguts. La política s´ha d´acostar als ciutadans, i els ciutadans a la política. La participació i la transparència ha de deixar de ser quelcom que sona bé a ser una realitat que capgiri la manera de fer política dels últims anys. Així ho demostra la baixa participació a les eleccions i així ho demostren les mobilitzacions ciutadanes per una democràcia real. Des d'ICV insistirem durant aquests 4 anys en què aquest canvi sigui una realitat, i no defallirem en l´intent de millorar aquesta democràcia que està mostrant, des de fa molts temps, clars símptomes de feblesa.

Parlant estrictament dels resultats, aprofitem per donar les gràcies a les 645 persones que ens han fet confiança i han cregut en el nostre projecte, des d´aquí els volem dir que treballarem fort i que no els fallarem. El grup de Convergència i Unió ha guanyat clarament les eleccions, i de la mateixa manera que hem fet arribar la nostra enhorabona al candidat Santi Vila, aprofitem també per felicitar a tots els regidors i regidores electes. El bipartit Convergència i Unió ha aconseguit la tan esperada majoria que tant demanaven en campanya per tal que ningú els posés pals a les rodes. I és en aquest sentit on s´emmarca la nostra decisió de no entrar a formar part d´aquest govern de majoria absoluta. Tot i que agraim l´oferiment del candidat Santi Vila, tenim el convenciment que ara és l´hora de treballar des de l´oposició. És l´hora de treballar fort per la transparència, la participació, el medi ambient i les persones a qui més afecta aquesta cruel crisi que ens afecta. És hora de mirar la realitat des d´un altre punt de vista, i tenim la convicció de que ens toca fer-ho des de l´oposició.

Valorem molt positivament l´aportació del Regidor Richard Elelman al darrer govern municipal, i des de la posició que ocupem vetllarem perquè els projectes i línies marcades per ell a la darrera legislatura segueixin endavant.

Fem des d´ara mateix una declaració d´intencions i estenem la mà al proper govern de la ciutat de Figueres. Trobaran en Iniciativa per Catalunya Verds Entesa un grup de persones amb ganes de treballar per la ciutat, amb voluntat de millorar la ciutat i el país, amb ganes de fer sens dubte una ciutat i un món millor. Tot això, sota la ferma convicció que la nostra societat i la seva política necessita canvis profunds, i que fent cas del nostre esperit municipalista, aquest canvi ha de començar des d´ara mateix als pobles i ciutats del nostre país. Els Ajuntament són l´administració més propera al ciutadà.

Recordem al candidat Santi Vila que tot i que ha obtingut un ampli suport dels ciutadans que han anat a votar, aquest suport no és tan clar si tenim en compte que només han votat el 49 per cent dels ciutadans i ciutadanes amb dret de vot. És per això que li demanem que tot i que tindrà totes les facilitats per tirar endavant tots els projectes que el seu equip cregui convenients, tingui en compte buscar àmplies majories i consensos.

Hem considerat innecessària la candidatura del nostre cap de llista a l'Alcaldia però, per altra banda, hem considerat imprescindible deixar palès, des del primer moment, que mantindrem una postura constructiva en els esforços per arribar a acords si aquests ens són oferts, però també la màxima exigència i rigor perquè les polítiques municipals contribueixin a millorar la posició dels sectors més febles de la nostra societat. Entenem que l'ABSTENCIÓ és la postura que deixa més clara questa voluntat de participar en les decisions municipals centrant l'enfoc principal en les persones.

Moltes gràcies i molta sort a tots.

visca Figueres!

Comentaris


DJ 23/06/2011 | 18:04