RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
16/06/2011 10:51
El president espanyol i el ministre Rubalcaba fan arribar el seu suport al Govern
Sin título
Zapatero, "preocupat" per la deriva violenta del moviment 15-M
Redacció / Agències
El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, se sent "preocupat" per la deriva violenta del moviment 15-M, no pels seus possibles efectes electorals. De fet, ha sol·licitat informació sobre els incidents d’aquest dimecres davant del Parlament de Catalunya. Zapatero ha trucat el president català, Artur Mas, per donar-li el suport del seu govern davant dels fets i el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet el mateix amb el seu homòleg, Felip Puig.

Zapatero havia portat de corcoll aquest dimecres, tant els periodistes com els serveis de comunicació de La Moncloa després d’haver contestat "no" a una pregunta als passadissos del Congrés sobre els incidents de Barcelona. Fonts de La Moncloa han intentat frenar l'impacte tot assegurant que Zapatero havia entès que la pregunta radicava en els efectes electorals del 15-M. De fet, ‘La Gaceta’ ha titulat aquest dijous que ‘El segrest del Parlament català “no preocupa” Zapatero’, tot basant-se en aquell ‘no’.

El mateix president ha volgut esmenar aquest suposat error després, tot condemnant davant la premsa l'ús de la violència i recordant que en democràcia no es pot impedir l'exercici de la política sota cap concepte. Segons Zapatero, el que no li preocupa és l'exercici pacífic de la protesta perquè tothom té dret a la llibertat de manifestació i d'expressió. Són dos drets sagrats, ha dit, però només quan es desenvolupen de forma pacífica.

Tant és així que fonts de La Moncloa han assegurat a l'ACN que Zapatero ha demanat al seu equip que li ampliï la informació sobre l'abast dels incidents que han tingut lloc a les portes del Parc de la Ciutadella amb motiu del ple dels pressupostos. De fet, el president espanyol va trucar poc després de fer aquesta petició a Artur Mas i alguns dirigents del PSC per mostrar-los el suport del Govern central en aquesta qüestió.

El mateix ha fet el vicepresident i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, qui aquest dimecres ha contactat amb el seu homòleg català, Felip Puig. Rubalcaba ha trucat al conseller d’Interior per oferir-li el suport de l'Executiu en tot allò que necessiti per gestionar la situació creada entorn de la seu del Parlament català, envoltada durant tot el dia pels 'indignats'.

Segons han informat fonts governamentals a l’agència Europa Press, a més de posar-se en contacte amb Puig, Rubalcaba està des d’aquest dimecres en constant comunicació amb la Delegació del Govern a Catalunya per recollir tota la informació sobre el desenvolupament dels esdeveniments ocorreguts.

Per la seva banda, el president del Congrés, José Bono ha estat contundent en la seva denúncia dels fets. Després de veure com la setmana passada els 'indignats' portaven també les protestes a les portes de la Cambra baixa, ha recordat que "impedir l'entrada dels diputats al Parlament és un delicte i la policia ha d'actuar".

Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosfera
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | EconomiaDigital.cat | CulturaiOci.com | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS per Bab Soft
elDebat.cat