Dissabte, 18 de juny de 2011 | 12:16
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

Zapatero: "La intimidació i coacció dels 'indignats' és inadmissible"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president demana respecte a les "regles democràtiques"
Zapatero: "La intimidació i coacció dels 'indignats' és inadmissible"
Notícia del dia 18/06/2011 11:22
Davant la gran manifestació de protesta prevista per demà, el president José Luis Rodríguez Zapatero ha advertit als 'indignats' que el Govern vetllarà per mantenir l'ordre públic i ha advertit als organitzadors de la manifestació que la protesta ha de ser "pacífica". Zapatero els ha recordart que el dret de manifestació i la llibertat d'expressió és consubstancial a la democràcia.
zapmedve
Convençut que la protesta sorgeix del malestar generat per la crisi econòmica, que ha reconegut que és "dura i difícil", ha insistit que "el camí per a la recuperació econòmica i de l'ocupació exigeix els esforços que estem fent avui, les reformes i les mesures".

El cap de l'Executiu espanyol ha advertit al moviment 15-M que el dret a la manifestació cal exercir-ho complint les regles de la democràcia i ha tildat "d'inadmissibles la intimidació i la coacció a les institucions democràtiques".

Zapatero ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a Sant Petersburg en la vespra de les noves manifestacions organitzades pels "indignats" en nombroses ciutats espanyoles per mostrar el seu rebuig als bancs, als governs i a les retallades.

Rumb inequívoc

Zapatero ha reafirmat la necessitat de mantenir "la tenacitat de les decisions" i de les reformes perquè, ha dit, "allunyar-se del rumb seria un gravíssim error, encara que ara les perspectives de millora es vegin llunyanes i no siguin tangibles".

"Però la democràcia és llibertat amb regles i una regla sagrada és la garantia de les llibertats col·lectives i l'exercici dels drets de manera pacífica", ha subratllat per mostrar la seva confiança en què les manifestacions de demà compleixin aquesta norma com ha ocorregut fins ara en la majoria de les protestes.

En algunes ciutats, com a Barcelona dimecres passat, sí s'han registrat incidents violents i Zapatero ha denunciat les coaccions, "máxime quan s'intimida a persones que encarnen a les institucions democràtiques".

"Hem de reafirmar que els valors de la democràcia i les regles de la democràcia no admeten excepcions", ha manifestat convençut que la immensa majoria dels ciutadans comparteixen aquesta opinió.

"La democràcia ha demostrat al llarg de la història que és el millor sistema per a la resolució dels conflictes perquè articula la possibilitat d'escoltar, ser escoltat i arribar a acords", ha apuntat, enumerant els avanços socials aconseguits "gràcies a la capacitat de diàleg i d'acord". Zapatero ha tornat a dirigir-se als 'indignats' "perquè sumeixen aquest diàleg a la reivindicació i la queixa".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1