Dissabte, 18 de juny de 2011 | 12:48
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Grups antisistema es neguen a abandonar la plaça Catalunya enfront de la resta de 'indignats'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Les protestes del moviment 15.M
Grups antisistema es neguen a abandonar la plaça Catalunya enfront de la resta de 'indignats'
Societat 12/06/2011 12:14
Europa Press.- Grups d'antisistema i 'okupes' es neguen a deixar l'acampada de la plaça Catalunya de Barcelona, enfrontant-se així a la resta de 'indignats', que van acordar el divendres aixecar el campament i vehicular la protesta per altres canals.
okupasplaza
Els membres de les comissions de treball que organitzen la protesta són partidaris de desmuntar el campament i traslladar-se als barris, i les persones que es neguen a marxar-se són, en la seva majoria, 'okupes' que s'han instal·lat a la plaça i que no treballen per al moviment.

Un portaveu de la comissió jurídica ha explicat aquest diumenge al matí que l'organització vol desallotjar la zona per desmarcar-se d'aquest col·lectiu, ja que creu que està perjudicant la imatge del moviment a Barcelona.

Les mateixes fonts han explicat que els antisistema "trafiquen amb drogues a la plaça, les consumeixen, s'emborratxen, es barellen entre ells amb ganivets i posen música a molt volum".

Assenyalen que aquests grup estan allotjats en les carpes més desalinyades, com les cases que s'han muntat en els arbres, gest que han criticat.

"Diuen que viuen així perquè són ecologistes, però amb la seva forma d'acampar aconsegueixen el contrari, perquè estan danyant el mitjà", expliquen.

Problemes d'higiene

Com a exemple de la seva actitud antisocial, destaquen el canvi de direcció en la comissió de cuina, que abans portaven persones del moviment i que es va desmantellar després del desallotjament dels Mossos per evitar problemes d'higiene.

Després de retirar-la, els antisistema han muntat la seva pròpia cuina, en la qual preparen aliments només per a ells, amb una infraestructura molt diferent a la d'abans: "Nosaltres no mengem del que preparen, no reuneix ni les mínimes condicions de salubritat", critiquen.

Els 'okupes' fins i tot tenen la intenció de plantar marihuana en l'hort urbà dels limítrofs de la plaça, pel que han demanat permís a la comissió jurídica, que ho ha denegat.

Sense assistència jurídica

La comissió jurídica --encarregada de recolzar als acampats en cas de desallotjament-- ha explicat que la voluntat de desmarcar-se dels antisistema que volen seguir vivint a la plaça és tal, que no els donaran suport en el cas que siguin desallotjats.

Després de la decisió del divendres, les comissions aniran desmuntant a poc a poc les seves infraestructures i deixaran de dormir i treballar a la plaça.

"Els 'okupes' estan aquí vivint amb la tranquil·litat que els dóna saber que mentre estiguem tots, no els trauran. Quan es quedin sols, vindrà la policia a tirar-los i el primer que faran serà cridar als nostres advocats, però no els ajudarem", expliquen.

De fet, un portaveu d'aquesta comissió ha indicat que molts organitzadors "dels quals més treballen" volen que la policia desallotgi als quals es quedin, perquè se'ls deixi de relacionar amb el moviment.
Martín
13/06/2011
Això ja els vam veure quan van arribar a instal·lar-se a la plaça. D'indignats res, però una bona ocasió per a viure del conte. S'aprofiten de tot el que encara pot donar-li la societat que en teoria rebutjen, perquè mentres puguin aprofitar-se continuaran vivint sense treballar i sense les preocupacions de tants joves i no tan, que es senten indignat per com estan conduint la societat als poders que ho fan. Volem altra forma, volen modificar, fer més participativa aquesta democracia, dotar-la d'heines per millorar la seva situració i tants com ells. Als ques s'han desmarcat d'aquest "listillos" tot el recolzament social, als que queden fora i sense contemplacions. Sino el "buenismo" ens portarà a lamentar-lo després
RICARD MARCH
13/06/2011
Cierto ya han aparecido los de siempre, alguien creia que no seria de esta manera, efectivamente los "anti-todo" ya estan ocupando el espacio que van dejando libre los "INDIGNADOS", ahora aran todos los posibles e imposibles para desacreditar a los antiguos ocupantes de la plaza de Catalunya, que no nos tomen el pelo.
antonio
13/06/2011
ya han aparecido los de siempre, los anti todo y "y yo hago lo que me sale de los c..." incapaces de respetarse ni entre ellos. Haceis bien los INDIGNATS en marchar de pz Catalunya; dejadlos solos que ya vendran los mosos y entonces estos profesionlales del KO montaran sus batallas campales y su "victimismo mediatico" del que son profesionales. Estos individuos ya se han cargado la legitimidad de la OKUPACION y ahora van a por el movto 15M (supongo que inconscientemente, que no tendran consignas a seguir
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1