ACN | Actualitzat el 17/06/2011 a les 14:34h

23 alcaldes d'ERC reclamen més pes en el futur del partit

Demanen en un manifest una candidatura d'unitat de cara al congrés de l'octubre

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, durant la roda de premsa d'aquest matí a Montblanc acompanyat per tres batlles més d'ERC. Foto: ACN

Un total de 23 alcaldes d'ERC han signat aquest divendres al matí a Montblanc un manifest en què reclamen més pes en el futur del partit i que, de cara al congrés de l'octubre, hi hagi una candidatura d'unitat.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha assegurat que cal apostar per iniciar un nou cicle en què el més important és recuperar la unitat del partit. Andreu ha assegurat que en els municipis on s'ha fet una aposta clara per la proximitat els resultats a les urnes han estat bons i per tant, cal fer mantenir aquesta tendència i enfoc.

Andreu ha explicat també que la nova etapa d'ERC ha d'invertir la dinàmica dels últims anys i evitar la divisió constant entre les diferents corrents internes del partit.

L'antic Hospital de Santa Magdalena ha estat el lloc escollit perquè 23 alcaldes d'ERC signessin el manifest que aposta per la unitat, més poder territorial i menys personalismes a la formació.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va explicar que "els alcaldes som les persones que ens hem guanyat la confiança dels ciutadans i, per això, hem de jugar un paper important". Rodríguez és un dels impulsors d'un manifest que demana a la direcció del partit més unitat, més poder territorial i menys personalismes.

La iniciativa, engegada pels batlles de Montblanc, Solsona i la Bisbal d'Empordà (les tres úniques capitals de comarca on ERC va guanyar les eleccions municipals) recull un conjunt de recomanacions dirigides a la direcció del partit i de cara al Congrés Nacional del proper 18 de Juny.

David Rodríguez ha insistit un cop més aquest divendres que cal "més tranquil·litat i seny" en el procés d'elecció de la nova direcció del partit. "Ens convé un projecte de grup i no de persones que es vagin postulant als mitjans de comunicació i que creen la sensació que ERC és un desgavell", ha recordat.

En l'esborrany del document es reivindica "la necessitat d'una candidatura única, que representi la realitat plural de la formació i en la qual tot el territori estigui ben representat". Segons l'alcalde de Solsona, la candidatura "no ha de ser un projecte personal i ha d'estar per damunt de qualsevol aspiració personal".

Navega per les etiquetes

ERC

COMENTARIS

+1
-0
ex-votant
Anònim, 18/06/2011 a les 12:50
A "a parells": els fatxes sé qui són i a què juguen. Ens volen aniquilar com a nació i com a poble i no se n'amaguen. Esquerra, en canvi, predica la independència, però ens ha fet president en Montilla, ha portat Zapatero al palau de la Generalitat i ha penjat banderes espanyoles "en menys d'un minut" a tots els balcons oficials on no n'hi havia. No nego que els seus votants són bons catalans. Però als seus dirigents els ljutjo per fets, que són a les hemeroteques, no pas per les preteses "intencions". Sí, espero viure prou temps per a veure com Esquerra se'n va en orris i Catalunya esdevé independent. I el més trit és que penso que una cosa va lligada a l'altra.
+1
-0
Ex-votant
Anònim, 18/06/2011 a les 12:41
A "anar a aprendre de lletra": Procuraré d'aprendre'n una mica, però això no millorarà la meva visió d'Esquerra. Pel que fa a començar, ja ho he fet. Treballo en una altra formació independentista que espero que tiri endavant, resolgui els problemes que l'Esquerra del Tripartit ha creat amb les seves ambicions personals, traïcions i misèries i ens porti a la independècia, sense enganys ni hipocresies. Per cert, "suicides" porta dièresi, "senyor mestre".
+1
-0
I el Quim?
Bandoler del Tenes, 18/06/2011 a les 11:31
No he vist el nom del Quim Ferriol al manifest. Ah¡ serà per que ha tornat a perdre les eleccions una altar vegada.... hihihi
+1
-2
desapareixer
Anònim, 18/06/2011 a les 08:51
lo millor que li podria passar a l'independència es que tots aquestos pretendents( ERC,RCAT,SI,LAPO etc)la deixesin tranquila i deixesin d'embrutarli el nom i d'aumentar papada a les seves costelles.
+2
-2
De moment, sembla que no pinta massa bé
Anònim, 18/06/2011 a les 01:49
No veig amb quines propostes ni amb quin programa es presenten aquests alcaldes.

Unitat del partit, amb qui? Unitat que inclou als actuals dirigents montillistes?

Si aquests alcaldes vulguessin tenir alguna credibilitat nacional (no parlo de la municipal) haurien d'abominar, renegar i condemnar el 2n tripartit Montilla (pel cap baix), comprometre's a que en la Generalitat mai més no pactaran amb el PSC-PSOE, que s'oblidaran de coartades espanyoleres com la de "ser d'esquerres", i que definitaivament aniran de cara a barreca cap a l'Estat propi, apostant clarament per obrir un procés cap a una declaració unilateral d'independència des del Parlament.

Aquests alcaldes ara tenen credibilitat municipal, és cert.

Però si volen tenir credibilitat nacional (que ara no la tenen), els seus votants, exvotants i possibles futurs votants ja els hi donem algunes pistes com les que acabo d'exposar.

O caixa, o faixa, o es tornen independentistes i honestos i així guanyaran en molts vots.........., o continuen com fins ara, fent veiure que ho canvien tot perquè tot continuï igual per acabar desapareixent com a partit.
+2
-2
Cuneta
Anònim, 17/06/2011 a les 21:37
La independència catalana sería la mort de Erc. Per això l'han deixat a la cuneta i prefereixan la Esquerra.
+2
-1
Nacio Digital
Curios, 17/06/2011 a les 19:59
Cada dia doneo noticias d'Esquerra.
Se observa que la majoria de comentaris son contra Esquerra,tenen tota la legitimat democretica de critica hi no esta d'ecort (no d'insulta com fan uns cuans)
No se que pensa si Esquerra es realment noticia cada dia ho,hia quelcom de morbos.
+2
-0
A parells
Anònim, 17/06/2011 a les 19:53
Jan ets tonto o tonto,no tens els teus preferits dons no et procupis per els demes,ho si et preocupa que Esquerra es refagi???.
Ex-votan,tu tambe et preocupes per Esquerra si la pogusis desintegra serias mes feliç.???
Perque no intentes desintegra tots el fatxes que ancara polulen per aquesta sociatat tan manipulade per els poders factics hi partits que amb cara de bens hi son llops mol sanguinaris.
Els PPCC no es meregem las formacions egemonicas
+3
-5
glup hundimiento a estribor!!!!!
Anònim, 17/06/2011 a les 18:47
glup glup glup se hunde
+2
-4
anar a aprendre de lletra
capsigrany, 17/06/2011 a les 17:46
Ex votant, cal que vagis a l'escola , els teus comentaris son fruit d'un desengany que es pot entendre, ara bé, les teves solucions son suicides. Si vols començar de zero, comença tu, valent, i veurem el que aconsegueixes.
+8
-2
Bé!
Anònim, 17/06/2011 a les 14:51
Endavant amb la renovació!!!!!
+10
-7
Ex-votant
Anònim, 17/06/2011 a les 14:47
Els alcaldes d'Esquerra són la millor gent del partit. Però tenen mala peça al teler. Amb la direcció que tenen i la història del Tripartit, Esquerra està condemnada a la marginalitat. De fet, tot el problema que estem vivint ve de la prepotència i dels errors de l'actual direcció d'Esquerra. Jo penso que la millor solució seria desintegrar aquesta formació i crear un partit nou, sense tant llast històric de traïcions, covardies i misèries. Catalunya i els PPCC no es mereixen una formació tan pobrad'esperit i dissortada.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: