Diumenge, 19 de juny de 2011 | 12:12
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Descobreixen deu nous exoplanetes fora del Sistema Solar

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Amb trets molt diferents entre si
Descobreixen deu nous exoplanetes fora del Sistema Solar
17/06/2011 09:56
9exoplanetes
EP.- El satèl·lit Corot, de l'Agència Espacial Europea (ESA), ha descobert deu nous exoplanetes que presenten gran varietat de masses, densitats i paràmetres orbitals el que, segons assenyalen els experts, posa de manifest la gran diversitat de planetes que existeixen fora del Sistema Solar.
Entre els cossos trobats destaca la presència de planetes grans i de densitat gasosa, més coneguts com 'Júpiters calents' perquè són molt semblants a aquest planeta i es troben molt a prop de la seva estrella. A més, s'ha registrat un planeta més petit que Saturn (Corot-22b) i un sistema de dos cossos similars a Neptú (Corot-24b i Corot-24c).

Quant a la seva densitat, els experts han explicat que presenten un ampli rang de valors, des dels similars a la de Saturn, el planeta menys dens del sistema solar, a valors més alts comparables a la densitat de Mart.

Per la seva banda, les estrelles també presenten propietats "variades", que van des de l'estel Corot-17b, que té una edat de deu mil milions d'anys -dues vegades major que la del Sol-, fins a una "molt jove" d'uns 600 milions d'anys, com és el cas de Corot-18b.

Per als astrònoms, aquesta varietat entre els objectes trobats és un patró que s'ha vingut registrant en els últims anys. En aquest sentit, el coordinador del Projecte Corot, Malcolm Fridlum, ha assenyalat que "des que van començar a estudiar-se els exoplanetes, els experts s'han vist sorpresos per la gran varietat de planetes que existeixen". Així, ha recordat que entre els cossos trobats hi ha "gegants gasosos majors que Júpiter i més petits, cossos rocosos i fins i tot masses comparables a la de la Terra".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1