Diumenge, 19 de juny de 2011 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

Els retrets d'Artur Mas

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El 'president' censura la falta de suport del PSC
Els retrets d'Artur Mas
Política 18/06/2011 19:05
E.P.- El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha mostrat "molt dolgut" amb el seu antecessor en el càrrec, el socialista José Montilla, perquè va rebutjar, ha explicat, la seva mà tendida quan va demanar l'ajuda del PSC per treure endavant els pressupostos. "Pensen més en el seu partit que al país", ha denunciat.
masmontilla
En la seva intervenció davant el consell nacional de Convergència, a l'auditori del World Trade Center de Barcelona, Mas ha revelat per primera vegada els contactes discrets que va mantenir amb líders polítics catalans per sondejar la seva predisposició a ajudar al Govern a aprovar els pressupostos de la Generalitat per 2011.

Dimecres passat, CiU va aconseguir que el Parlament donés llum verda a la tramitació del projecte pressupostari, gràcies a l'abstenció del PP i malgrat el rebuig de la resta de grups de l'oposició, inclòs el PSC.

Mas ha explicat que es va reunir amb el primer secretari del PSC, José Montilla, el president d'ERC, Joan Puigcercós, i la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per demanar-los als tres un gest de "responsabilitat i d'estima cap al país".

Aquest gest passava  per abstenir-se en el debat de pressupostos i permetre així la seva tramitació, tenint en compte que si Catalunya no fa els deures en matèria econòmica "caurà pel precipici".

Mas ha explicat que de Montilla va obtenir immediatament un 'no rotund' i sense matisos, una resposta "més dolorosa si cap, en tractar-se d'una persona que ha exercit la màxima responsabilitat institucional de Catalunya". "Quan una persona ha estat president d'un país ho ha de servir quan ostenta el càrrec i també quan no ho ostenta", ha recalcat un Mas visiblement enutjat amb l'encara primer secretari del PSC.

La resposta d'ERC, segons Mas, va anar "millor en les formes, però en el fons igual" que la del PSC, per la qual cosa l'únic aliat possible que va trobar per treure endavant els pressupostos va ser el PP.

Mas ha acusat als socialistes de "fer trampa" en intentar presentar a CiU i PP com a "parella estable", ja que primer va tendir la mà al PSC, "però dos no es poden entendre si un no vol". "Quan al PSC se li tendeix la mà i se li demana ajuda, en lloc de pensar més al seu país, que és Catalunya, pensa més en el seu partit", ha denunciat.

No obstant això, ha assegurat no ser "rancorós" amb el PSC i s'ha mostrat disposat a seguir buscant la seva col·laboració per impulsar qüestions importants per a Catalunya en els propers temps.

Després de saber-se que el deute de la Generalitat ha crescut un 33% en el primer trimestre d'aquest any, Mas ha remarcat la urgència d'actuar "per detenir aquesta espiral d'endeutament, que es pot acabar"menjant" els serveis públics de l'Estat del Benestar".
Juan
19/06/2011
President,amb la seva actitud quant era a la oposició, amb les critiques de com aviant deixà el país el tripartit, ara demana responsabilitat, miri les hemeroteques i vegi que es recull el que es sembra, va dir que baixaria el atur a la meitat dons a treballar i els demés que facin el que creguin
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1