Diumenge, 19 de juny de 2011 | 12:21
Vostè es troba a: Inici > Política >

L'oposició critica a Puig per no garantir la integritat dels diputats

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Asseguren que Mas ha contradit a Puig
L'oposició critica a Puig per no garantir la integritat dels diputats
16/06/2011 17:59
Iceta Simo Bosch
L'oposició ha censurat al conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, per planificar malament l'operatiu policial davant les protestes dels violents per bloquejar l'accés al Parlament, i l'ha acusat de no garantir la "integritat física" dels diputats i els treballadors de la Càmera.
PSC i ERC van més enllà i sol·licitaran la compareixença del Puig a la Càmera perquè doni explicacions sobre l'operatiu, després que el conseller ja comparegués per les càrregues policials del 27 de maig a la plaça Catalunya.

"L'obligació d'un govern és preservar el normal funcionament de les institucions, i aquest objectiu no es va complir. Tots els diputats vam ser agredits i coaccionats fins a extrems realment vergonyosos", ha assegurat el portaveu del PSC, Miquel Iceta.

ICV-EUiA ha anunciat que instarà a la Mesa del Parlament a que sol·liciti a Interior un informe "exhaustiu" sobre l'operatiu perquè la Càmera pugui analitzar els fets, i ha dit que si el dispositiu hagués estat el correcte, Mas no hauria d'haver arribat en helicòpter.

"Si això hagués passat amb el conseller Saura, avui CiU, PP i algun mitjà de comunicació del que m'estalviaré el nom estarien linxant al conseller. Perdoneu, però algú ho havia de dir", ha sentenciat el diputat ecosocialista Jaume Bosch.

La portaveu d'ERC en la Càmera, Anna Simó, ha assegurat que l'operatiu va ser "més que millorable", sobretot perquè els violents que van tractar de bloquejar l'entrada dels diputats no van ser ni 50.000 ni 10.000, sinó entre 2.000 i 3.000.

Que s'obrin diligències

Tant el PP com C's han apel·lat a l'article 498 del Codi Penal per demanar també que s'obrin diligències contra totes aquelles persones que, amb o sense violència, van dificultar l'accés dels diputats al Parlament.

Mas i la ‘kale borroka'

Els partits també han assenyalat que el propi president de la Generalitat, Artur Mas, ha desautoritzat al Puig en la sessió de control, quan ha afirmat que el dispositiu estava pensat per a una concentració en la qual no hi hauria violència.

"El dispositiu policial previst en circumstàncies de tranquil·litat es va haver d'enfrontar a una 'kale borroka' d'extrema violència", ha dit el president català.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1