Diumenge, 19 de juny de 2011 | 12:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

Salvador Esteve presidirà la diputació de Barcelona amb el suport del PP

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reñé, Poblet (CDC) i Torremadé (UDC) presidiran les altres tres diputacions
Salvador Esteve presidirà la diputació de Barcelona amb el suport del PP
16/06/2011 20:47
salvaesteve
EuropaPress.- Els convergents Salvador Esteve, Josep Poblet i Joan Reñé presidiran les diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida respectivament, mentre que el democristià Jaume Torremadé es posarà al capdavant de la de Girona.
Així ho han confirmat a Europa Press fonts d'ambdues formacions, que aquest dijous han intensificat els seus contactes en el Parlament amb reunions a diferents anivellis representants de tots dos partits.

En el cas de la de Barcelona, el president de CiU en el Parlament, Oriol Pujol, s'ha reunit amb Esteve durant 45 minuts a primera hora d'aquest dijous a la tarda, juntament amb el responsable de política municipal de CDC, Lluís Maria Corominas.

El propi Esteve ho ha confirmat a Europa Press, després d'admetre que existeix l'oferiment i que es va "configurant" com el candidat de CiU a presidir l'ens supramunicipal.

Ara la incògnita recau en els noms que ocuparan les vicepresidències de la Diputació de Barcelona; en funció de l'acord CiU-PP, els populars ocuparan la primera i la tercera: la de l'Àrea Territorial i la de Promoció Econòmica.
Joan Reñé, CiU
La segona i la quarta vicepresidència seran per a CiU -la de Cultura i Coneixement i la de Política Social-, de manera que una serà para CDC i l'altra para UDC.

Entre els candidats que es barregen per dirigir aquestes i altres responsabilitats de la Diputació de Barcelona estan el de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa (CDC); l'alcalde d'Igualada, Marc Castells (CDC), i el de Manresa, Valentí Junyent (CDC).

Encara que també s'havia barrejat el nom de la regidora de Barcelona Sònia Recasens (UDC), ara guanyen posicions els regidors democristians Raimond Blasi i Gerard Ardenuy.

A la Diputació de Tarragona no hi ha novetat i repeteix Josep Poblet (CDC), i l'alcalde de Fondarella, Joan Reñé (CDC), presidirà la de Lleida.

Reñé, president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell i diputat del Parlament, estarà acompanyat per l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, el regidor d'Unió a l'Ajuntament de Lleida Miquel Padilla i l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Maria Pujol.

La Diputació de Girona finalment recaurà en mans d'UDC, i estarà dirigida pel flamant alcalde de Salt, Jaume Torremadé, han confirmat a Europa Press fonts democristianes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1