Diumenge, 19 de juny de 2011 | 12:19
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rubalcaba proposa l'especialització dels professors per combatre el fracàs escolar

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El candidat s'estrena a Valladolid
Rubalcaba proposa l'especialització dels professors per combatre el fracàs escolar
Política 18/06/2011 14:32
El candidat del PSOE per a les properes eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet la seva primera gran proposta a Valladolid i ha estat sobre ensenyament. Es tracta de fer una espècie de MIR per a la selecció de professors per a l'ensenyament públic, amb unes pràctiques d'especialització.
rubvalladolid
El candidat del PSOE proposa adaptar per als docents el sistema que des de fa dècades porta funcionant a Espanya per als metges, amb un període d'especialització abans d'aspirar a una plaça pública.

Així, la proposta per als professors suposaria la realització d'un examen nacional per a la selecció del professorat i la realització d'un període de pràctiques, de formació a les aules.

Actualment, el MIR arrenca amb un examen únic per tota Espanya, després del qual, segons la nota, es tria especialitat i centre, on es passa un període de pràctiques que cal aprovar per optar a una plaça. Aquest model gaudeix de molt prestigi a Europa.

Contra el fracàs escolar

Al costat d'aquesta proposta Rubalcaba ha apostat per prevenir el fracàs escolar des de l'origen. I l'origen, al seu judici, està en l'educació primària pel que la prevenció del fracàs escolar s'ha d'implementar des de l'inici del procés formatiu. "Hem de seleccionar als millors per treballar dins del sistema i formar-los a l'aula", ha explicat Rubalcaba en un acte a Valladolid, el primer després de la seva confirmació com a candidat del PSOE a les generals.

Al seu judici, als professors se'ls demanda "cada vegada més", la qual cosa exigeix que se'ls "acompanyi en aquesta tasca". Rubalcaba ha insistit en la importància d'avançar en un sistema educatiu "flexible" a través del que s'eviti el fracàs escolar, "algo vital" en aquest moment, ja que pot portar a l'exclusió social d'els qui abandonin el sistema".

El Ministeri d'Educació, dirigit per Ángel Gabilondo, està precisament en aquests moments negociant amb els sindicats un nou sistema d'accés per als professors de l'ensenyament públic, és a dir, una reforma del sistema d'oposicions.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1