Actualitzat el 19/06/2011 a les 00:03h

Rosell feia tard i va fer tard

El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, es va ficar en un atzucac tot sol quan va anunciar i ajornar la resposta al joc brut del Reial Madrid. Va contestar dijous. Va dir que ho havia deixat per al final de la competició per no interferir-hi i per responsabilitat social. Em sembla una excusa, ben trobada però una excusa. Perquè recordo bé com la setmana de les acusacions de dopatge es va defensar el capteniment del club fent notar que la resposta havia estat gradual i ben planificada: primer el portaveu, després el vicepresident, també l’entrenador i, finalment, el president mateix.

La realitat és que Rosell s’ha vist abocat a respondre el Madrid. I no només perquè va seguir reblant els atacs després de les acusacions de dopatge, ni per la pressió de la premsa. A Rosell el va desbordar l’entrenador Josep Guardiola el dia en què va contestar el tècnic del Madrid, José Mourinho. En aquell moment, quan va saber que la reacció del barcelonisme havia estat tan positiva, en el sentit que ja era hora que algú del club sortís a plantar cara, Rosell es va adonar que havia quedat en evidència i va haver d’improvisar una sortida que, per força, seria tardana i descontextualitzada.

Anava tard i va fer tard. I el comunicat del Reial Madrid de dijous a la tarda, tan immediat ho va evidenciar. Perquè com que no es feia enrere de cap acusació i repetia, ni que fos indirectament, l’atac al jugador Busquets de comportament racista, va deixar la situació en el mateix punt on érem. Que vol dir pitjor perquè la corda està més tensada, amb l’amenaça de trencament de relacions institucionals pendent de no se sap ben bé quina estrebada més. Hi ha un altre error de gruix, i és que en les relacions institucionals les amenaces no hi tenen cabuda.

Ara: les relacions amb el Madrid no són el problema més greu que té Rosell. Però la forma com les ha afrontades són un símptoma del mal del que ha patit en aquest primer any de mandat. No cal anar més enrere. Perquè denoten una manera de fer que no hauria de ser la del president del FC Barcelona. Ni Guardiola és el seu rival, ni Laporta pot seguir sent el seu enemic. Ha de fer un esforç per situar-se en un pla superior i exercir de president de tot el barcelonisme. Per això Rosell no pot negar l’herència rebuda. Quan li ho demanen, no pot remuntar-se al president Núñez –és una excel·lent notícia veure'l exercir d'expresident en els actes institucionals del club, mèrit de Rosell- ni ficar en el mateix sac els presidents Gaspart, Reyna i Laporta. Perquè és mentida i és injust i, molt pitjor encara, és un error colossal. Posats a recordar, podia haver esmentat també l’expresident Agustí Montal el qual li podria donar lliçons de com enfrontar-se al poder establert, que ho va fer quan la dictadura encara assassinava i el Camp Nou es deia Nou Camp per imperatiu franquista.

Navega per les etiquetes

Sandro RosellBarça

Referències a Internet

Sandro Rosell

COMENTARIS

+0
-0
Rosell, el problema ?
postfederalista com Pujol, 19/06/2011 a les 17:02
El ser Rossell comença ser l'unic problema del Barcelona.
+1
-0
sentit comú
joant, 19/06/2011 a les 13:11
El Sr. Rosell crítica al Real Madrid, d'utilitzar males arts per desmerèixer i desacreditar els éxits del Barça.

Totalment d'acord.

Que fa ell i la seva Junta quan es refereix a l'epòca del seu antecessor en el càrrec?

Minimitzar els éxits obtinguts, com si haguessin estat fruit del atzar i no conseqüència de les decisions que van pendre. I pel que fa les errades magnificar-les per presentar la seva Junta una salvapatries.

Per tant abans d'exigir als altres, potser cal subministrar-se la medicina a un mateix.

El repte que té i no cal oblidar-ho es deixar en el seu llegat al seu successor un équip competitiu,( una máquina de bon joc i sentiment culé), no necessariament guanyador (pot haver-hi de millors), com el que ha rebut i que no es va trobar el Sr. Laporta.

L'història es valora pels fets conseqüència d'unes decisions presses, no per paraules buides.

+0
-2
Camp nou
Anònim, 19/06/2011 a les 11:44
Quan dius que de l'estadi se'n deia Camp Nou per imperatiu franquista, a que et refereixes?
+5
-0
Rossell un venut a NIKE i al REAL MADRID
Anònim, 19/06/2011 a les 07:07
pel ridicul Rossell d'en NN, en Laporta es la peste; si hem guanyat tantes coses aquests any es per l'herencia d'en Laporta, ja que en Rossell no fa res de bo; i per cert, NIKE, mana al Rossell, i el Barça amb aquest Rossell-nike, aviat serà de NIKE; Rossell, insignificat i venut al Real Madrid, porque no te vas? i el que no entenc, es per que el Guardiola li permet que es protegeixi en ell!!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Badia
Vaig néixer a Sabadell el 2 de febrer del 1963. La literatura i l’esport, com a practicant i espectador, són les meves passions de sempre. Em vaig fer periodista per poder escriure d’esports. També he estat director de comunicació del FC Barcelona, del 2003 al 2008, però aquesta és una anècdota en el meu currículum professional.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: