Dilluns, 20 de juny de 2011 | 14:40
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Salgado descarta que la falta d'acord amb Grècia afecti a Espanya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pero Brussel·les tem un contagi
Salgado descarta que la falta d'acord amb Grècia afecti a Espanya
20/06/2011 12:04
9salgado-bruselas
La vicepresidenta econòmica del Govern, Elena Salgado, ha descartat aquest dilluns que el retard fins a juliol de l'ajuda d'emergència de 12.000 milions per a Grècia agreugi el contagi de la crisi de deute a Espanya.
"En les últimes setmanes està havent turbulències, i evidentment hagués estat desitjable que haguéssim arribat a un acord més immediat en el dia d'ahir (diumenge)", ha admès Salgado en declaracions a la premsa a l'entrada de la segona jornada de reunió de ministres d'Economia de la UE.

"Però jo crec que els mercats distingeixen perfectament, saben que estem fent les reformes que el nostre país necessita i que estem duent a terme la consolidació fiscal i per tant crec que no hi ha res específic sobre Espanya", ha ressaltat.

La vicepresidenta econòmica ha negat també que els rumors d'avançament electoral a Espanya hagin d'agreujar les turbulències. "Els rumors d'avançament electoral es compensen amb la declaració del president del Govern i de tot el Govern que esgotarem la legislatura, així que no hauríem de fer cas d'aquests rumors", ha assenyalat.

Desacord


Malgrat l'optimisme de Salgado, el comissari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, ha admès que tem que la crisi de Grècia s'encomani a altres països de l'eurozona. "Estic preocupat per un possible contagi i per això estem prenent les decisions sobre el pròxim pagament, que està condicionat a que el parlament grec voti a favor de l'estratègia fiscal a mitjà termini", ha assegurat.

Els ministres d'Economia de l'eurozona no van aconseguir posar-se d'acord la passada matinada, malgrat sis hores de negociacions, per desbloquejar el cinquè tram de l'actual programa de rescat per a Grècia. L'Eurogrup va endarrerir la decisió a juliol i exigeix com a condició prèvia que el parlament grec aprovi el nou pla d'ajust pactat a principis de juny amb la Comissió, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1