Categoritza't | Ciutat

Comença la campanya de prevenció d’incendis de Voluntaris Forestals de Terrassa

Comença la campanya de prevenció d’incendis de Voluntaris Forestals de Terrassa

La campanya de prevenció d’incendis de Voluntaris Forestals de Terrassa començarà aquest cap de setmana amb les primeres actuacions de vigilància a diferents punts del terme forestal de la ciutat.  Entre els mesos de juny i setembre, hi treballaran, voluntàriament, una trentena de persones en caps de setmana i dies festius.

Els Voluntaris Forestals utilitzen els vehicles de l’Associació de Defensa Forestal de Terrassa (AFD), de color groc, que compten amb un dipòsit d’aigua de 400 litres, a més de mànegues i d’altres materials per a l’extinció de focs. Així mateix, fan servir un vehicle de Protecció civil de l’Ajuntament de Terrassa, de color vermell, per a tasques de suport i coordinació. En cas de risc important d’incendi, o quan es consideri que cal augmentar el nivell de vigilàncies, també tenen a la seva disposició els vehicles del Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Terrassa.

Les persones que participen en aquest dispositiu de vigilància estan comunicades amb el Control Central del Pla de Vigilància, ubicat al Parc de Bombers de Bellaterra, i amb el Cos dels Agents Rurals, situat a Torre-Ferrussa, a Santa Perpètua de la Mogoda. En cas d’incendi els Voluntaris Forestals també participen activament, tant a l’època estival com durant tot l’any, en funció de les necessitats determinades pel Centre de Control.

Dos convenis per garantir la major vigilància

L’Ajuntament de Terrassa ha signat aquest any dos convenis amb la Diputació de Barcelona per prevenir els incendis i preservar els boscos del terme municipal. Amb el primer acord, les dues administracions i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) es van comprometre a col·laborar amb el Pla d’informació i vigilància contra els incendis forestals 2011, que promou la Diputació de  Barcelona, amb la col·laboració dels ajuntaments, les ADF i les Federacions d’ADF de la província.

Amb el Pla del 2011 s’han contractat dues persones per a la vigilància dels terrenys forestals de la ciutat des del 15 de juny i fins a finals d’agost, amb l’objectiu de detectar qualsevol incendi de manera immediata. Una d’elles realitza la Ruta Nord, que inclou el terme forestal del pre-Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, és a dir, les finques de Can Guitard, La Pineda, la Font de Gaià, entre d’altres, i el municipi de Matadepera. L’altre vigilant està destinat a la Ruta Sud, que abasta les urbanitzacions de Les Martines, Can Parellada i Les Fonts, a més de Sant Quirze i Rubí.

La Diputació de Barcelona ha assumit la selecció i el cost econòmic dels vigilants, així com els lloguers dels vehicles i la dotació de roba i material necessari. L’ADF de Terrassa ha cedit les emissores, ha donat suport informatiu i de cartografia. Pel que fa a l’Ajuntament de Terrassa, aportarà 440€ per al pagament de la benzina, les reparacions i substitucions de rodes dels vehicles i el seu rentat. Els vehicles van identificats amb el logotip del Pla de Vigilància PVI.

Amb el segon conveni, la Diputació de Barcelona ha cedit a l’ADF de Terrassa un altre vehicle de vigilància, dotat amb un dipòsit de 400 litres, per ser utilitzat en dies d’alt risc incendi. En aquest cas, aquest servei es destinaria bàsicament a la vigilància del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va publicar un ban el 15 de març passat, recordant a la ciutadania les mesures per prevenir els incendis forestals al municipi i la normativa que regula l’ús del foc al terme municipal, que inclou al seu territori importants masses boscoses, especialment al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac. El ban estableix que, en compliment de la normativa vigent, entre el 15 de març i el 15 d’octubre està prohibit fer foc a terrenys forestals i a menys de 500 metres de distància d’aquests terrenys. L’alcalde de Terrassa va fer una crida a la participació ciutadana i va demanar als terrassencs i terrassenques que informin de qualsevol indici o sospita de possibles incendis.

Redacció Ègar

 

Deixa una resposta

Anunci

gourmet

  • extra virgin olive oil

Oci i Restauració

L’oferta

PARLEM-NE DEL SECTOR DE L’AUTOMÒBIL

futurologia

teatre terrassa

  • teatre principal programa

bona sort

  • loterias y apuestas del estado
  • once
  • loteria de catalunya trio 6 49