Actualitzat el 12/06/2011 a les 00:01h

Vull un alcalde «amb il•lusió»

Quin panorama que han deixat les eleccions municipals a Vic! I quantes reflexions per fer! Com es justifica l'ascens de la xenòfoba Plataforma per Catalunya? Per què Josep M. Vila d'Abadal va entomar malament els resultats, si va guanyar vots? Com s'explica la caiguda lliure del PSC? I com s'entén que el vot independentista no pugui anar a l'una i, ara, compti amb tres partits a l'Ajuntament? Poques respostes per tantes preguntes!

Sí que la consolidació del partit de Josep Anglada com a segona força política a Vic, per la dimensió que ha agafat el tema a la resta del país, és el que més em preocupa. Per fi, aquest dimecres, he vist un Vila d'Abadal amb les idees mig clares, deixant clar que no vol parlar més de Plataforma, si bé és cert que, ens agradi o no, els xenòfobs tenen cinc regidors a l'Ajuntament. Finalment, l'alcalde deu haver vist que el to victimista que havia agafat no ajuda gens a projectar una ciutat capaç de derrotar els discursos populistes contra la immigració. Després d'unes eleccions, amb un resultat tan xocant, Vic no volia veure un candidat a l'alcaldia derrotat i, menys, que marxés de vacances i, a sobre, amb intencions de plegar.

Això només va donar ales a un Josep Anglada que es continua passejant victoriós per Vic i convençut que, algun dia, serà alcalde. Ara, és l'última oportunitat per evitar aquest extrem. Els propers quatre anys, l'equip de govern té un repte molt difícil: aconseguir que els 2.993 votants de la PxC entenguin que un discurs que no té ni idea de valors, que pretén separar i no cooperar, que vol expulsar els que venen de fora... no s'agafa per enlloc. Realment, algú creu que amb Anglada d'alcalde no hi hauria problemes a la ciutat?

Sí, la immigració és un tema que preocupa i així ho demostren les enquestes. I en una ciutat on un de cada quatre habitants és estranger, no es pot obviar. Evidentment, els immigrants no són l'única font de problemes. Ho som tots. La convivència, en canvi, és una altra cosa. En aquest cas, sí que n'hi ha de més problemàtics en funció de l'origen.

Vic, però, ha sabut ser exemplar amb el model educatiu integrador. Ara, té la missió de fer el mateix amb tota la ciutat. L'Ajuntament n'ha de parlar sense embuts i, si convé, picar la porta de la Generalitat fins que aconsegueixi resposta. És cert que els últims anys s'ha intentat, sense èxit. Toca insistir encara més.

Els vigatans volen un alcalde i uns regidors amb empenta. Que, des del minut zero, no els tremoli el pols per parlar d'immigració. La polèmica del padró no es va saber explicar bé i, ara, calen explicacions clares sobre el que es fa i es desfà. S'ha demostrat que el silenci, l'aïllament d'Anglada a l'Ajuntament per part de la resta de grups i els seus crits als plens municipals i als mítings de campanya no han espantat 2.993 vigatans. Quants d'aquests admeten amb veu alta que han votat Plataforma? Per què ho silencien? És només un vot de càstig a la resta de partits o bé comparteixen les idees d'Anglada?

Més que mai, és l'hora que els demòcrates vagin units. Cal trobar respostes clares i, sobretot, convincents. Si no és així, no vull imaginar què podria passar d'aquí a quatre anys.

Navega per les etiquetes

immigracióJosep AngladaPxC

COMENTARIS

+0
-1
endvant
Anònim, 13/06/2011 a les 17:47
Endavant vigatans
+1
-0
molt encertat
PMB, 13/06/2011 a les 12:58
Vic ha de saber afrontar de cara i sense embuts el conflicte que per alguns suposa la immigració. Si s'expliques be el que es fa,en comptes d'amagar-ho,crec que molta gent canviaria d'opinió al respecte!
També es cert que cal trobar una solució per la dispersió del vot independentista. Així mai s'anirà enlloc!
+3
-2
Gracies Marc.
TMP, 12/06/2011 a les 16:13
Gracies Marc pel teu comentari, qu´em sembla molt seriòs i mesurat a l´hora que profund i crític.
Personalment dubto que a Vic, bressol de la cultura catalana, hi hagin prop de 3000 espanyolistes i xenòfobs, qu´hagin tingut la paciència de llegir-se el programa electoral de l´Anglada (conscientment sense senyor). Per tan, jo dedueixo que les persones que l´han votat, més aviat han donat un vot de càstig als politics de l´equip de govern, ja sigui per la questió dels sous, familiars endollats dins l´administració local o bé per les múltiples ajudes que l´administració dona i que van íntegrament als immigrants sense que els autòctons, també necessitats, n´ensumin un euro. Cal reconéixer qu´aixó pasa i el ciutadà ho percep negativament.
Mal comencem, peró, si el senyor batlle s´oblida dels prop de 3000 ciutadans que van votar l´Anglada i el primer dia ni s´els mira.
No oblidem que d´aqui a 4 anys el senyor batlle marxarà peró l´Anglada es quedarà a Vic.
Marc, gràcies pel teu comentari que m´ha fet molt feliç.
+5
-1
Il·lusió pel Nou Pacte Vic.
A. Nònim, 12/06/2011 a les 12:37
En Josep Maria ha començat a recuperar la il·lusió.
És una bona persona,és una persona intel·ligent i,darrera una façana dura i enèrgica,hi ha els sentiments humans habituals. El Nou Pacte Vic és un gran encert i ajudarà a fer entendre als vigatans,inclosos els 3000 semianalfabets,que CiU i ERC són els guanyadors de les eleccions: són els guanyadors perquè governaran Vic durant 4 anys.
Qui governa guanya,qui guanya governa.

NO ÉS FÀCIL SER CATALÀ.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

LA FELICITAT ÉS UN MITE.

LA INFELICITAT ÉS REAL.

NO ENS RENDIREM MAI.

INDEPENDÈNCIA O MORT.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Marc Güell
Nascut a Vic un 11-S, però del 1984, sóc periodista. Des del 2007, sóc redactor als Serveis Informatius de RAC1. I, des dels 15 anys, col•laboro a Ràdio Taradell, la ràdio que m'ha vist créixer i la ràdio que m'ha permès créixer. De fet, la ràdio m'ha acompanyat des de ben petit, despertant-me cada matí amb un "Bon dia, Catalunya!". Un hàbit que no he perdut i que, des de fa un temps, rivalitza amb un altre: el món 2.0, indispensable abans de sortir del llit. Sempre connectat i, ara, més enllà de les ones, col•laborant a Osona.com.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: