Catalogat a | Ciutat, MUNICIPALS 2011, Política

Josep Rull: “Hem de lluitar contra la pobresa gestionant millor els recursos”

Josep Rull: “Hem de lluitar contra la pobresa gestionant millor els recursos”

L’alcaldable i portaveu del Grup Municipal de CiU, Josep Rull, va presentar ahir les propostes del partit sobre cohesió social amb la col·laboració del Conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries. L’escenari de la trobada va ser la Masia Freixa de Terrassa

El tema principal d’ahir al vespre van ser les polítiques socials, és a dir, com CiU donaria resposta a les necessitats de la gent, dels terrassencs i terrassenques més necessitats.

Segons el portaveu de CiU, Josep Rull, “hem de lluitar contra la pobresa”. Des de CiU asseguren que els preocupa la manca de recursos d’alguns sectors. “Tenim un sistema que fa que la gent pobre, però menys pobre que altres, no pugui accedir als ajuts socials. Tenim uns recursos i hem de saber gestionar-los”, va apuntar l’alcaldable de CiU. Des de CiU volen donar ajuts a la gent que viu amb dificultats i evitar ajudar a aquells que tenen una economia submergida. Rull també va parlar del Pla de Barris i va assegurar que aquest “no ha funcionat gaire bé a barris com el de Ca n’Anglada perquè no s’han gestionat bé els recursos”.

Una de les promeses que va fer CiU va ser la de comprometre’s amb destinar el 3% dels recursos de l’Ajuntament a polítiques de combat amb la pobresa.

Per altra banda, el Conseller Cleries va fer una crítica sobre la Llei de la dependència. “Ha estat una imposició, hem patit un sistema molt difícil perquè ha estat mal finançada” – va dir –“hem de prioritzar les persona amb dependència severa”. Cleries va explicar que el canvi que vol CiU comença per crear la Llei de l’autonomia personal perquè “tots som diferents i tenim capacitats diferents per tan s’ha de separar per necessitats alguns sectors com l’envelliment, les discapacitats i les malalties mentals. No poden anar de la mà”.

CiU demana més atenció domiciliària, més suport amb serveis perquè la família se senti acompanyada i cuidar als cuidadors. “Hem creat un programa de suport als cuidadors i un programa que nosaltres anomenem de respir per ajudar que les persones que s’encarreguen d’aquestes persones dependents també puguin tenir el seu temps i el seu descans”, va explicar Cleries. Pel què fa al temps de les llistes d’espera el Conseller va dir que “Terrassa tenia el rècord d’anar malament i això ha de canviar però serà un procés complicat i lent”.

Un altre dels temes que va sortir a debat va ser el del tercer sector, les entitats sense ànim de lucre. “Sort en tenim de Prodis, Fupart, Creu Roja, la Fundació Busquets i Càrites, que ens ajuden a gestionar els problemes d’àmbits socials a la nostra ciutat” va dir Rull. L’alcaldable de CiU defensa la importància de transferir més recursos a aquestes entitats, donar-los més autonomia, més oxigen i més capacitat per treballar plegats perquè segons Rull “si tot depèn estrictament de l’Ajuntament, aquestes situacions queden encallades”.

El debat va finalitzar amb el tema de la immigració. El Conseller Josep Lluís Cleries va afirmar que el repte és la integració amb drets i deures. “Hem de fer una societat cohesionada, que tots els serveis als quals té dret una persona puguin arribar no només a la gent que porta aquí molts anys, sinó també a tots aquells que acaben d’arribar, que estan pitjor”. CiU aposta per un esforç d’acollida i un esforç d’integració.

Josep Rull va assegurar que “a Terrassa no tenim un tan per cent molt elevat d’immigració, però tenim un 14% d’aquesta concentrada a alguns barris de la ciutat”. I va finalitzar l’acte remarcant la importància dels drets i els deures de les persones. “A Terrassa som una cultura catalana d’integració que s’ha anat enriquint amb les altres. O som capaços d’explicar que hi ha una cultura catalana que s’enriqueix amb les aportacions de gent que ve de fora o la cohesió s’anirà dissolent”.

Redacció Ègar

Deixa una resposta

You must be logged in to post a comment.

Anunci

PERE NAVARRO VALORACIONS RESULTATS MUNICIPALS TERRASSA 2011

JOSEP RULL VALORACIONS RESULTATS MUNICIPALS TERRASSA 20011

PARLEM-NE de IMMOBILIÀRIES a TERRASSA

SORTIM…

oci i restauració

l’oferta

esports i motor

el millor regal pels de casa

material esportiu

ofertes de treball

El temps

Avui Wednesday Thursday
It is forcast to be Partly Cloudy at 11:00 PM CEST on May 24, 2011
Partly Cloudy
De 29 a 15 ºC
It is forcast to be Clear at 11:00 PM CEST on May 25, 2011
Clear
De 26 a 14 ºC
It is forcast to be Partly Cloudy at 11:00 PM CEST on May 26, 2011
Partly Cloudy
De 26 a 14 ºC

renfe terrassa fgc terrassa

  • baner tmesa
  • baner teletaxiterrassa

cinesa terrassa segle 21 terrassa cinema catalunya

  • cartellera cinesa parc vallés
  • cartellera cines segle 21 terrassa
  • cartellera cinesa parc vallés

la sort, al teu costat

  • loterias y apuestas del estado
  • once
  • loteria de catalunya trio 6 49

Arxius