L'Ebre Digital
  dilluns, 20 de juny de 2011

 

El tercer institut de Tortosa fa el primer pas per instal·lar-se al marge esquerre

Enquesta

Us sentiu identificats amb els indignats després dels fets del Parlament?

Ribera d'Ebre, Terres de l'Ebre

Projecte pioner a Ascó per emmagatzemar electricitat

La firma Itaca Wind Power construirà a Ascó un prototipus per emmagatzemar electricitat a escala industrial.

  • 02/08/2010 17:28
  • Economia

L’alcalde d’Ascó, Rafel Vidal i el director general d’ITACA Wind Power, S.A. Juan Carlos Martínez Amago, van signar divendres un conveni que preveu la ubicació d’aquesta empresa al polígon industrial del municipi, on construirà un prototipus amb capacitat per emmagatzemar 150 kw d’electricitat en una nau industrial de 500 metres quadrats de titularitat municipal. Es tracata d’un projecte pioner a l’Estat i que emprarà hidrógeno com a base per a la tecnologia d’emmagatzematge. Ascó acollirà una empresa pionera en l’Estat, de la firma Itaca Wind Power que emmagatzema electricitat a escala industrial.

La intenció de la firma és executar aquest primer prototip i desenvolupar amb posterioritat equips de major capacitat. Tot i que aquestes bateries Industrials poden carregar-se amb electricitat provinent de qualsevol font de generación, el pla inicial de l’empresa és alimentar-la amb energia provinent d’un aerogenerador que s’ubicarà al terme municipal d’Ascó. Els parcs eòlics actuals no sempre aboquen tota l’electricitat que generen a la xarxa de subministrament general. En horari nocturn, per exemple, quan hi ha menys demanda, bona part d’aquesta energia es perd.

L’aposta empresarial d’Itaca vol aprofitar aquesta energia per separar l’hidrògen de l’oxigen i carregar el seu prototip. El resultat és un equip capaç d’emmagatzemar energia i abocar-la allà on es vulgui, quan es vulgui. La signatura d’aquest conveni suposa una inversió inicial de 5 milions d’euros per part de l’empresa, que crearà entre 10 i 15 llocs de treball a Ascó, Itaca Wind Power, S.A. s’ha compromès per la seva banda a contractar preferentment personal del municipi.

No hi ha cap comentari

Comenta aquesta notícia

* Camps obligatoris

Comentari *(Màxim 1000 caràcters)

Nom *

Email *

Ciutat

Introduïu en el camp les lletres que hi ha en la imatge. Si no veu bé les lletres, pot provar una altra imatge.

 

*

 

Normes d'ús

  • Aquesta és l'opinió dels internautes, no de EbreDigital.cat
  • No està permès abocar comentaris contraris a les lleis espanyoles o injuriantes.
  • Reservat el dret a eliminar els comentaris que vulnerin aquesta norma.