dimecres 18 de maig de 2011

Controvèrsia, Parc eòlic Serra del Tallat

dimecres 18 de maig de 2011

El tribunal contenciós administratiu ha ordenat la demolició de la pràctica totalitat del parc eòlic de la Serra del Tallat. El veredicte està fonamentat en un defecte administratiu de la llicència municipal i ordena tornar la serralada al seu estat original. Divertit

Els ecologistes que han presentat la demanda han anunciat que també instaran l’enderroc dels molins ubicats als municipis de Passanant i Belltall

De tots els sistemes d’obtenció d’energia, sembla que el vent hauria de ser el més ecològic. Però també té pegues

Els molins impacten negativament en el paisatge i les aspes són perilloses per a les aus que volen distretes
Les centrals tèrmiques contaminen
Les centrals de cicle combinat ataquen l’atmosfera
Les centrals hidràuliques necessiten pantans que neguen els pobles
Les nuclears són la pell del dimoni

Finalment, si volem escalfar-nos, haurem de fer foc de gitano.

J.R. Correal. 

L'associació Ecologistes de Catalunya va presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya(TSJC) contra l'autorització del parc en considerar que aquesta infraestructura, juntament amb el parc eòlic de la serra de Vilobí, està situada en una serra que serveix de frontera entre el litoral i l'interior català i que és importantíssima per a la migració d'aus. 

El gener de 2009, el TJSC va sentenciar que aquests parcs eren il·legals, ja que, abans de la seva aprovació, i atès que afectaven diferents localitats, requerien la tramitació d'un pla general d'àmbit supramunicipal que avalés la seva compatibilitat urbanística.

Aquest parc eòlic de la companyia Acciona va entrar en funcionament en fase de proves el 24 d'octubre de 2007, i va ser inaugurat oficialment el divendres 15 de febrer de 2008 pels consellers d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, i el de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar

La instal·lació es pot contemplar des del tram Montblanc - Tàrrega de la carretera C-14; Té 33 aerogeneradors de 80 metres, cadascun dels quals pot generar 1,5 MW.


7 comentaris:

Anònim ha dit...

No m'agrada massa el to de la notícia, presenta als ecologistes com nens capritxosos i no crec que sigui el cas. Recordem que de no haber estat per Grrenpeace, lo pantà de Flix seguiria acumulant kilos i kilos de mercuri i altres GRANs contaminants, així que anem per parts.
D'acord en que cal buscar energies alternatives al petroli i a la nuclear, pero el que no està bé és fer-ho a la desbandada; aquí hi foto uns molinets, aqui un pantà, aquú dos nuclears, aquí una tèrmica i mira que guapet i arregladet ho deixarem tot. I, així, no es fan les coses.
Som molts los que demanem ja fa temps un replantejament del tema enregètic al país, i especialment a la Ribera, no fos cas que mos trobéssim amb tot lo territori trinxat i amb nuclears amb vida perllongada de manera arbitrària, un cementiri i embolioca que fa fort. El millor seria aturar tots els projectes i buscar ujna solució global, penso jo.
Amés: dimarts passat a la Vanguardia 1a plana, sortia el que estan fent a Anglaterra, dinamarca, frança, hoilanda, etc: són els PARCS EÒLICS MARINS; amb molt més rendiment que els terrestres, sense casi impacte ambiental i amb usos múltiples. I si hi pensésim, en contes de carregar-nos als que mirem de deixar un món als nostyres fills millor que el que ens hem trobat???

Administrador3 ha dit...

Dons sembla que al govern de l'Estat Espanyol no pensa el mateix;

Oceana lamenta que el nuevo Plan de Energías Renovables (PER 2011-2020) reduzca los objetivos de instalación de energía eólica marina en España.

El Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), dependiente del Ministerio de Industria, ha dado a conocer el borrador del nuevo Plan dentro de la Feria Internacional de la Energía y Medio Ambiente. La organización internacional de conservación marina aplaude, sin embargo, el impulso dado a la eólica terrestre en este borrador.

ceana considera crucial que se den los avances necesarios en I+D para que las diferentes tecnologías marinas, ya sea eólica offshore o las denominadas energías del mar, encuentren un marco favorable y estable que les permita desarrollarse plenamente. La organización señala que el mar ofrece una enorme cantidad de energía aprovechable que ayuda a reducir la dependencia a los combustibles fósiles y por tanto a minimizar los impactos ocasionados por la creciente acumulación de CO2 en la atmósfera.

“Es necesario que durante el marco temporal que abarca el nuevo PER se superen todos los retos que limitan el desarrollo de las energías que se localizan en el mar, fomentando de esta forma su definitivo despegue, en especial para las plataformas eólicas flotantes. Si conseguimos trabajar en España en I+D para eólica flotante no solo este país puede convertirse en pionero a nivel mundial, sino también incrementar el objetivo fijado por el PER”.

Anònim ha dit...

Avis al senyor Joan Pinyol no sigui que estudian el frances amb cert menbre del seu equip s'escanyi, d'aqui endavant comportis com un home, o Mora es veura empaperada en l'evidencia fotogràfica. El timbaler de Mora

Anònim ha dit...

Anònim del 19 de maig de les 2:19 de la matinada!Tú no ets el Timbaler de Móra,jo el conec, tú ets un miserable sociata que vols comprometre el seu nóm!L'evidencia és que el Timbaler fica sempre Piñol i no pas Pinyol!

Filtre ha dit...

Si senyor anònim de les 12:15 es que es Piñol i no Pinyol, i com tu dius miserable si que en te un bon tros l'anònim de les 2:19 de la matinada que pel que es veu no podia dormir i no ha sabut res mes que fica merda , encara que jo, i penso que mols com jo no acabem be d'entendre que vol dir, però tan se val ,alguna gent ho tenim molt clar ja queda poc, diumenge esta aquí mateix ànims Piñol per molta gent es el millor candidat, i el que fotogràficament estas mes natural no com d'altres que nomes riuen amb una rialleta traïdora hipòcrita e irònica , com si sem fotessin del poble sense

Lister i las Milicias ha dit...

Vull fer una pregunta per la gent que té familiars a varies llistes municipals?Votaran la mare, el pare,la cuñada,al cosi,a la sogra ,al cuñat,al seu partit.Al poble de Móra ja gent que sempre guanya i per tant el seu lloc de treball no corre perill!Pues quant les coses es fiquen malament sempre surt al seu rescat el pare,la mare,el cuñat...Sempre tenen la potrona segura mani qui mani!Moltes families de Móra un germa és sociata,l'altre convergent i per si acas l'ultím d'esquerra.Volria mirar per lo foradet del payn de la porta quina papereta fiquen dintre!A LO MILLOR EN PORTARIEM UNA SORPRESA!Qui sap igual voten nul perque tanta familia a quí vota deu portar tant malt de cap?A la fí en sembla molt poc de senyors tindre que anar ha rescatar el fill,el germa,elcuñat...per que puguir gaudir de 4 anys més d'un lloc de treball gracies al trifasic que molts treballadors de Móra tenen amb perjudici dels altres ciutadans!Jo crec que ells mateixos deuen tenir vergonya de no tenir dignitat que a la fí és l'unic que ens separa dels animals.Con diuen a Madrid ,Barcelona,Granada,Sevilla os proposo un vot.No los Votes,Visca Móra d'Ebre,visca Catalunya,Visca la Democracia del poble!Salut i visca la Terra dels politics vividors.

Anònim ha dit...

Líster, jo proposo votar NUL; no n'afavoreixes a cap dels grans i demostres que n'estàs fart d'aquesta colla de xoriços! Massa poc pa per a tant xoriç -tret d'honroses excepcions-

 
◄Design by Pocket Distributed by Deluxe Templates