Redacció | Actualitzat el 19/06/2011 a les 19:00h

Els ciutadans indignats responen al carrer

Després dels fets del Parlament, la manifestació del moviment 15-M aconsegueix reunir entre 50.000 i 300.000 persones, segons les fonts

Galeria de fotos (Jordi Borràs)

La manifestació dels indignats a la Via Laietana. Foto: ACN

La manifestació dels indignats de Barcelona ha arrencat aquest diumenge al voltant de les cinc de la tarda de la plaça de Catalunya en direcció a la Via Laietana i el Pla de Palau, on la capçalera ha arribat als voltants de tres quarts de set. Els organitzadors parlen de 300.000 assistents, mentre que el Departament d'Interior redueix la xifra a 50.000. La mobilització ja es dóna per acabada. El nombre de participants pot considerar-se molt alt, i semblant al que hi ha hagut a Madrid al matí.

Després dels aldarulls del dimecres on es va impedir que els diputats entressin al Parlament amb normalitat, la resposta d'avui ha estat totalment pacífica. Tanmateix, el Mossos d'Esquadra han tancat els accessos al Parc de La Ciutadella. Una cadena humana d'indignats ha ajudat a evitar que la gent s'hi dirigís.

A un quart de set de la tarda, es desenvolupava amb normalitat i amb un cos de seguretat dels mateixos indignats. Però pocs minuts més tard s'han viscut moments de tensió quan un reduït grup de participants s'ha avançat a la capçalera, a la zona de l'estació de França, i ha encerclat un grup de persones. Poc després almenys dues persones, suposadament policies secretes, han abandonat la marxa.

Els convocants volien de totes totes que no hi hagués ni un mínim incident. Aquesta és una de les grans preocupacions. Cal recordar que hi ha una consiga: Qualsevol acte/moment de violència a d’anar seguit de" Cul al terra" i mans aixecades".

Sota el lema "El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi", els assistents criden contra les retallades i l'actual situació econòmica enmig de consignes com "Puig dimissió" o "Que no, que no ens representen, que no". També se senten crits de "No hi ha pa per tant de xoriç" o "A la vaga general", i s'ha cantat L'Estaca de Lluís Llach. Els manifestants també reclamen amb insistència als sindicats la vaga general i el fi de la pau i el diàleg social.

Protesta a les portes del Parlament

Unes 500 persones han protestat aquest diumenge a les portes del Parlament, tot cantant consignes com "Felip Puig dimissió" o "Que no, que no ens representen". Un petit nombre de la multitud de manifestants que ha recorregut el centre de Barcelona en la manifestació del 19-J amb el lema "El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi", s'ha apropat a les portes de la Cambra catalana, que està protegida per diferents furgons i agents dels Mossos d'Esquadra.

A Girona, unes 3.000 persones

Uns 3.000 indignats s'han manifestat pels carrers de Girona clamant consignes contra la crisi i la classe política. La manifestació, que ha durat tres hores, ha transcorregut sense incidents. Al llarg del recorregut, s'han anat aturant davant diversos edificis (com un banc o una oficina dels mossos) i han llegit manifestos de crítica al sistema. La marxa s'ha acabat davant la seu de la Generalitat a Girona, on els han tancat la protesta amb un aplaudiment i el crit unànime de "Som el poble, tenim el poder". La manifestació ha estat l'acte més multitudinari del moviment a la ciutat des que va començar l'acampada a plaça Catalunya, que avui s'ha començat a desmuntar.

A Tarragona es demana la dimissió del conseller

La manifestació convocada per l'acampada dels indignats de Tarragona i la Plataforma per la Defensa dels Drets Públics ha acabat a la plaça de la Font de Tarragona amb un crits una vegada més per la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, i una gran onada festiva que han desplegat els milers de participants a la marxa. Les xifres oficials a Tarragona tampoc coincideixen. L'organització calcula que unes 10.000 persones han participat a la protesta mentre que les xifres de la Guàrdia Urbana apunten a un màxim 6.000 participants. En el manifest final s'han defensat els drets socials i s'ha fet sobretot incís en la necessitat de reforçar i millorar l'actual sistema democràtic.

A Lleida, a ritme de percussió africana

Més de 2.000 persones han participat aquest diumenge a la tarda a una multitudinària manifestació del moviment del 15 de maig a la ciutat de Lleida. La protesta ha començat a dos quarts de set de la tarda a la plaça més simbòlica pels indignats lleidatans, la de Ricard Vinyes, on ha acabat dues hores i mitja després a ritme de percussió africana. La ruta ha estat més llarga del previst, ja que finalment ha passat, sense incidents, per davant de les seus de la Generalitat, el govern espanyol, l'Ajuntament de Lleida, els sindicats i la Guàrdia Urbana. No hi han faltat crits, pancartes, confetti i fins i tot, minuts de silenci.  


Capçalera de la manifestació dels indignats a la Via Laietana. Foto: Albert Martínez/Twipic

Navega per les etiquetes

Manifestacióindignats

Referències a Internet

indignats

COMENTARIS

+2
-1
que s'indignin amb Castella, el seu paisís.
gat escaldat., 20/06/2011 a les 13:03
Els castellanistes a Castella, i els catalans a catalunya, éls catalans éstem farts de les manipulacions castellanistes i els seus atacs al parlament i els polítics catalans.

I els recomano que encomptes de voler viure de la mamella es posin a treballar.
+1
-1
QUINA PENA
indignat, 20/06/2011 a les 13:01
fa riure llegir alguns comentaris, Endavant i la CUP són a les manifestacions d'indignats. Aquests també son feixistes espanyols??? ains catalanets de CiU, quina pena, amb vosaltres mai en farem res de bo. Criminalitzeu el moviment, ens donarà més força i farem el que no teniu collons de fer, l'autodeterminació
+2
-3
MERCENARIS
Jofre, 20/06/2011 a les 11:51
On era tota aquesta xusma de violents antisistema, pijoprogres, dropos professionals i españolistes radicals mentre les esquerres, o sigui, el Tripartit, arruinava Catalunya? Ara que els seus han estat pràcticament esborrats del mapa polític després de dues eleccions democràtiques, apareix aquest ramat de mercenaris esquerranosos a demanar més subvencions per seguir gandulejant i circunscripció única per salvaguardar España. I tot en la "lengua" del seu "Imperio". Quina llàstima no tenir un Govern amb dos collons, per acabar d'una vegada amb tanta púrria de criptofeixistes!
+8
-4
...NO QUEPA LA MENOR DUDA...
qvic, 20/06/2011 a les 04:13
FEyJONS acaba el seu manifest d'adhesió al 15-M dient: "...que cuentan con nuestro apoyo, y que, en caso de que en algún momento DISPONGAMOS DE LOS MECANISMOS DE CAMBIO NECESARIOS, NO QUEPA LA MENOR DUDA DE QUE PONDREMOS EN PRACTICA LAS MEDIDAS NECESARIAS encaminadas a garantizar la libertad, la justicia social y una democracia real, directa y sin intermediarios." Ja ho saben els "indignats", si poden els de la FEyJONS els ajudaran a bombardejar el Parlament català.
+2
-2
FEyJONS amb el 15-M
qvic, 20/06/2011 a les 04:01

http://ves.cat/index.php?url=http
%3A%2F%2Fwww.falange.es%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D1112%3Afe-de-las-jons-ante-el-movimiento-15-m%26catid%3D85%3Aactualidad%26Itemid%3D47
+4
-3
La FEyJONS recolza el 15-M
qvic, 20/06/2011 a les 03:58
Les meves sospites s'han complert. Falange Española y de las JONS, recolza el moviment 15-M i els anima a seguir ja que comparteix els seus ideals i fa temps que els predica. Mireu el seu posicionament:
http://ves.cat/aJbt.
Recapitulant, ja tenim la FEyJONS, C's, UPyD, ressentits d'esquerra i dreta pels últims resultats que han representat un gir nacional en el govern català...LERROUXISME EN ESTAT PUR!
+2
-1
fe d'errades
qvic, 20/06/2011 a les 02:48
Disculpeu, però els moviments a que em referia son el 10-J i el 15-J, evidentment.
+4
-1
La FEyJONS s'ha adherit?
qvic, 20/06/2011 a les 02:45
La relació amb Espanya està cada cop més malmesa, els catalans i catalanes estem cada cop més farts de pertànyer a aquest estat pels greus perjudicis que ens reporta, per la manca de respecte, per l'actitud cada cop més cavernícola i feixistoide vers tot el que fa olor a català...No fa ni un any més d'un milió de catalans i catalanes sortim al carrer a denunciar aquesta relació i a proclamar la nostra ferma voluntat de decidir els nostres assumptes i inclòs la independència...I ara, desprès d'encara no un any, sorgeix un moviment, el 15-M, en el que no apareix ni l'ombre del 10-M, com si se l'hagués empassat la terra. I pobre del que se li acudeixi recordar-lo, serà immediatament titllat de "nacionalista" i "persona non grata porque divide". Volen una demostració més clara del que vol dir Lerrouxisme? La guinda ja és aquest personatge, Francisco Garrobo, fervent impulsor del "movimiento", membre de la comissió de comunicació, del servei d'ordre, a primera fila en totes les mogudes, antic militant de C's i de UPyD, que se'l pot veure embolicat en la bandera espanyola amb el toro inclòs. I encara hi han ruc que diuen que això és una maniobra de CiU per desprestigiar el "movimiento". La FEyJONS si no s'ha adherit, li deu faltar poc. Lerrouxisme en estat pur.
+1
-3
indignaos 0 -tsaristes capitalistes 1000000000000 a la trenta mil potencia!
Anònim, 20/06/2011 a les 02:01
molt be nois aquest cop heu aconsegit que cap tio foti merder... QUINA GRAN VICTORIA!!! JA HO TENIM QUASI TOT FET!!!!

MENTRES CATALUNYA NOMES SIAN 4 PROVINCIES APANYOLES MUNTAR MANIS A CATALUNYA ES UNA BURDA MANIPULACIO PQ EL TEMA ES QUEDI IGUAL

MIREU LES INMENSES MANIS INDEPENDENTISTES, TOTS AQUESTS O NO HAN VOTAT O HAN VOTAT AL PPCYU!!!! :DDDDDDD
+2
-7
Cada uno ve las cosas segun le interesa
GERONA, 20/06/2011 a les 01:49
¿Algunos no sabéis leer?, la noticia va de los indignados, algunos tenéis la mente tan enferma que solo veis vuestras obsesiones en cualquier cosa.

Manifestación del 10 de julio en Barcelona
instancias de la agencia EFE, ha cifrado la asistencia en 56.000 personas con un generoso margen de error al alza del 15%.
+7
-3
Spanish revolution
Joan Janet, 20/06/2011 a les 01:48
Heu vist l’eslògan de la capçalera? “El carrer és nostre!” El meu pare m’ha dit que és l’eslògan de Fraga Iribarne, fundador del PP, de quan va ser ministre de Franco. Sembla que el temps no hagi passat!
Joan Janet
+3
-2
Té un nom: LERROUXISME !!!
qvic, 20/06/2011 a les 01:38
que et va passar ahir, anònim "independentista"? et van prohibir defensar la teva terra i denunciar l'espoli i la negació al dret a decidir "porque eso divide"? Au, això si que és una bestiesa i té un nom: LERROUXISME!
+3
-1
Manifestació 10 -J.
Anònim, 20/06/2011 a les 01:32
+6
-2
Que no et portin a l'hort !
qvic, 20/06/2011 a les 01:28
a qui estimes més? tu no recordes la manifestació del 10-J? més d'un milió de catalans i catalanes al carrer, multitud d'estelades, de senyeres, de crits independentistes, de clams al dret a decidir...no fa ni un any. Has vist ni tan sols l'ombra d'aquelles reivindicacions en el moviment del 15-J? que passa? no existim? no son justes les nostres reivindicacions? ara és més important carregar contra el nostre legítim govern escollit democràticament i contra les nostres institucions, que eren els crits més sentits ahir? Ai, anònim "independentista", em semble que t'estan portant a l'hort.
+10
-3
Vacances
Mercè Jubany i López, 20/06/2011 a les 01:21
Som una família que estàvem acostumats a anar de càmping cada any a l’agost. Engany el meu marit a perdut la feina, a mi se m’ha acabat l’atur fa un parell de mesos i tota la família estem vivint de la minsa pensió de la tieta. Com que tenim dret a anar de vacances hem pensat d’acampar en alguna plaça de Barcelona. Algú ens pot suggerir quina seria la més indicada? Vivim a la zona del Clot i ens agradaria que fos el més aprop de casa possible per no haver de treure el cotxe, que tingués arbres, que hi hagués una font pública i, si pot ser, un estany per a poder-nos-hi banyar amb els nens. Gràcies.
Mercè Jubany i López.
+2
-5
a qui estimes més?
Anònim, 20/06/2011 a les 01:17
A qui estimes més, al pare o a la mare?
Vaja que si ets independentista no pots ser indignat, i si ets indignat, no pots ser independentista? Ho trobo una bestiesa
I si ho vols ser tot?
Qui ens ho impedeix?
A qui interessa resaltar totes les contradiccions del moviment dels indignats? (que en té moltes, però sempre el capitalisme salvatge ecològicament insostenible que privatitza tots els serveis públics i socialitza les perdues de les banques privades en tindrà moltes més)
Si jo fos de dretes, em posaria a cercar les mil connexions del moviment dels indignats amb els interessos espanyolitzadors.
Ja em perdonareu però jo defenc el dret de l'autodeterminació i el dret de ser digne.
+7
-8
Com sempra
Joan Carasóc Espanyol, 19/06/2011 a les 23:52
Ya están els tontus aquets que penllan cumentaris a ND desputricán contra Espanya, com sempra. Dona el mateish de qué es parli. Que la nutisia es sobra eculugía, doncs posan el de sempra: "Espanya ens roba", "la culpa da ca es morin els peishus del Ebre es perque el expoli de Espanya els ufega", etc.; si, en cambi, la nutisia va de delincuensia: "més churisus hi-há a Madrit", "aishó també es culpa de Ejjjjjjjjjpanya", "el 99,99% dels delincuéns tenan cucnoms castelláns"... O sigui, eis van a pinyó fixe, pusant sempre el mateish i destiland odi.

Quina colla de burrus. Fan pena i fastic. Aneu a ca'l psiquiatra, cony!!
+3
-5
DIGNITAT: AUTO DETERMINACION
Anònim, 19/06/2011 a les 23:43
TIPS DE RECEBRE LECÇONS DE DREITS HUMANS, DE DEMOCRÀCIA OBLIGATORIA, DE CONVIVÈNCIA, DE SOLIDARITAT, D'EDUCACION, VIOLÈNCIAS POLICIALS, ESPOLI FISCAL.

SOLUCION A LA INDIGNACION?
AUTO DETERMINACION!

PPSOE = COLONIALISME
CYU, ESGUERRA = COLLABORACION
+7
-1
Lerrouxisme Fora!
Linda, 19/06/2011 a les 23:19
Fora lerrouxisme. Sempre la mateixa història.
+11
-5
EL PROBLEMA ES ESPANYA.
Judas Priest, 19/06/2011 a les 23:16
El problema de Catalunya són els 20000 milions d´euros anuals d´espoli fiscal i aquests indignats ni ho esmenten. La crisi només existeix a Grècia, Portugal, Irlanda i Espanya. A Holanda tenen un 4% d´atur, a Itàlia un 8%, etc. Espanya MAI sortirà de la crisi, perquè el "boom" de la construcció ja no tornarà. Aquesta és i serà la realitat econòmica d´Espanya d´aquí a la eternitat. Espanya no va tenir revolució industrial i ara paga les conseqüencies. Aquests indignats han crescut amb el "Espanya va bien" i s´ho han cregut. Espanya ha tornat a ser el que era i ha sigut sempre: un país pobre. Si voleu sortir de la crisi, només queda proclamar la independència de Catalunya, on si va haver-hi revolució industrial.
+12
-3
Molt poca memòria.
Anònim, 19/06/2011 a les 23:05
Massa "pijo-progre-multi-culti" i massa manta. Tampoc se'n recorda ningú que, a part de la mani encapcelada per Òmnium Cultural sota el lema " Som una Nació, Nosaltres Decidim" el 10-J del 2010. I tampoc se'n recorda ningú de les Consultes Populars ni de la Manifestació de Brussel·les.
Indignat és el que jo estic amb els indignats que només combregueu amb ecspanya i us feu passar per independentistes!!!
Si realment sou independentistes i democràtics no hauríeu de permetre la violència en contra del Parlament de Catalunya i us manifestaríeu davant del Congrés dels di(s)putats de Madris.
+8
-2
Fart no indignat !!!!
Anònim, 19/06/2011 a les 22:59
Per a pesats. Portaves la estelada? T'has atrevit a fer-ho? Sòc capaç d'entendre't els indipendentiste som també indignats però farts. FARTS d'haver de viure tants anys indignats. Farts de l'estat ESP que tenim clar és la mateixa crisi. Sabem des de molt de temps que no hi podem comptar. Ens espolia i ens nega. És fàcil aquest moviment no cal pencar només t'has de deixar portar. La premsa et mimarà i no passaràs mai per l'Audiencia Nacionl ni et negaran un permís ni et multaran per posar una simple taula informativa a l'espai públic. Sé qeu molts independentistes hi han anat. Però amgant que ho eren, oi? Algu o algo els ha dit que això no toca. Que podien cobrar (tortes esclar!). I doncs m'ho podeu explicar? Quan un moviment qeu demana democràcia et fa callar fen que neguis la realitat i la veritat és tot el contrari al que diu ser. Quants independentistes que no dubto gens hi eren s'han atrevit a demanar prou espoli fiscal? Aquest és el nostre gran problema. El que precisament aquest moviment ens vol fer oblidar. Acampada Sol o Caceres o ... Encara és hora reclami el meu dret com a ciutadà de la nació CAT a decidir. Encara és hora recongui el que li he hagut de pagar i li estic pagant. Si això passes hi hagués anat. Per als ESP mai no toca i estic fart de ser ciutadà de 2a i ells de 1a i ens facin callar amb els tanks o amb l'ara no toca. No hi veig cap mena de diferència entre aquest moviment i el que estic visquin cada día i el que varem viure durant el franquisme i durant anys i panys. Jo no estic indignat estic FART. NO és el meu projecte és el seu. Ells sempre pidolant solidaritat i fent-nos callar i nosaltres a continuar callant i pagant i retallant. Què han retallat a Madrid a Caceres a Sevilla a ...? Algun Independentista em pot contestar?. Potser llavors podre començar a dubtar ara per ara mai m'hi trobaràs. I com jo en som uns quants. Algun indignat s'atreveix ara i aqui a dir-me per què no toca parlar de l'espoli fiscal i que haig de callar? quan el maleït estat ESP m'ha estafat el vot repetidament per què abans havia masacrat al poble català? Encara es hora cap d'aquests indignats tant democrates em demanin perdó pel genocidi que l'estat ESP va fer sota el franquisme al poble català?!!! A mi cap indignat em fa callar perquè jo ja estic FART.
+8
-0
Manifestació inutil
Behria, 19/06/2011 a les 22:57
Una manifestació que no servirà absolutament per a res, perque Espanya seguirà sent un pais capitalista, no hi haurà cap revolució i el poble haurà de sortir de la crisi treballant molt i cobrant poc, perque per ara no s'ha vist enlloc (ni a Grècia) que els deutes no es paguin o que el petroli i les medicines te les regalin els països veins.

El que podia fer mal de debò a l'Estat era mobilitzar-se contra l'espoli fiscal de què és victima Catalunya, pero el CNI ja ha tingut cura de reconduir la situació, gràcies a la ceguesa d'ERC, la fluixera de CiU i la fidelitat a Espanya del PSC i la demagoga ICV.

Una tarda perduda. Ja veurem com les gastarà el PP quan governi, no tingueu cap dubte quie molts dels que es manifestaven, si el PP els garanteix ma dura, retallada de les llibertats i alguns diners per fotre cerveses (vaja, tornar a la festa que va acabar l'any passat), ja es donaran per satisfets.
+8
-0
Qui és el qissoflauta? Ells o nosaltres?
Anònim, 19/06/2011 a les 22:53
Als Països Catalans tenim més d'1.200.000 aturats (18%, al gener del 2011) i una taxa d'atur juvenil que arriba al 40%. No és motiu per a emprenyar-se?

Sortim al carrer a reclamar el finançament que ens correspon ja o ens enfonsem. Amb una Generalitat endeutada de per vida, amb retallades socials (no tenen altra nom i no queda altra solució) i d'inversió pública, amb Europa mirant amb lupa, hi ha cap més camí?
+7
-1
Fart no indignat !!!!
Anònim, 19/06/2011 a les 22:27
Per a pesats. Portaves la estelada? T'has atrevit a fer-ho? Sòc capaç d'entendre't els indipendentiste som també indignats però farts. FARTS d'haver de viure tants anys indignats. Farts de l'estat ESP que tenim clar és la mateixa crisi. Sabem des de molt de temps que no hi podem comptar. Ens espolia i ens nega. És fàcil aquest moviment no cal pencar només t'has de deixar portar. La premsa et mimarà i no passaràs mai per l'Audiencia Nacionl ni et negaran un permís ni et multaran per posar una simple taula informativa a l'espai públic. Sé qeu molts independentistes hi han anat. Però amgant que ho eren, oi? Algu o algo els ha dit que això no toca. Que podien cobrar (tortes esclar!). I doncs m'ho podeu explicar? Quan un moviment qeu demana democràcia et fa callar fen que neguis la realitat i la veritat és tot el contrari al que diu ser. Quants independentistes que no dubto gens hi eren s'han atrevit a demanar prou espoli fiscal? Aquest és el nostre gran problema. El que precisament aquest moviment ens vol fer oblidar. Acampada Sol o Caceres o ... Encara és hora reclami el meu dret com a ciutadà de la nació CAT a decidir. Encara és hora recongui el que li he hagut de pagar i li estic pagant. Si això passes hi hagués anat. Per als ESP mai no toca i estic fart de ser ciutadà de 2a i ells de 1a i ens facin callar amb els tanks o amb l'ara no toca. No hi veig cap mena de diferència entre aquest moviment i el que estic visquin cada día i el que varem viure durant el franquisme i durant anys i panys. Jo no estic indignat estic FART. NO és el meu projecte és el seu. Ells sempre pidolant solidaritat i fent-nos callar i nosaltres a continuar callant i pagant i retallant. Què han retallat a Madrid a Caceres a Sevilla a ...? Algun Independentista em pot contestar?. Potser llavors podre començar a dubtar ara per ara mai m'hi trobaràs. I com jo en som uns quants. Algun indignat s'atreveix ara i aqui a dir-me per què no toca parlar de l'espoli fiscal i que haig de callar? quan el maleït estat ESP m'ha estafat el vot repetidament per què abans havia masacrat al poble català? Encara es hora cap d'aquests indignats tant democrates em demanin perdó pel genocidi que l'estat ESP va fer sota el franquisme al poble català?!!! A mi cap indignat em fa callar perquè jo ja estic FART.
+12
-2
indigne expoli fiscal
Terra de Ponent, 19/06/2011 a les 22:25
Indigne expoli fiscal colonialista d'Espanya cap a catalunya. On eren les senyeres catalanes a la manifa, i els cartells i les proclames, ha quedat pal·les que és un moviment espanyol empeltat a la nostra terra. PD: A Lleida hi manca gent per collir fruita, Vindran els pijoprogres o els quissuflautes a treballar la terra?
+5
-1
Jo també ho soc d'independentista
Anònim, 19/06/2011 a les 22:23
Em fa l'efecte que aquests indignats (els de la manifestació d'avui) són majoritàriament gent desencantada amb les opcions polítiques d'esquerres en general, per tant, un espectre social prou ampli on s'hi troben des de espanyolistes, federalistes a ..., sí, independentistes. Desqualificar-los no treu cap a res.

És obvi que moltes de les propostes que una minoria d'ells han recollit són utòpiques o errònies, i moltes en clau espanyolista, però el sentiment d'indignació no és aliè als molts que pateixen molt de prop els efectes de la crisi (siguin espanyolistes o siguin catalanistes) o que podent-ne allunyar-se no concebeixen que ningú dels que ens han portat cap a aquesta situació en paguin ells cap conseqüència. És molt innocent si és vol, però molt humà després de tot. Tant humà com el sentiment de solidaritat d'en Macià i de tants i tants militants d'Estat Català vers la classe treballadora catalana de la seva època (o menteixo?)

Que ser catalans i catalanistes no ens faci perdre la noció de que som persones. Cometriem un greu error, precissament nosaltres, que coneixem millor que ningú que és que ens escanyin econònomicament, que ens vexin per ser i voler ser el que som, que ens neguin drets per a autodeterminar-nos tot i poder tenir els recursos al nostre abast..., en no veure que la seva indignació (no parlo obviament dels seus objectius, perque de fet ens hem volgut mantenir al marge i no hem volgut propossar els nostres objectius o no almenys amb prou fermessa. Ex. dret d'autodeterminació) no és diferent de la nostra.
+7
-2
Fart no indignat !!!!
Anònim, 19/06/2011 a les 22:06
Per a pesats. Portaves la estelada? T'has atrevit a fer-ho? Sòc capaç d'entendre't els indipendentiste som també indignats però farts. FARTS d'haver de viure tants anys indignats. Farts de l'estat ESP que tenim clar és la mateixa crisi. Sabem des de molt de temps que no hi podem comptar. Ens espolia i ens nega. És fàcil aquest moviment no cal pencar només t'has de deixar portar. La premsa et mimarà i no passaràs mai per l'Audiencia Nacionl ni et negaran un permís ni et multaran per posar una simple taula informativa a l'espai públic. Sé qeu molts independentistes hi han anat. Però amgant que ho eren, oi? Algu o algo els ha dit que això no toca. Que podien cobrar (tortes esclar!). I doncs m'ho podeu explicar? Quan un moviment qeu demana democràcia et fa callar fen que neguis la realitat i la veritat és tot el contrari al que diu ser. Quants independentistes que no dubto gens hi eren s'han atrevit a demanar prou espoli fiscal? Aquest és el nostre gran problema. El que precisament aquest moviment ens vol fer oblidar. Acampada Sol o Caceres o ... Encara és hora reclami el meu dret com a ciutadà de la nació CAT a decidir. Encara és hora recongui el que li he hagut de pagar i li estic pagant. Si això passes hi hagués anat. Per als ESP mai no toca i estic fart de ser ciutadà de 2a i ells de 1a i ens facin callar amb els tanks o amb l'ara no toca. No hi veig cap mena de diferència entre aquest moviment i el que estic visquin cada día i el que varem viure durant el franquisme i durant anys i panys. Jo no estic indignat estic FART. NO és el meu projecte és el seu. Ells sempre pidolant solidaritat i fent-nos callar i nosaltres a continuar callant i pagant i retallant. Què han retallat a Madrid a Caceres a Sevilla a ...? Algun Independentista em pot contestar?. Potser llavors podre començar a dubtar ara per ara mai m'hi trobaràs. I com jo en som uns quants. Algun indignat s'atreveix ara i aqui a dir-me per què no toca parlar de l'espoli fiscal i que haig de callar? quan el maleït estat ESP m'ha estafat el vot repetidament per què abans havia masacrat al poble català? Encara es hora cap d'aquests indignats tant democrates em demanin perdó pel genocidi que l'estat ESP va fer sota el franquisme al poble català?!!! A mi cap indignat em fa callar perquè jo ja estic FART.
+5
-3
Pelegrí... ves a santiago i deixa les ADF en pau!
Joan Vilalta Masoller, 19/06/2011 a les 22:05
Si, les retallades a les ADF... Pelegrí... vols liquidar aquest patrimoni català?

(ND, ho diem per aqui, perquè no n'has tret cap noticia del tema)
+8
-9
PROU
Marc_Bcn, 19/06/2011 a les 22:02
Jo també sóc independentista i he anat a la manifestació. Els senyorets que es defensen per no participar en el canvi de sistema que estem començant des d'ara amb els termes "espanyolistes", "feixistes"... no són més que això: SENYORETS DE BONA VIDA. Els que patim cada mes per arribar amb un sou de merda ja n'estem farts de la societat que critica aquells que ens movem perquè alguna cosa canvii. Visca els indignats catalans! (No confondre amb l'acampadabcn que només representa un petitíssim grup d'indignats).
+4
-2
Pobre ramon sp (àlies fp)
Pep Lladó Garcia, 19/06/2011 a les 22:01
ramon sp... i de la resta del text de la marta no hi ha crítiques? aleshores, a més de masell, ets un passarell de muntanya!
+6
-3
Esquirol i a més, masell!
Pere Molera, 19/06/2011 a les 21:59
ramon sp... si tan savi ets, perquè votes als que pacten amb els que ens volen obligar a separar els nens i nenes de les nostres escoles en catalans i castellans?
+9
-10
Sóc independentista i indignat
Anònim, 19/06/2011 a les 21:32
I si alguns dels que comenteu aquí haguéssiu mogut el cul del sofà aquesta tarda, hauríeu vist que n'hi ha molt més com jo, molts més que saben que els drets nacionals van de la mà dels drets socials. No teniu ni idea (o sí) del que significa defensar el nostre país. Ho confoneu amb defensar els drets de quatre lladres o il.luminats que s'autoanomenen nacionalistes per poder fer i desfer al seu gust.
+5
-4
Marta, Marta...
ramonsp, 19/06/2011 a les 21:28
"Massell"? "Pacte"? "Escolartizar"? Marta Darder, de Figueres, si ja tens tan clara la teva opció política ara només et queda posar solució a això de l'expressió escrita en català, perquè si no, per molt independentista que siguis, t'haurem d'escolaritzar novament a tu...
+8
-6
Soc indignada i independentista... i vosaltres?
Marta Darder Roca (Figueres), 19/06/2011 a les 21:20
El que passa és que a Catalunya hi ha molt de masover massell i així ens va... que ara CiU pacte amb el PP arreu i calleu... i quan obliguin a escolartitzar en castellà ja no hi sereu a temps... (per cert, encara que el ND no ho diguin, divendres la sanchez Camacho ja va presentar la primera petició... en aquest sentit...

Jo, en canvi, m'indigno i fa temps que he deixat de ser masovera dels espanyols i dels de dretes!
+10
-2
Territori P.E.R.
Albert (de Cerdanya), 19/06/2011 a les 21:16
Es veritat el que m'han dit ???? Les ciutats i pobles on hi ha hagut més mobilitzacions han estat a les zones on fa 30 anys que funciona el P.E.R. (Plan de Empleo Rural) les conegudes "PEONADAS" : Andalucia, Extremadura, Murcia, Castilla.La Mancha,... S'ha nogut algú a Euskal Herria ???? ja sé que tenen el Concert Econòmic, pero, s'ha mogut algú ????? Estrany, no ????
+15
-1
Visquent a la terra del cuco
Mortadelo, 19/06/2011 a les 21:12
Teòricament si tanta gent són, poden crear el seu propi partit polític i tenir representació, fixa't tu si en donen de diputat les 300.000 persones que diuen que eren.

Ja m'agradaria veure a mi com aquests indignats creen els millions de llocs de feina necessaris sense fer fora els inmigrants i acceptantne de nous.

Ja m'agradaria veure a mi com els indignats atrauen inversors de fora després de nacionalitzar la banca i la indústria.

Ja m'agradiar veure a mi com els indignats encarregats del departament d'Interior tracten amb una manifestació violenta o una cèl.lula terrorista, amb floretes i aigua.

No pas per dir que aquest país va malament, que hi va, però els indignats no tenen solucions reals, la primera cosa que han de fer és donar suport a un partit polític d'esquerres o dretes, però mullarse, perquè sense mullarse tothom pot criticar i no donar solucions.
+16
-1
Caps i cues
Anònim, 19/06/2011 a les 21:01
La xifra és comptant els caps i les cues dels gossos flautistes?
Per cer, a les imatges de TV3 només he vist una senyera escarrensida, però una gran bandera republicana espanyola i una del Partit Comunista. Algú sap si s'han vist estelades? o les han prohibit per allò de que divideix?
+3
-15
pesats
Anònim, 19/06/2011 a les 20:43
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+18
-2
LERROUXISME EN ESTAT PUR
qvic, 19/06/2011 a les 20:36
"HAY ESTA EL PUEBLO TRABAJADOR EXPLOTADO CATALAN LUCHANDO" Lerrouxisme en estat pur. Una amalgama de neo-lerrouxistes, intel·lectuals, sindicalistes, polítics esquerrans ressentits dels resultats de les últimes eleccions, okupes "anacionals" i molta gent ingènua emprenyada que s'apunta a sortir al carrer per la misèria a que ens està abocant aquests estat espoliador i depredador i aquesta crisi provocada per banquers i especuladors. Tots contra el nostre legítim govern i les nostres institucions. No ho dubteu pas, darrera aquest moviments hi han que estan bellugant fils per aconseguir amb demagògia, cridòria i al carrer el que no poden aconseguir per les urnes, anorrear-nos com a poble i assimilar-nos a Espanya.
+15
-2
PIE. Partido de los Indignados de España
Anònim, 19/06/2011 a les 20:15
Aquest lerrouxistes i aprenents d'anarquistes cal que constitueixin un partit polític com més aviat millor i es copsi la força que realment tenen. Potser si passa això es desiflaran i faran un pet com un aglà. Tenen massa polítics infiltrats de Siudadanus, Iniciativa, UPyD, Falange...i d'altres moviments anticatalans que fa que sembla que siguin més...
No perdeu el temps, que potser el Sr. Sapateru avançarà les eleccionsa finals de novembre
+15
-4
Aturem els indesitjables
Anònim, 19/06/2011 a les 20:13
Els indignats són espanyolistes, castellas i indesitjables.
Enemic a la vista!!!
+12
-0
La fi es femení en català
Anònim, 19/06/2011 a les 20:09
En català es diu la fi i no el fi. És femení.
Com que sembla que no teniu correctors a Nació Digital, ho fem entre tots.
Moltes mercès
+16
-8
FORA GOSSOS
ALLIBEREM ELS CARRERS DE CATALUNYA DE POTOLS , 19/06/2011 a les 20:01
ELS HE VIST DE A PROP I SON TOTS CASTELLANOTS , BRUTS, PELUTS I FEIXISTOIDES.

A L'AGUAIT AMB AQUESTA GENT QUE NO ÉS AIGUA CLARA!!


TOT CRIDANT EN ESPANYOL TOTS ELS ESLOGANS, KINA PUDOR!!!

AIXÒ ÉS UNA ENSARRONADA DE LA DRETA ESPANYOLA!!1
+14
-7
PROU NAZIS A CATALUNYA
ALLIBEREM CATALUNYA DE POTOLS FEIXISTES, 19/06/2011 a les 19:56
FEM-LOS FORA, KE NO ENS ENSARRONIN, ARA JA SABEM QUE CALCEN EL MATEIX PEU QUE EL PP DE FRAGA I FRANCISCO FRANCO. ESPANYOLISTES I AUTORITARIS, DE DEMOCRÀTES RES DE RES, KE NO US ENSARRONIN!!!
+16
-5
Igual que en Fraga
ramonpamies, 19/06/2011 a les 19:38
El lema d'en Fraga Iribarne era el mateix. Ni això saben aquesta colla de ignorants que acabaran per espatllar el mon
+2
-6
ND més equanim , ara
postfederalista, 19/06/2011 a les 19:28
Aixó ja està més be, srs de ND
+5
-9
N D Manipuladora
postfederalista, 19/06/2011 a les 19:24
No em puc moure de casa i segueixo totes les WEB dels massmedia catalans.La mes manipuladora ND. Ha canviat la foto per`tambe es manipuladora. No informa de la manifestacio que s'està acabant. Manca de mitjants ?
+14
-4
vacances pels indignats
Quimet, 19/06/2011 a les 19:22
En comença a estar fart de tot aquest moviment que em sembla inutil i infatiloide. A veure si comença l'estiu i foten el camp de vacances.
+10
-4
Menyspreu el desordre
Escèptic, 19/06/2011 a les 19:05
Aquesta manifestació crearà molts llocs de treball....
Ens proposa un món millor...
Posem-nos les mans a la butxaca, aviam que queda.
+14
-10
Fart de l'esquerra
No sóc d'esquerres, 19/06/2011 a les 19:02
Hi ha una majoria silenciosa d'ordre i de dretes que no fa soroll, però que guanyarà les properes eleccions, per a desesperació de tant "indignat".
i és que tanta manifestació no ajuda a crear cap lloc de treball. Més aviat, el contrari.
Afortundament som a Europa i a Europa mana la dreta, per a desesperació de l'esquerra somiatruites i venedora de fums que es pensa que el carrer és seu perquè reuneix uns milers de persones.
+13
-10
Ramat
Anònim, 19/06/2011 a les 19:01
Recolliu els fems, un cop acabi la mani...
+5
-17
Indignat per la manipulacio de N D
postfederalista, 19/06/2011 a les 18:56
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+3
-37
Ja ja ja ja ja
Anònim, 19/06/2011 a les 18:45
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-43
Engaña a tú padre.
Anònim, 19/06/2011 a les 18:44
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+31
-8
Milers?
AliBay, 19/06/2011 a les 18:38
Jo he vist el començament de la manifestació a la Diagonal i allà no hi havia ni cent cinquanta persones.

I l'únic lema que he sentit en català ha sigut "Puig dimissió"; la resta "en la lengua del Imperio".

Espero que algun dia els periodistes expliqueu per què els doneu tantíssima cobertura a uns paios que ni tenen discurs, ni movilitzen la ciutadania, ni aporten cap novetat a la societat.
+27
-5
És l'ocasió
Anònim, 19/06/2011 a les 18:36
Mentres estan entrentugs a la marxa es pot netejar la Plaça Catalunya fotent a la merda tota la merda que han escampat
+9
-1
El carrer serà nostre, però i el bosc?
Anònim, 19/06/2011 a les 18:33
Retallades a les ADF... Quina barra que tenen!
+23
-7
Ramat
Anònim, 19/06/2011 a les 18:27
Recolliu els fems, un cop acabi la mani...
+25
-2
Proposta de diàleg
Anònim, 19/06/2011 a les 18:26
És veritat que Artur Mas no ha rebut resposta a la seva proposta de diàleg amb els indignats? I per què? Perquè no tenen representants o perquè no tenen interès en parlar o ...? Podríeu interessar-vos per això els peridistes, sisplau?
+27
-4
El carrer es nostre
Anònim, 19/06/2011 a les 18:24
Com va dir en Manuel Fraga Iribarne.
+26
-2
lerrouxisme no
Anònim, 19/06/2011 a les 18:23
Quina mandra...
+62
-3
Algú ho recorda ?
Anònim, 19/06/2011 a les 17:55
Només recordar que a la manifestació del 10 de juliol de l'any passat hi havia 1 milió i mig de persones.
+37
-3
Vaaaja!,
Inuit, 19/06/2011 a les 17:46
No podien haver trobat un "slogan" que no ens recordés en Fraga Iribarne?. Ecs!.
+33
-4
VISCA L'ESTAT CATALÀ
Anònim, 19/06/2011 a les 17:40
//*//

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: