Notícia

Actegranollerslweb
Fletxa_component
17/05/2011
ICV-EUiA al Vallès Oriental presenta els seus 30 caps de llista en l’acte central a Granollers

El Teatre Auditori de Granollers ha acollit aquest dilluns l’acte central d’ICV-EUiA del Vallès Oriental on s’han pogut veure i escoltar una bona representació dels caps de llista de les 30 candidatures de la comarca. Entre aquests s’han pogut escoltar les veus de l’alcaldable de Granollers, Josep Casasnovas; la de Sant Fost de Campsentelles, Núria Fresquet; la de Sant Celoni, Carmen Montes; el de Montmeló, Jordi Manils; Alberto López, alcaldable per La Llagosta; i Noemí Fernández per Mollet.

En la intervenció del candidat per Granollers, Josep Casasnovas ha fet un repàs a les propostes d’ICV-EUiA, destacant que la coalició vol un Granollers treballant per l’economia verda i per una gestió sostenible i eficient del consum de l’energia. Creant ocupació, promovent una oficina d’ocupació que gestioni una bossa de treball, incorporar clàusules als contractes públics per afavorir als aturats i aturades de Granollers. Segons ha dit Casasnovas, “la prioritat ara és un Granollers amb pobresa zero, cohesió social, ocupació i uns serveis socials capdavanters per ajudar les persones més vulnerables”.

 

Per Casasnovas, cal un nou model de participació ciutadana i construcció col·lectiva de la ciutat, és necessari, amb barris per viure i conviure, mantenint la rehabilitació urbanística i potenciant el teixit associatiu. Cal potenciar el comerç de proximitat i col·laborar amb les associacions de comerciants,”des del comerç també podem crear ocupació”.

Pel candidat per Granollers, Josep Casasnovas a la gent se l’ha de defensar de les polítiques antisocials, tant si venen de CiU com si venen del PSC. Dimecres passat a Granollers i dissabte a Barcelona els ciutadans es van mobilitzar per dir prou a les retallades convergents i socialistes. Convergència esta retallant en educació, sanitat i serveis social, “però encara ho farà més desprès de les eleccions locals si no els aturem”, ara s’amaguen.

 

Casasnovas ha recordat que Zapatero és el president de l’atur, a Granollers 5.700 aturats i aturades, de la reforma laboral, de la retallada dels sous als funcionaris, de la congelació de les pensions i de l’allargament de l’edat de jubilació. I quan parlem de Zapatero “no podem oblidar que el PSC dóna ple suport a les seves polítiques, el PSC ha votat la reforma laboral, la congelació de les pensions i totes les retallades”. I això aquí a Granollers, amb un ajuntament amb majoria absoluta socialista, ho hem de recordar”.

 

Segons Casasnovas, ara els alcaldes i regidors socialistes s’oposen a les retallades de CiU.  Però cal ser coherents, que diu en Mayoral, per exemple, de les retallades de Zapatero.  “La congelació de les pensions, la retallada dels sous dels treballadors del sector públic, la reforma laboral o l’allargament de l’edat de jubilació, també afecten a la gent de Granollers, dons no diu res”.

 

Nosaltres no amaguem ni el nostre logo ni els nostres colors i fem campanya amb en Joan Herrera i Jordi Miralles perquè sempre hem estat al costat de la gent i no hem d’amagar ningú sota la catifa.

 

Per acabar Casasnovas ha fet una crida als ciutadans de Granollers, “els que es van mobilitzar dimecres a Granollers i dissabte a Barcelona han d’anar a votar el diumenge Iniciativa Verds – Esquerra Unida,  no volem una ciutat hipotecada per majories absolutes, hem vist com els governs socialistes i convergents, quan governen sols apliquen retallades socials i als drets laborals”.

 

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha felicitat la coalició per totes les candidatures aconseguides a la comarca i ha agraït la tasca dels més de 500 homes i dones del Vallès Oriental que han donat un pas endavant en favor d’un compromís d’esquerres.

 

El secretari general d’ICV Joan Herrera ha assegurat esperar que les retallades que el president ha fet des que govern la Generalitat i les que pensa fer després del 22 de maig “li passin factura” i en aquest sentit li ha demanat que faci “menys de salvapàtries i que escolti més a la gent”.

 

De quina responsabilitat parla Mas quan permet que els bancs es quedin amb els pisos per un 50% del valor i els torna vendre a un preu superior?”, s’ha preguntat Herrera alhora que ho ha qualificat d’usura.

DJ 16/06/2011 | 04:54
Fons_fixed_agenda
Fons_fixed_publications
Mesicvpergranollers
  • Mesveure