Tue21062011

Ultima Actualitzacio04:20:20 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Economia

Economía

El Prat acull la Fira del Cooperativisme i Social

frame_03154.165Aquest dissabte s'ha celebrat com a cloenda de la Setmana de l'Economia Cooperativa i Social del Prat, la Fira del Cooperativisme. La mostra ha servit per dónar a conèixer les empreses cooperatives del Prat i dels municipis del voltant.
Durant la setmana s'han celebrat fòrums, tallers i jornades formatives per a professionals i nous emprenedors. La Fira, que ja es celebra des de fa 3 anys, té com a objectiu impulsar i donar a conèixer l'economia cooperativa. Joan Rodríguez, director de serveis  de promoció econòmica i comerç de l'ajuntament del Prat, ha declarat que aquesta fira té molt projectes de futur:
Per la seva banda, Xavier López, director general d'economia social i cooperativa i treball autònom ha destacat que tot i la crisi, el cooperativisme està present a mols àmbits de l'economia:
La Fira que segons els organitzadors ha tingut una bona resposta de públic,  s'han pogut veure diferents tipus de cooperatives que treballen en diversos sectors, com per exemple agències de viatges o societats laborals d'arts gràfiques.
Durant la setmana s'han celebrat fòrums, tallers i jornades formatives per a professionals i nous emprenedors. La Fira, que ja es celebra des de fa 3 anys, té com a objectiu impulsar i donar a conèixer l'economia cooperativa. Joan Rodríguez, director de serveis  de promoció econòmica i comerç de l'ajuntament del Prat, ha declarat que aquesta fira té molt projectes de futur: Per la seva banda, Xavier López, director general d'economia social i cooperativa i treball autònom ha destacat que tot i la crisi, el cooperativisme està present a mols àmbits de l'economia: La Fira que segons els organitzadors ha tingut una bona resposta de públic,  s'han pogut veure diferents tipus de cooperatives que treballen en diversos sectors, com per exemple agències de viatges o societats laborals d'arts gràfiques.

El Prat celebra la Setmana de l'Economia Cooperativa i Social

frame_03141.1525Aquests dies i fins dissabte es celebra al Prat la Setmana de l’Economia Cooperativa i Social. Dins d’aquestes jornades es celebren diferents actes com fòrums, conferències i accions formatives per a nous emprenedors.
Un dels eixos principals d'aquesta setmana és precisament crear interès per als nous empresaris i  reforçar les cooperatives existents perquè es converteixin en el nou motor per l’emergència de noves empreses. Així ho ha declarat l'alcalde la vila Lluís Tejedor.
Un altre dels eixos principals es potenciar l'economia social posant l'eix principal en les persones i no el capital.
El president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Perfecto Alonso, ha destacat la importancia dels debats que planteja aquesta setmana de l'economia cooperativa, per generar motivació en els emprenedors
La Setmana acabarà aquest dissabte al matí amb la Fira del Cooperativisme on hi participaran cooperatives del Prat i altres de l’entorn del municipi. La mostra, que serà oberta al públic és celebrarà a la Plaça Ramon Roigé i Badia del Prat.
Un dels eixos principals d'aquesta setmana és precisament crear interès per als nous empresaris i  reforçar les cooperatives existents perquè es converteixin en el nou motor per l’emergència de noves empreses. Així ho ha declarat l'alcalde la vila Lluís Tejedor. Un altre dels eixos principals es potenciar l'economia social posant l'eix principal en les persones i no el capital. El president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Perfecto Alonso, ha destacat la importancia dels debats que planteja aquesta setmana de l'economia cooperativa, per generar motivació en els emprenedors
La Setmana acabarà aquest dissabte al matí amb la Fira del Cooperativisme on hi participaran cooperatives del Prat i altres de l’entorn del municipi. La mostra, que serà oberta al públic és celebrarà a la Plaça Ramon Roigé i Badia del Prat.

El Baix Llobregat s'uneix contra les retallades d'Artur Mas

frame_03000.574El Baix Llobregat s'ha tornat a sumar aquest dimecres a la jornada de protestes contra les retallades realitzades pel Govern de la Generalitat comandat per Convergència i Unió. Els diferents hospitals i centres educatius públics de la comarca s'han mobilitzat contra els ajustaments pressupostaris presentats per les conselleries d'Artur Mas. Al Moisès Broggi una trentena de membres del personal sanitàri, així com usuàris i veïns de la zona, s'han adherit a la manifestació organitzada des dels sindicats i les Associacions de Veïns. Tots plegats han aconseguit tallar la rotonda de sortida de la ronda de dalt a l'alçada de l'Hospital comarcal amb les conseqüents cues que han patit els conductors que circulaven per la via. I així sonava la concentració d'estudiants i de docents que també s'han manifestat a Sant Boi per protestar contra les reformes de la Generalitat en matèria d'educació. Una protesta que ha aplegat tots els centres educatius del municipi i que acabat amb la carretera principal tallada. A Esplugues, el personal d'ensenyament també s'ha afegit a les reclamacions contra les retallades motivades pel Govern d'Artur Mas amb uns instants de protesta. Totes aquestes mobilitzacions serveixen de suport a la que es realitzarà el proper dissabte 14 de maig a les onze a la barcelonina plaça Catalunya per mostrar el rebuig de la societat a les retallades socials

UGT organitza una Jornada de treball per l'igualtat de gènere

frame_02992.150El Palau Falguera de Sant Feliu ha acullit la jornada de treball per a delegades i delegats de UGT al Baix Llobregat. Aquest acte tenia com a principal objectiu la lluita contra l'igualtat de gènere. El lema era " Negociació col.lectiva: aspectes que es poden incloure en matèria d'igualtat". La Jornada ha comptat amb la presència de la Secretària d'Igualtat de la UGT de Catalunya, Raquel Gil, i Lourdes Borrell, alcaldessa de Sant Feliu. Borrell ha afirmat que encara no hem assolit la total igualtat entre homes i dones. Pel que fa a les empreses, la alcaldessa creu que no és una realitat la igualtat d'horaris i encara moltes dones han de compaginar el treball amb les tasques de la llar. Per la seva banda, Raquel Gil creu que n'hi han molts convenis que estan en negociació i es poden millorar. A l'acte s'han tractat, principalment, tres temes. El primer era sobre mesures positives en els plans d'igualtat. El segon, va girar entorn un nou concepte sobre usos dels temps per part dels empresaris. I finalment, han parlat sobre la gestió de conflictes en el marc de la negociació col.lectiva.

El Fòrum Social del Baix s'adhereix a la mobilització del 14-M

frame_02993.59El Fòrum Social del Baix Llobregat s'ha adherit a la manifestació del proper 14 de maig en contra de les retallades realitzades pel govern de Convergència i Unió. El Fòrum Social es va constituir l'any 2003 i en formen part les entitats socials, sindicats i organitzacions. Pura Velarde, en representació de la Federació d'Associacions de Veïns del Baix Llobregat, Aurora Rosa, en representació de les AMPAS, Toni Mora, en representaciço de CCOO, i Xavier Juanto, en representació de la UGT, han realitzat la presentació. Els representants de les entitats han destacat, principalment, la necessitat de fer marxa enrere amb les retallades i, a més, recuperar els drets socials dels treballadors i treballadores. La seu de Comissions Obreres al Baix Llobregat ha estat l'escenari escollit per a la roda de premsa de suport a les mobilitzacions que es realitzaran a la capital catalana.

Galeria de imatges I

frame_03010.89.jpg

Galeria de imatges II

frame_03000.574.jpg

Galeria de imatges III

frame_02988.50.jpg

Galeria de imatges IV

frame_03056.180.jpg

colaboracion