Tue21062011

Ultima Actualitzacio04:20:20 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Cultura

Cultura

Gavà aposta per l'oci i la cultura a la Festa Major de Sant Pere

frame_03162.164Concerts, exposicions, Circuit de les Arts o activitats relacionades amb el foc. Aquestes seran les novetats d'enguany de la Festa Major de Sant Pere, de Gavà. Així ho ha declarat Joaquim Balsera, alcalde de Gavà, durant la roda de premsa de presentació del programa de la Festa d'estiu del municipi.
Balsera ha volgut agrair la participació de totes les entitats, agents i persones que fan possible la Festa Major, sobretot, durant aquest període de crisi econòmica, on l'objectiu com sempre, ha declarat, és gaudir de la festivitat.
El programa La Festa Major de Sant Pere d'enguany se centra en propostes culturals i d'oci en una clara aposta per l'ús dels espais públics del municipi.
Una altre eix fonamental d'aquesta festa, molt consolidada a Gavà, és  la recuperació de les tradicions  de la cultura festiva catalana.
Podran  gaudir de la Festa Major de Sant Pere del 25 al 29 juny.
Balsera ha volgut agrair la participació de totes les entitats, agents i persones que fan possible la Festa Major, sobretot, durant aquest període de crisi econòmica, on l'objectiu com sempre, ha declarat, és gaudir de la festivitat. El programa La Festa Major de Sant Pere d'enguany se centra en propostes culturals i d'oci en una clara aposta per l'ús dels espais públics del municipi. Una altre eix fonamental d'aquesta festa, molt consolidada a Gavà, és  la recuperació de les tradicions  de la cultura festiva catalana. Podran  gaudir de la Festa Major de Sant Pere del 25 al 29 juny.

Molins de Rei acull la 17ena Trobada de Colles Castelleres

frame_03147.782Els Matossers de Molins de Rei han estat els amfitrions de la trobada castellera del Baix Llobregat d'aquest any. La festa, que enguany arriba a la 17 ena edició, ha comptat amb la participació de les 6 colles de la comarca.
La trobada ha començat amb una concentració de colles a la plaça de l'Ajuntament i ha continuat amb tres cerviles fins la plaça de l'esglèsia, on ha tingut lloc l'actuació castellera de la Trobada.
David Fernàndez-Ochoa, president dels matossers de Molins de Rei,  ha volgut explicar el perquè d'aquesta festa:
El president dels matossers també ha volgut animar a la gent de participar dels castells
La dissetena edició de la Trobada ha arribat en un bon moment tant per al món casteller en general com per les colles del Baix Llobregat, ja que fa un any del nomenament dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.
La trobada ha començat amb una concentració de colles a la plaça de l'Ajuntament i ha continuat amb tres cerviles fins la plaça de l'esglèsia, on ha tingut lloc l'actuació castellera de la Trobada.David Fernàndez-Ochoa, president dels matossers de Molins de Rei,  ha volgut explicar el perquè d'aquesta festa: El president dels matossers també ha volgut animar a la gent de participar dels castells.La dissetena edició de la Trobada ha arribat en un bon moment tant per al món casteller en general com per les colles del Baix Llobregat, ja que fa un any del nomenament dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

La 8a edició de Fira Birra arriba a Molins de Rei

frame_03148.820Molins de Rei ha celebrat la vuitena edició de la FiraBirra, la Festa de la Cervesa. La jornada que s'ha dut a terme a la Plaça de la Llibertat de la vil.la ha comptat amb la participació de les entitats Club Futbol Sala Molins 99, Metal Defenders, Matossers, L'Entxuscat i el Club Handbol Molins de Rei, les quals s'han fet càrrec dels estands de degustació de cervesa.
Tots els visitants han tingut l'oportunitat de degustar una gran varietat de cerveses, tant nacionals com d'importació, i de tipologia molt diferent.
L'organitzador de la festa de la cervesa, Roger Savat, ha afirmat que aquest esdeveniment consisteix en el tast de més de 20 varietats de cervesa que durant el dia a dia no es poden degustar.
A més, Savat ha dit que es tracta d'una festa consolidada, per tant, volen seguir creixent, però d'una forma paulatina.
Entre les diferents activitats que han organitzat destaca el concert del grup musical Ed Tulipa.
Tots els visitants han tingut l'oportunitat de degustar una gran varietat de cerveses, tant nacionals com d'importació, i de tipologia molt diferent. L'organitzador de la festa de la cervesa, Roger Savat, ha afirmat que aquest esdeveniment consisteix en el tast de més de 20 varietats de cervesa que durant el dia a dia no es poden degustar. A més, Savat ha dit que es tracta d'una festa consolidada, per tant, volen seguir creixent, però d'una forma paulatina.  Entre les diferents activitats que han organitzat destaca el concert del grup musical Ed Tulipa.

Festa de la Cirera al Baix Llobregat

frame_03152.58Durant el primer cap de setmana de Juny, i ja a les portes de l'estiu, molts són els municipis que gaudeixen de la Festa de la Cirera. Dos d'ells han estat El Papiol, que enguany celebra la 19a edició d'aquesta festivitat, o la 31a de Torrelles de Llobregat. Una de les celebracions més emblemàtiques per gaudir de la tradició i de l'aportació dels pagesos a la vida social i cultural del Baix.
Mercat d'animació, cercaviles, actuacions musicals, sardanes, exposicions i, sobretot, mercats, concursos i rutes gastronòmiques.
Tot amb l'objectiu de promoure la producció de qualitat i de proximitats dels pagesos locals i la gastronomia elaborada amb cireres i productes del camp, on l'important és  la participació ciutadana.
A Torrelles, la festivitat també s'aprofita per promocionar l'artesania catalana a través de la Fira d'Artesans i per promoure les entitats locals amb la Mostra D'entitats i Comerços del municipi.
També ha Torrelles, i com a novetat d’engany, ha destacat la cerimònia inaugural dedicada al Japó, país conegut per la seva estimació al cirerer.
Potenciar l'agricultura viva de poble, conservar les tradicions i passar-s'ho molt bé han estat les expectatives de tots dos municipis.
Mercat d'animació, cercaviles, actuacions musicals, sardanes, exposicions i, sobretot, mercats, concursos i rutes gastronòmiques. Tot amb l'objectiu de promoure la producció de qualitat i de proximitats dels pagesos locals i la gastronomia elaborada amb cireres i productes del camp, on l'important és  la participació ciutadana. A Torrelles, la festivitat també s'aprofita per promocionar l'artesania catalana a través de la Fira d'Artesans i per promoure les entitats locals amb la Mostra D'entitats i Comerços del municipi.
També ha Torrelles, i com a novetat d’engany, ha destacat la cerimònia inaugural dedicada al Japó, país conegut per la seva estimació al cirerer. Potenciar l'agricultura viva de poble, conservar les tradicions i passar-s'ho molt bé han estat les expectatives de tots dos municipis.

Sant Just celebra la Festa Menor

frame_03150.775El primer cap de setmana de juny Sant Just Desvern celebra la seva tradicional Festa Menor. Una celebració que simbolitza la imminent arribada de l'estiu i la millor manera per promocionar la Festa Major, que el municipi celebra al mes d'agost.
La Festa Menor, tot i ser, tradicionalment, una festa jove, està oberta a tots el públics i té activitats per a totes les edats, tant per a grans, com per a petits. En definitiva, una manera d'implicar a tota la ciutadania de Sant Just.
I és què l'obectiu de la festa menor és molt clar: aconseguir popularitat i promocionar les activitats que la gent jove organitza a Sant Just.
La Festa Menor està organitzada per les entitats del municipi,  el consell de joventut, amb el suport de l'ajuntament de Sant Just, i per tots aquells que hi vulguin participar a títol individual,
La Festa Menor, tot i ser, tradicionalment, una festa jove, està oberta a tots el públics i té activitats per a totes les edats, tant per a grans, com per a petits. En definitiva, una manera d'implicar a tota la ciutadania de Sant Just.
I és què l'obectiu de la festa menor és molt clar: aconseguir popularitat i promocionar les activitats que la gent jove organitza a Sant Just. La Festa Menor està organitzada per les entitats del municipi,  el consell de joventut, amb el suport de l'ajuntament de Sant Just, i per tots aquells que hi vulguin participar a títol individual.

Galeria de imatges I

frame_02812.1034.jpg

Galeria de imatges II

frame_03055.1258.jpg

Galeria de imatges III

frame_02925.131.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02944.34.jpg

colaboracion