Dimarts, 21 de juny de 2011 | 12:35
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El CGPJ sanciona a la jutge María Sanahuja per dubtar de la instrucció del 'cas Millet'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Va criticar al jutge Juli Solaz
El CGPJ sanciona a la jutge María Sanahuja per dubtar de la instrucció del 'cas Millet'
20/06/2011 14:08
9millet-jutjat
EP.- El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha imposat una sanció lleu d'advertiment a la jutge de l'Audiència de Barcelona, María Sanahuja, per les crítiques que va fer públicament al llavors jutge del cas Millet, Juli Solaz, per la seva suposada lentitud en la instrucció.
Segons publica aquest dilluns 'El País', el Consell entén que la també exjutge degana de Barcelona "no només va valorar en les seves intervencions públiques (...) les decisions judicials de l'instructor, el que no mereixeria retret disciplinari, sinó que va entrar en valoracions globals (...), el que resulta clarament desconsiderat".

Les crítiques de Sanahuja a Solaz -que des del maig passat ha estat substituït pel magistrat Josep Maria Pijuan en el cas del desviament de fons del Palau de la Música- es remunten a octubre de 2009. La magistrada va assegurar, en declaracions a una emissora catalana, que la instrucció del cas no era bona ni habitual i, davant la revolada que van crear les seves afirmacions entre jutges, Sanahuja va defensar el seu dret a opinar sobre Solaz.

A l'abril de 2010, el GGPJ va decidir obrir un expedient disciplinari a Sanahuja i a un altre magistrat, Santiago Vidal, per censurar públicament l'actuació de Juli Solaz.

Segons 'El País', la jutge progressista entén que la mesura del CGPJ vulnera el seu dret a la llibertat d'expressió, per la qual cosa recorrerà l'assumpte davant el Tribunal Suprem.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1