Dimarts, 21 de juny de 2011 | 12:13
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

El Sónar 2011 convoca a 79.000 persones a Barcelona i 9.000 a Galícia

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Els organitzadors destaquen la qualitat artística

El Sónar 2011 convoca a 79.000 persones a Barcelona i 9.000 a Galícia
Cultura 18/06/2011 22:13
E.P.- El Festival Sónar 2011 ha congregat a 79.000 persones a Barcelona i a 9.000 a la Corunya --5.000 persones menys que l'any passat a cada ciutat--, unes xifres que, mancant l'última nit i del Sónar Kids del diumenge, els directors han considerat "positives" per estar dins de la mitjana dels últims anys
sonardedia
Els directors, Enric Palau i Sergi Caballero, han constatat el bon funcionament del festival quant a logística i l'elevada qualitat artística de totes les propostes, amb un esment especial per Die Antwoord, que la nit del divendres va omplir gràcies a un aire misteriós i la seva exclusivitat --aquest estiu només farà quatre actuacions a Europa--.

Palau també ha destacat la ja tradicional proposta "disbauxada" del Sónar Car, un espai amb atraccions de fira i actuacions de cotxe que ha presentat a artistes de Rússia i Itàlia, països que habitualment no estan molt representats.

Respecte a la procedència del públic, Caballero ha confirmat que els percentatges es mantenen i se situen entorn del 40% d'estrangers, encara que aquest any ha baixat l'assistència d'anglesos i ha pujat la d'italians i francesos.

També ha estat important l'interès dels mitjans de comunicació brasilers, pendents d'aquesta edició del Sónar a Barcelona just un any abans que el festival desembarqui a Sao Paulo el primer semestre de 2012.

El balanç del Sónar Pro també ha estat positiu i els seus responsables s'han mostrat satisfets del gir que s'ha donat des de 2009, apostant més per la trobada entre professionals de totes les indústries creatives i descartant el tradicional format de fira amb estands.

Music Hack Day

L'estrella d'aquest àmbit ha estat, sens dubte, el Music Hack Day, una activitat del Music Technology Group de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, en la qual un grup de 60 hackers internacionals, acompanyats per deu artistes, van dissenyar aplicacions musicals per a projectes online i telefonia mòbil en tan sol 24 hores.

El Sónar 2011 encara té pendent les actuacions de la nit d'aquest dissabte: les imatges i la música de Chris Cunningham, l'elegància soul de Janelle Mónae, els ritmes dupstep de Magnetic Man, i les melodies embogides de Buraka Som Sistema seran solament alguns dels plats forts de l'última nit.

Buraka Som Sistema hauran de guardar forces també per a aquest diumenge, doncs també actuaran en el Sónar Kids; el recinte que engloba el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) es farà un ràpid rentat de cara per ser a punt per a la trobada amb els més petits.

Per allí passaran Gilles Peterson, Papa Talp, els Electro Pioneer dj Kids, Polock, Barbara i els Bruns, Guillamino, i altres artistes, i a més hi haurà multitud de tallers i activitats pensades per als nens i per als seus pares.

El concert de clausura del Sónar 2011 tindrà lloc en el Teatre Grec i reunirà a dos mestres: Ryuichi Sakamoto i Alva Noto --les entrades ja estan esgotades-- i servirà perquè el festival de música electrònica passi el relleu del protagonisme de la vida cultural a Barcelona al Festival Grec, el festival d'estiu de la capital catalana.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1