Dimarts, 21 de juny de 2011 | 12:35
Vostè es troba a: Inici > Política >

Jon Aguirre (DRY): "El que han de fer els polítics és escoltar la veu del carrer"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El futur del 15-M després de l'"èxit rotund" del 19-J
Jon Aguirre (DRY): "El que han de fer els polítics és escoltar la veu del carrer"
20/06/2011 10:43
9manifestacio-19-J
Després de cada gran manifestació, la pregunta es repeteix: i ara què? Una de les cares visibles de Democràcia Real Ja!, Jon Aguirre, ha assegurat que després de l'"èxit rotund" de les manifestacions del 19-J, ja preparen altres protestes.
Entrevistat a TVE, i preguntat per si estan gestionant algun tipus de reunió amb la classe política, Aguirre ha assegurat que aquest instrument no té perquè ser l'únic vàlid, i que el moviment 15-M té els seus propis. "El que han de fer els polítics és escoltar la veu del carrer", ha assegurat.

De cara al futur, i a l'espera d'una reacció incerta de la classe política, Democracia Real Ya! (DRY) i el moviment 15-M ja preparen noves mobilitzacions. Als canals de discussió dels mateixos es debat sobre la possibilitat d'organitzar una vaga general, encara que de moment se centren en la recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la Reforma de la Llei Hipotecària, que començarà al setembre, i en l'organització d'una gran manifestació internacional de DRY a l'octubre.

Aguirre ha assegurat que les manifestacions a Espanya tenen poc a veure amb les que s'han produït al nord d'Àfrica perquè "el que ara reclamen allà es va aconseguir aquí durant la Transició". DRY aposta per "una democràcia 3.0" perquè "sense ambició no es va a cap lloc".

Èxit rotund

L'Acampada Bcn, encara que no ha emès un comunicat oficial, si que ha parlat d'"èxit rotund" de la manifestació, fet que per a ells demostra que "les nostres reivindicacions estan al carrer, i això és incontestable". Han destacat la nul·la violència a les marxes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1