Dimecres, 22 de juny de 2011 | 12:54
Vostè es troba a: Inici > Economia >

La polèmica de la llet

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Govern i indústria responen a l'informe de l'OCU
La polèmica de la llet
Economia 21/06/2011 22:45
El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí i la Federació Espanyola d'Indústries Làctiques (Fenil) han coincidit aquest dimarts en subratllar el rigor del sector làctic espanyol en l'aplicació de la normativa, així com la "garantia de qualitat i seguretat" dels productes i derivats làctics.
9llet-supermercat-inflacion
D'aquesta manera, responen a un informe publicat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que indica que la qualitat de la llet és pitjor que l'analitzada fa deu anys i que desaconsella la compra de deu marques.

En un comunicat, la Fenil va anunciar que prendrà mesures legals per defensar el "bon nom que el sector làctic espanyol porta anys construint amb la seva qualitat, responsabilitat i bon fer".

"Afirmem amb rotunditat que la llet és actualment de millor qualitat que la que es comercialitzava fa deu anys", va apuntar la patronal, que va assegurar que l'OCU ha refusat aclarir els criteris en els quals ha basat les seves conclusions, així com els seus mètodes de mostreig i anàlisi.

Així, la Fenil considera que l'estudi "manca de tot rigor i fonament" i, per tant, "repudia l'actitud irresponsable de tota organització que busqui titulars sensacionalistes".

Per la seva banda, el departament que dirigeix Rosa Aguilar va garantir que el sector làctic aplica "rigorosament" l'actual legislació harmonitzada en la Unió Europea, amb els requisits legals i d'autocontrol "més exigents de tot el món", la qual cosa garanteix la qualitat i la seguretat alimentària i "conseqüentment els drets dels consumidors".

A més, el Ministeri va explicar que coordina amb les comunitats autònomes campanyes de control específiques sobre llets de consum, de manera que "es prenen les mesures oportunes per atallar qualsevol tipus de frau que pugui produir-se si escau puntualment".

Les deu llets no recomanades per no reunir els requisits més bàsics de qualitat, segons l'OCU, són: Altamira; Carrefour Discount; Condis; El Castillo; Llet Nostra; Puleva; Ram; Reny Picot: Riu i La Polesa.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1