Redacció osona.com | Actualitzat el 21/06/2011 a les 10:43h

Cine Club Vic prefereix les rosses

 
Avui, una de les grans comèdies musicals de Marilyn Monroe i Jane Russell.
En tot imaginari cinematogràfic no hi falta la imatge de Marilyn Monroe. Entre els films que va protagonitzar trobem la pel•lícula que avui, dimarts 21 de juny (22:00 h / Cinema Nou) es podrà veure en l'última sessió de Filmoteca de Cine Club Vic d'aquest cicle, la comèdia musical “Els cavallers prefereixen les rosses”. L'exhuberant actriu compartia protagonisme en aquesta pel•lícula amb Jane Russell, a qui l'entitat vol rendir homenatge després de la seva mort el passat 28 de febrer.

Lorelei (Marilyn Monroe) i Dorothy (Jane Russell) son dues cantants i ballarines de cabaret en busca de fortuna i d'una efímera felicitat. Una rossa i una morena que porten de corcoll a tots els homes que viatgen al transatlàntic amb el que tenen la intenció d’arribar a París. Tot i les seves diferències, Dorothy no dubta en ajudar a la seva companya quan aquesta es posa en problemes.

A partir de la novel•la homònima d’Anita Loos i del musical de Broadway de la mateixa Loos i Joseph Fields, Howard Hawks construeix una fastuosa comèdia musical al servei de les dues protagonistes: Monroe, en un paper que semblava una paròdia d’ella mateixa, i Russell, en un paper molt més lúcid i interessant.

Alguns dels números musicals s’han convertit en clàssics com “Diamonds are best friend of girls”, l’inicial “A girl from Little Rock” o la cançó “Ain’t there anyone her for love”, amb Russell envoltada de gimnastes.

Això, combinat amb situacions còmiques i la presència d’excel•lents actors secundaris com el gran Charles Coburn fan de la visió de la pel•lícula un magnífic entreteniment.


Notes sobre el director

Howard Hawks va néixer l'any 1896 a Goshen, Indiana, on es guanyava la vida com a pilot de cotxes. A la Primera Guerra Mundial va ser tinent d’aviació i de tornada al país va començar a treballar en el món del cinema: d’ascensorista a muntador, guionista, ajudant de direcció i productor.

Finalment va debutar com a director l’any 1926 amb “The Road to Glory”, encetant una brillant filmografia que el va convertir en un dels clàssics del cinema: “Scarface”, “La fiera de mi niña”, “Luna nueva”, “El sueño eterno”, “Rio Rojo” o “¡Hatari!” entre molts d’altres. Va morir l'any 1977.
 

Dades d’interès

La sessió tindrà lloc dimarts 21 de juny a les 22.00 hores al Cinema Nou.
Preu de l’entrada general 4 euros.
Socis gratuït.

Per més informació www.cineclubvic.com

Navega per les etiquetes

Marilyn MonroecinemaCine Club Vic

Referències a Internet

Marilyn Monroe

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
dilluns
14°C  27°C
dimarts
15°C  30°C
dimecres
16°C  32°C

Un agre retorn a ImpeVic

Xavier Mercadal és l’encarregat de desmantellar l’institut.

Edicions locals
Enquesta
Cal desallotjar el campament dels ‘indignats’ de la plaça Major de Vic?
      Vots emesos: 249
Arxiu històric
Humor
Vés a: Vic estrena caps de llúpia

Vic estrena caps de llúpia

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: